Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A de után . jön.......
De? Valamennyit biztos ront a gagyi olaj...
Nem lesz gáz utána a motor?
Mee ócsó volt és mert 40l kell belőle......így mindenki próbálkozik.
Na talán most jó lesz a link:

olaj
Szia,

itt most akcióban vannak a cuccok én innen rendeltem, illetve a többiek ezt ajánlották:

http://motoralkatresz.eu/termekek/Motul/5100_10W40_4l_
UJ_FEJLESZTES_MA2_motorolaj/
És árban melyik volt a drágább-olcsóbb?
Szépestét!
Végigolvastam ezt az olajmizériát,és én is pont olajcsere elött vagyok,érdekelne hogy akkor hol is rendeljem/vegyem az olajat? Motult szeretnék.... Vagy azzal nincs baj?
Mé hallgacc hülye kibicekre?
Soha nem bizonyítja ezt senki ha csak nem annyira szar volt az olaj, hogy a csere után pillanatok alatt beáll a motor és azután bevizsgálják.....,de az átlag kamu olaj nem ennyire szar sőt olaj is csak épp nem az van a dobozban amit ráírtak hanem tecsós jellegű 200ft-os amivel elmegy a gép akár több olajcserét is mire elkezdi megadni magát......lejjebb Hzoli írta, hogy miből venni észre a kamu olajat, én pl. amit most tettem bele a kamionba (mannol) soha nem teszem többé mert magasabb üzemi hőn mükszik és melegen gyengébb a nyomás, zajosabb a motor, következőre megy vissza bele a normálisabb olaj (kollégák beszéltek rá ( ) ......
délelőtt jelentkezem
Az oké, de tételezzük fel hogy mindig ugyanott ugyan ezzel a számlás módszerrel veszed az olajat, mondjuk a motor/autó 0km-es kora óta és egyszer betojik a blokk, bebizonyítják hogy a rossz olaj miatt volt akkor ad garanciát az eladó is kifizeti a szerviz költséget? Szerintem nem, csak egy hosszú jogi procedúra után max. Szóval én maradok a gyártói előírásnál és saját tapasztalatnál, de a legolcsótt olajat tuti nem veszem meg ezután sem. Na meg azt sem amiről hallani a hamisítási piacon.

Ja és az SV olaj tapasztalat gyűjtés majd csak tavasszal kezdődik nálam, azért kérdeztelek most benneteket előszőr milyen olaj jó hozzá, csak hogy visszakanyarodjak történetem elejére

Na nem írok nagyobb regényt, elég ennyi az olajból (hozzáteszem nem ittam alkoholt ma este még )
köztes megoldásként az is jó ha hivatalos importőrtől számlával veszed meg, akkor talán nem kapsz hamisítottat, de nem is lesz a legolcsóbb
Apropó, még mindig keresek N-s SV-re hátsó sárvédő toldatot, ha jól tudom kacsacsőrnek hívjátok. Ha valakinek lenne ne rejtegesse. Köszi.
Ezt a hamisítási mizériát csak úgy lehetne kivédeni ha az ember minden egyes flakont bevizsgáltatna amit megvesz. De akkor nem 10-15e Ft lenne 4l olaj hanem a duplája vagy a triplája. Ha a blokk nem bánná kárát nem érdekelne hogy pancsolják e az olajat. De sajna hogyan reklamálsz meg ilyet ha esetleg mégis tönkre teszi x10 vagy 100 ezer km múlva?
De és nem csak azt, két márka bukott itthon meg, de sokat pancsolnak azóta is....
Nem a Castrolt hamisítják, hamisították nagyüzemben? Én mondjuk mindig maradok a gyár által előírt és egyszer bevált olajnál. Kocsiba pl GM olajat töltök nekem megfelel.
Ebben a boltban mintha nem is lett volna vagy pedig drágábban mint a többi. De már mind1 is mert holnap itt a csomag. Majd ha ez nem válik be kísérletezek, a maradék olaj meg jó lesz a fűnyíróba vagy a kapálógépbe :D
Hm, holnap hívj, beszéljünk........a lekezelés biztos megoldható vagy a cseréjük, de azért van pár dolog amit érdemes még megnézni.
Valamivel le lehet kezelni hogy ne legyen újra hamar rozsdás ? A nyeregcsavarjai nagyon rozsdásak a blokk csavarjai is blokk meg a csavarjai meg sórágta
Szépen egyenként letakarítani...
Mit lehet csinalni ha az osszes csavar rozsdas mindenhol ?
Nem, az SV az áldozat...
Bár ha kamion akkor inkább futózzuk a palackot.