Nem tudom lenne-e komolyabb ok az időjáráson kívül, hogy ne bográcsozhassunk. Nekünk Szárazréten a Latorca utcában van kertünk, ott is van lehetőség:). Mármint fa, bogrács és egy kisebb hétvégi ház van. Meg ugye kútvíz és a szúnyogok is asszem.
Sziasztok simson schwalbe alkatrészekre lenne szükségem itt fejér megyében tudna valaki segíteni?
Ezekre lenne szükségem:
Kuplung bovden+állító csavar
Komplett karbi+közbetét
berúgó+váltó kar
gyertya pipa
kipu.könyök+menet javító
első lánckerék+anya
oldal dekni a külső
2db láncvédő gumi
ülés tartó zsanérok
első,hátsó lámpa
Sok boldogot exmagenta manager!
Igaz, igaz. Amíg nincs itt az igazi bográcsozós, egygatyás szúnyogcsipkedős nyár, mit szólnátok egy kopaszhegyi szalonnasütéshez?
Érdekes és jó!Ezt fogom alkalmazni,amikor meg akarom állapítani mennyit nyúlott a láncom.Minden 10.-nél teszek majd egy kis jelet és végigmegyek rajta.
Nem tudom pontosan a motorod típusát: FZR 1000? Ehhez néztem. A lánckerék számításához:
"Motorláncok méretezése.
A láncok méretei hüvelykben vannak megadva. 1 hüvelyk 25,4 mm. Tipikus méretek: 428, 520, 525, 530 (50), 532, 630.
Az első számjegyet be kell szorozni a hüvelyk 1/8-ával. Így megkapjuk egy szem külső hevederében lévő lánccsapjainak távolságát.
A másik két számjegyet a hüvelyk 1/80-ad részével kell beszorozni, ezzel megkapjuk a görgő szélességét.
A lánc hossza a csapok számával van meghatározva. (Nem a hevederekével.)
Szélesebb görgőjű lánchoz természetesen vastagabb lánckerék passzol. Vékony lánchoz nem tudunk tenni vastag kereket, azonban vastag lánchoz technikailag fel lehet szerelni vékony lánckereket. Erre ügyelni kell."
Köszi szépen Papa!Közben végigfutottam pár oldalt és a gyári adatok ha jól silabizáltam a német és angol szöveget a következők:532 a lánc a fogaskerék arány 16/43 bár volt 45 is valahol,vastagságot viszont nem láttam.Mindenesetre hallgatok rád de ha a 7-es nem jó akkor visszacseréli az eladó szerintem mert még aznap felteszem valszeg.
Nem belevau, csak segítség: 750 ccm-től felfelé 530-as, 110 szemes láncot írnak. Lehetőleg "X" gyűrűs láncot vegyél, tartósabbnak mondják, mint az "O" gyűrűseket.
Remélem segítettem.
Ezekre lenne szükségem:
Kuplung bovden+állító csavar
Komplett karbi+közbetét
berúgó+váltó kar
gyertya pipa
kipu.könyök+menet javító
első lánckerék+anya
oldal dekni a külső
2db láncvédő gumi
ülés tartó zsanérok
első,hátsó lámpa
Segítségeteket előre is köszönöm.
Igaz, igaz. Amíg nincs itt az igazi bográcsozós, egygatyás szúnyogcsipkedős nyár, mit szólnátok egy kopaszhegyi szalonnasütéshez?
Néger csajt nem találtam, remélem ezzel is beéred...
"Motorláncok méretezése.
A láncok méretei hüvelykben vannak megadva. 1 hüvelyk 25,4 mm. Tipikus méretek: 428, 520, 525, 530 (50), 532, 630.
Az első számjegyet be kell szorozni a hüvelyk 1/8-ával. Így megkapjuk egy szem külső hevederében lévő lánccsapjainak távolságát.
A másik két számjegyet a hüvelyk 1/80-ad részével kell beszorozni, ezzel megkapjuk a görgő szélességét.
A lánc hossza a csapok számával van meghatározva. (Nem a hevederekével.)
Szélesebb görgőjű lánchoz természetesen vastagabb lánckerék passzol. Vékony lánchoz nem tudunk tenni vastag kereket, azonban vastag lánchoz technikailag fel lehet szerelni vékony lánckereket. Erre ügyelni kell."
De a manuálban benne kéne, hogy legyen.
Nem belevau, csak segítség: 750 ccm-től felfelé 530-as, 110 szemes láncot írnak. Lehetőleg "X" gyűrűs láncot vegyél, tartósabbnak mondják, mint az "O" gyűrűseket.
Remélem segítettem.
Szép estét!