Határ István:
2009 Dec.-ben volt Pirelli párban házhoz szállítva 40.000.-
Michelin 42.000.-,de nekem egyedileg hozatott,ezért drágábban ment a műsor,mert karácsonyra kellett.Ha szezonban lett volna,akkor valamivel olcsóbban.
JAJA,külföldön lehet!De a kékhold is olcsóbb lett a tavalyi áraihoz képest!Tavaly 53.000.-+ posta volt a Michelin, most meg 40....-akármennyi!Biztosan meg fog felelni nektek.
E85: szerintem GS500-on ne próbáld ki. Sok kellemetlenségtől megkíméled magad, illetve ilyen kis fogyasztású motornál nincs is értelme. Karburátoros autómban próbáltam 1:1 arányig benzinnel. A kb. 30%-ot meleg időben még elviseli, de voltak vele problémáim (számítottam is rá). Benzinszűrőt cseréltem, alapjárat elment, 130 km/ó fölött berázott.
Szerintem akkor lenne értelme, ha nagyobb lenne az árkülönbség az E85 és a benzin között, mivel etanolból kb. 15-25%-kal többet fogyaszt. Ebben az esetben nagyobb fúvóka kell a karburátorba, ill. több előgyújtás. Arról is olvastam, hogy mostanában változó az etanol minősége (lehet, hogy vizezik?), ezt nem tudom megerősíteni, sem cáfolni.
Elvileg az injektoros motorok többsége (pl. a DL is) elboldogul 10%-os etanoltartalommal. Külföldön több helyen kapható ilyen üzemanyag. A magyar kutakon kapható benzinben is van valamennyi etanol (talán 4%?).
Összegezve: szerintem maradj a benzinnél, ha a GS-t tankolod.
Van-e valakinek tapasztalata karburátortisztító adalékkal? (STP és társai)
A következőt már meg sem merem kérdezni, mert szentségtörés : E85-öt tankolt-e már valaki hőn szeretett paripájába? A neten olvastam pár kísérleti cikket, de engem nem győzött meg. Egyrészt annyival nem olcsóbb az etanol, hogy megérje vele szívni; másrészt a korrozív hatása miatt sem szívesen tölteném a GS tankjába.
Ugye az üzemanyag neve még mindig benzin?! Főleg a motoroknál
Ma megvolt az első ezres szervizem a DL-en. Akinek még garanciális a gépe: az akciós Motul literes vagy 4 literes kiszerelésben van, így nem igazán van összhangban a hirdetésben szereplő árral.
A bicskei Interathoz vittem, nagyon rugalmasan és gyorsan dolgoznak. A 4 l 5100-as, a szűrő és a munkadíj együtt 17.000 Ft volt. Haza már nagyobb lendülettel jöttem, de Fehérvár előtt már kicsit elkapott az eső.
Érdeklődnék, hogy a gumisod hova való?mert én is Pesten vagyok...és a hétvégén én is elővettem a gépet,- egyből indult :) - és lassan cserések lesznek a gumijaim nekem is.
kösz,
üdv
Nem lehet, hogy a fojtás miatt evett többet? Kisebb teljesítmény, így jobban kell húzni, hogy menjen.
Az az olajfogyás elég furcsa... Ennyit még a Castrolból se evett meg az enyém, pedig azt csipegette!
2009 Dec.-ben volt Pirelli párban házhoz szállítva 40.000.-
Michelin 42.000.-,de nekem egyedileg hozatott,ezért drágábban ment a műsor,mert karácsonyra kellett.Ha szezonban lett volna,akkor valamivel olcsóbban.