"a sok kicsi kopás a lánc nyúlását."
Ezt szerintem itt hagyjuk....
Neked ha kopik a gumi akkor nyúlik is?
kopás és a nyúlás nagyon nem azonos dolgok Zoltán
Mondjuk ha megnézed a képeimet, az enyémet/engem nem nehéz felismerni, ráadásul összvissz 2db K7kék GSR van Miskolcon, a másik Tomi cimborámé, de nekik fekete-fehér kockák vannak az első index-idomon, meg a far-idomon, az is egyedi
Máskor.
picit olvasgattam.Index fórumon kiváncsiságból.
Vannak ricnis tengelyek,meg,fogaskerekek meg csapágyak.............na ott vesztettem el a fonalat.
Addig eljutottam hogy sokszor kell ellenőrizni az olajszintet hátul.
Mivel én olyasfajta lennék hogy magamnak hiszek ezért kipróbálom.
Elsőnek a mostani DID 525-el megnézem mennyit bir majd ugyanilyen lánccal egy olajzóval ugyezen vezetési szokások mellett.
És kiderül.
Amúgy mástól mást hallottam.
Ők úgy mondják hogy nyúlni nem nyúlik csak a csapol az olajzás/lánckenő hatására kevesebbet/többet kopnak.És ez adja a sok kicsi kopás a lánc nyúlását.
De hát messziről jött ember mondhat bármit.
Kiderül.
Nekem az SV-n 28e nél jelentkezett a pirosas rozsda és egyidejűleg össze-vissza állt.
Most minden szép és jó és titta boldog vagyok.
Ha már ennyire belementünk....
Szerintem tévedés, hogy a láncolajozó jelentős élettartam növelő.
A láncolajozó olajozza a lánc külső görgőit. Ezáltal a lánckerekekkel való érintkezésekor fellépő súrlódást csökkentettük. De a legtöbb esetben nem a kopás által okozta elhasználódás a hiba, hanem a nyúlás! Nyúlás ellen nincs kenőanyag..... csak óvatos vezetés, kicsi terhelés...azaz finom jobb kéz használat a markolaton.
Ez pedig a gumin ugyanígy látszik......tehát szoros összefüggés van a lánc elhasználódás és a gumikopás között.
Viszont gumikopás és lánc az két külön műfaj.
Pl elvileg a lánc élettartalmát jelentősen növeli a láncolajzó.
Legalábbis sokaknak rengeteget elment evvel.
ja 19-ig jó aztán 20 nál meg vagdalódzik 22 nél meg már kuka és közben lehet hogy állítani sem kell mert némely helyen feszes mint állat máshol meg le akar a kerékről esni
Ezt szerintem itt hagyjuk....
Neked ha kopik a gumi akkor nyúlik is?
kopás és a nyúlás nagyon nem azonos dolgok Zoltán