Na ezért mondtam, hogy nem folyok bele, mert nem tudom a hátteret. És csak a saját bizniszemből, illetve a magyarországi helyzetből tudok kiindulni: ha valami lefogja a tőkét az nagyobb baj, mintha bukok rajta 10%-ot. Mivel tőkéből általában kevés van. Itt már veszteségminimalizálásról beszélünk szerintem. De nem látunk a dolgok mögé, találgatni meg nincs értelme.
A személyes találkával is egyetértek, amit írt valaki korábban, de csak részben. Tehát ha én e-mailben leírom, hogy kp-ra elviszem, szerintem ez már elég alap arra, hogy átgondolja. Nem azt írtam e-mail-ben hogy "mennyi a vége", meg "mi lenne ha". Leírtam, hogy ez az ajánlatom, ha érdekli keressen meg. Ebben az esetben nem érzem azt, hogy ha személyesen odamentem volna az javít az alkupozíciómon, de abban alapvetően egyetértek, hogy nincs olyan, hogy telefonon lealkudozom azt, amit nem láttam. Egy új gép esetén pedig még az se lehet (elvileg) hogy karcos meg törött meg ilyen meg olyan.
Hál istennek nincs hitelem.Csak bérleti díj.Az viszont sok.És hála istennek nem romlandó áru.Csak azért hogy eladjak nem érdemes csinálni.Kell egy akkora árréstömeg ami kitermeli a költségeket meg még pici marad is.
Most a válság miatt láttam pár gyártót aki elkezdett akciózni vastagon a nagyvevőknek.A kicsit szarták le.Nem is vettünk tőlük annyit.Év végén mondja az üzletkötő hogy jött a könyvelő a számokkal.
Hogyaszongya anyag x a nagyker ár ugye a költségek+x meg egy pici a haszon.Ha ebből adják a nagy engedményt akkor visítva kijön a költségek+anyagár.No akkor minek is csinálja?
Fejlesztések?
A vége az lett hogy szép nagy kerek szám a forgalom és minusz a vége.
Nem járt jól csak néhány nagyobb vevő akinek volt szabad tőkéje mert azok természetesen szép hasznot realizáltak.
Ez igaz is meg nem is. Ha be szeretne szerezni újabb termékeket amivel kereskedhet, de nincs kp akkor megint újabb hitel. akkor talán jobban jár ha kiszáll ebből és marad csak egy hitel és az is olyan árura amelyik eladható. Azért ennek a kérdésnek is igen sok vetülete van.. ( én is kereskedek :-) )
A beszorult áru nagyon olcsón kiárusítása csak akkor játszik ha nem szeretném tovább fojtatni a bizniszt.Mivel már 1-1, éve ott van azért fizette az akkori árát.Ha van készletfinanszírozási hitele az még megdrágítja.A listaára az 1 éves ár ez 1,5 milka.Ha enged 200-at akkor valószínű ennyiért nem fog tudni beszerezni hasonló terméket monnyuk gatyiuszt SV helyett mivel annak az induló ára 2 milka.Tehát nem csinált mást csak jól csökkentette a pénzét.Az meg szerintem a hülyeség határa.KB ezért nem fog engedni.
Remélem érthető a dolog.Nekem is van beszorult cuccom.A vevő két szép szeméért nem fogom odaadni annyi bukóval.
A személyes találkával is egyetértek, amit írt valaki korábban, de csak részben. Tehát ha én e-mailben leírom, hogy kp-ra elviszem, szerintem ez már elég alap arra, hogy átgondolja. Nem azt írtam e-mail-ben hogy "mennyi a vége", meg "mi lenne ha". Leírtam, hogy ez az ajánlatom, ha érdekli keressen meg. Ebben az esetben nem érzem azt, hogy ha személyesen odamentem volna az javít az alkupozíciómon, de abban alapvetően egyetértek, hogy nincs olyan, hogy telefonon lealkudozom azt, amit nem láttam. Egy új gép esetén pedig még az se lehet (elvileg) hogy karcos meg törött meg ilyen meg olyan.
Utána még tok kertet betonozni vasárnap.
És mi lenne ha szombaton lenne Cita elött?
MÍTÍÍÍNG POJNT!
Most a válság miatt láttam pár gyártót aki elkezdett akciózni vastagon a nagyvevőknek.A kicsit szarták le.Nem is vettünk tőlük annyit.Év végén mondja az üzletkötő hogy jött a könyvelő a számokkal.
Hogyaszongya anyag x a nagyker ár ugye a költségek+x meg egy pici a haszon.Ha ebből adják a nagy engedményt akkor visítva kijön a költségek+anyagár.No akkor minek is csinálja?
Fejlesztések?
A vége az lett hogy szép nagy kerek szám a forgalom és minusz a vége.
Nem járt jól csak néhány nagyobb vevő akinek volt szabad tőkéje mert azok természetesen szép hasznot realizáltak.
Az általam kigondolt útvonal: Bp-Pilicsaba-Dorog-Tokod-Bajna-Héreg-Tatabánya-Bicske-Biatorbágy-Bud
aörs-Bp.
Valaki?
Remélem érthető a dolog.Nekem is van beszorult cuccom.A vevő két szép szeméért nem fogom odaadni annyi bukóval.