Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szerintem nem felesleges.
Kiváltja az itiner kiszaszerolását,a nyomtatót,a spirálozást és a lapozást.
Csak simán nem szeretem a felesleges dolgokat.
Nem vagy modern.
Ahhoz meg van egy tájfutó iránytűm
Ott a tájoló funkció.Kiírja az észak-delet oszt hajrá.
Sok időt nem nyerek vele az itiner elkészítéshez képest, viszont pénzbe kerül. Meg minek költsek én... eddig mindig volt valakinél GPS a táska mélyén , bár ténylegesen használni eddig csak egyszer kellett.
Hidd el GPS-el sem mondasz le ezekről.Az Csak háttértámogatás.Ha elcseszel valamit.Hajlamos vagy főutakra vinni vagy ha rövidíteni akar 1 Km-t akkor olyan zergebaszta hátsó ösvényekre amiutánmég te is megnyalod mind a tíz ujjad.Szal igencsak meg kell tervezni és jól beütni a köztes pontokat.
Én nem igazán bízok a GPS-ben (pontosabban abban hogy ő is úgy akar a-ból b-be vinni mint ahogy én szeretném, hajlamos egyszerűsíteni). Különben is, kifejezetten szeretek önerőből tájékozódni. Tájékozódás nélkül oda lenne annak az élménynek egy jelentős része amiért szeretek túrázni.

Felfedezés,Tájékozódás, Motorozás... ebből ha már kettő hiányzik akkor inkább el se indulok.
Nyemazenyém................kinyai.

És észrevetted hogy narancs szín?
Nekem ez mán bonyesz.
GPS mentésnek és követés ezerrel.
Úgyse szeretek elöl menni mert feltartom a társaságot.
Ja, annyiba kerül mint a te GPS-ed... 40-50k között láttam már pár használtat.
Nem, meg kell állni hozzá. De az itiner eleve csak az irányváltásokat tartalmazza (meg esetleg a bonyolult nagyvárosi szövetet) tehát ahol véget ér, ott úgyis irányváltás van, tehát vagy fel kell menni egy magasabb rendű útra vagy le kell térni.. ilyenkor van hely és idő is lapozni.
Használtban csak van valakinek.

Bár én imádok eltévedni.
Ilyen itiner géppel nagyon boldog lennék. Csak egyrészt drágállom, másrészt ehhez szalagra kell nyomtatni, ami házilag nehezen kivitelezhető.
Menet közben?

Nya mindegy.

Ha összegyön a lé kiváncsi leszek hogy jön be ez az All terrain GPS.50 rugó körüli még nem dob földhöz és ha jó akkor nem kell nagyon térkép.

Letervezem köztespontokkal oszt GO.
Fotózás közben... mivel egy napra 2-3 lap jut, így bőven van rá lehetőség meg idő. kb 3-4 óránként kell egyet lapozni.

Egyébként kézzel. Tanktáska kinyit itinerfüzet kihúz, lapozok majd visszateszem.
Hogy lapozol?
Kis utakon is ki vannak írva.Nem a legközelebbi.PL ST.Gallen,Ibbsitz,Frankenfels................de köztük azé van egy halom kisebb falu aminek a neve nem rémlik. És olyan finom kanyargós ahol a kutya se jön szembe.
Ez amit ide belinkeltem ez az idei túratervem itinerjének egy lapja.. csak sajnos még mindig nincs kész a motorom, így lehet hogy jövőre csinálom meg a kört. Lényeg hogy ez "csak" 2500 km de 123 nézetablakos itiner (15 teljes lap meg egy utolsó 3 ablakos+áttekintő térképes) kell hozzá, mert annyi az irányváltás a sok zergebaszó bolgár vidéki utakon.
Berchtesgaden helyett olyan szépen ellavíroztam Salzburg vel hogy öröm vót nézni.
Pedig feszt kinézem két társat akik sárga színben virítottak hogy őket kéne követni.
Ahhoz hogy nagy táblákon nagyvárosok neveit lásd nagy utakon kell menni. Na én nagy utakon nem szeretek, kis utakon meg max a következő falu neve van kiírva.
Tapasztalatom szerint a térképen adott nagyobb városok sorrendje memorizálva nagyobb segítség lehet.Ezek fel vannak tüntetve az út szélén lévő nagy táblákon.Szal nincs gáz.
Nameg tervben van az olcsó lassú vízálló gps.Na az nagy flash lesz az eltévedés.
A térkép valóban teljesen felesleges a tanktáska tetejébe, mert menet közben olvasni nem lehet. Bőven elég ha a térkép a tantáska felső részén van valahol, hogy megálláskor könnyen elő lehessen venni ha kell.

A tanktáska tetejébe itinert kell tenni, azt lehet útközben is értelmezni és ha jól van megcsinálva, valamint persze a kigondolt útvonal nem változik menet közben, akkor a térképet nagyon elő se kell venni.

Én ilyen itinert használok. A két színes négyzet jelöli hogy hol megyek be illetve ki az adott részlettérképbe (mert északnak van tájolva mind), kék a bemeneti pont piros a kimeneti. Az útvonalat meg ki lehet húzni alkoholos filccel ha nem látszódik eléggé. Az egyes ablakok alá meg odaírom hogy mi az aktuális út száma, vagy hogy melyikről melyikre kell áttérni.

(A kép most kicsinyítve van a fórum miatt, egyébként nem A4-es méretű, hanem igazítva van a tanktáskám méretéhez. Indulás előtt ki kell nyomtatni, meg össze kell spirálozni)
Lenyomtam pár túrát akár csapatban akár szólóban...............és biz isten én taktatyóba dugott térképet nem tok nézni.
Még a gps is necces nekem de hogy azt a sok vonalat,kacskaringót meg mikornnyi városnevet 120-nál a hasam előtt lássam...........
Na az kivan csukva.

Térképen meg lehet tervezni a parkolóban az útbaeső városokat oszt lehet zúzni.
Feleslegesnek tartom a térképet betenni látható helyre.De ha muszáj akkor muszáj.
Aha, ez a konzolos cucc nagyon jónak tűnik, de ha veszek tanktáskát olyat akarok aminek a tetején van hely a térképnek, mert csak gps-re nem akarok hagyatkozni. A jelenlegi tanktáska tetejébe be szoktam rakni a térképet, csak ahogy nézem, azok még drágábbak. Mondjuk egyszer kell megvenni a jót (jó esetben :) )