Én is fogtam járdaszegélyt a HJC vel, és utána még radíroztam is vele néhány métert. Természetesen egy karcolás sem volt a fejemen,arcomon a sisak fenn figyel a szekrény tetején!
Idén lesz az 5. nyara a a műanyag airoh sisakomnak..ha találok valami jó árú alternatívát utascipeléshez, megnézem én is, mit tud a kalapács .
Bár erősen kétlem hogy ilyen eredmény születne. Drága sisak volt (a többi jet sisakhoz képest) és csak másfél szezont használtam. Azóta hébe-hóba az utasok viselik.
neked mit jelent hogy nem fogsz spórolni? milyen sisakod van most? én sem azért vettem 30 ért sisakot mert nem akartam többet rákölteni hanem mert ennyi telik rá csak sajnos
Hát én túl vagyok már egy pár perecen........ Estem a Nolan-ban is meg estem már Vemar-ban sőt még Airoh-ban is.
A legnagyobb perecem a Nolan-ban volt, Úgy csapódtam fejjel a betonnak, mint a galambsz@r......nem, hogy nem lett bajom, de szinte meg sem éreztem.....a vemarral lefejeltem egy ignis lökhárítóját....szinte alig értem hozzá, mégis úgy tört ketté a fejemen a sisak, mint egy gyerekjáték....arról nem beszélve, hogy úgy éreztem, mintha.......őőőőőő, mintha lefejeltem volna egy lökhárítót.
Szóval a lényeg, ÉN SISAKON SOHA NEM FOGOK SPÓROLNI!
De ez csak az én véleményem...... :)
Azért kiváncsi lennék pl egy Caberg /V2R v. ilyesmi thermoplasztik - azaz múanyag/alsó-közép kategóriás sisakra, mennyire törékeny.
Biztos rendesen lemarad a kevlár, avagy üvegszálas sisak mögött.
Hátttt az RZE vagy mit nem ismerem de mivel ilyen 777-esem van aszondanám ez a minimum amit fejvédelemre köll költeni.Nem nagy pénz 25-27e ért már vatta újban odaadják.
Zoli ez nagyon durva!
Bár én itt ezen a fórumon már nem merem hangoztatni,hogy milyen sisakot nem kéne venni,meg gumit és olajat!Sőt,már tanácsot sem tudok adni,mert valaki csak lehurrog!
Jobb márkáknál asszem lehet ütéselnyelőt meg minden vicik-vackot venni hozzá.
Bár nem tuti. http://youtu.be/9LfEFhBelTY viszont inkább ezért nem vennék termoplaszt sisakot[/L]
Állítólag 3 év. Gyakorlatilag valószínűleg több, csak keveset mondanak, biztos ami biztos (meg némi fogyasztás generálás gondolom).
Fontos, hogy mostanában nagyon reklámozzák a karbon meg kevlár meg mifene sisakokat, hogy azok nem öregszenek el. Ez önmagában igaz is, a HÉJ valóban nem öregszik el, míg a műanyag rideg, törékeny és repedező lesz az évek folyamán.
Viszont maga az ütéselnyelő réteg ugyanúgy tönkremegy borítástól függetlenül. Egyszerűen "szétporlik" a hungarocell-szerű anyag, ami a sisak belsejében van! Tehát semmivel nem vagy előrébb azzal, hogy a héj a "végtelenségig" kitart.
Lehet baromságot kérdezek, de mennyire igaz az, hogy a bukósisakot tönkreteszi az UV fény/napfény/?
Kb. mennyi idp az, ami alatt veszít egy sisak az ütéselnyelő képességéből az UV fény viatt?
Ördögi kör. Ha nem tart készletet, máshová mennek a vásárlók, ha pedig sokat tart, benne áll a pénze, és talán nem fogynak el a termékek. Az sem megoldás, hogy bevárja a rendeléseket, mert engem, vevőt nemigen érdekel, hogy Minta Árpád januárban adta le az 1. rendelést, utána csak két másik fickó rendelt, én meg a harmadik vagyok, és csak áprilisban lesz szállítás... . Ennyi idő alatt a Marsról is ideér bármi, ugyanannyiért.
Nem irigylem a boltosokat, nem könnyű nekik sem.
Egyedül a beszállítási idők bosszantóak: sokszor hetekkel előre kell megrendelnem valamit, hogy adott időpontra, mondjuk a motoros szezon kezdetére, ne pedig annak végére érjen ide a motyóm.
Ez attól függ ki hogy csinálja és milyen mennyiségben rendel.
Lehet sok beszállítótól, akkor mindenhonnan a legkedvezőbb árakat válogathatod, de elaprózódik a rendelés és sok lesz az adminisztráció + a fajlagos költségek.
Van hogy kevés helyről rendelsz, ekkor kevesebb az adminisztráció, kevesebb a fajlagos költség, kapsz mennyiségi kedvezményt, ugyanakkor "bevállalod", hogy nem leszel mindenben a legolcsóbb. Ráadásul lehet, hogy "kötelező mennyiséget" kell rendelned és attól - ha nem tudod eladni - olcsón kell megszabadulni.
Úgy vettem észre, az a munkás dolog a motoros boltokban, hogy - számomra - nincsenek fix beszerzési helyek az árak miatt. Egyik cucc az egyiknél olcsóbb, másik cucc a másiknál. Így szedegettem össze mindenhonnan a kellékeket.
Imádom, olyan 8000. Km.et bírt ki nálam. ( de ez ne riasszon el. A Blue valami 30000 -et ment el a heidenauval.....nekem 12-nél nem volt rajta minta:) )
Bár erősen kétlem hogy ilyen eredmény születne. Drága sisak volt (a többi jet sisakhoz képest) és csak másfél szezont használtam. Azóta hébe-hóba az utasok viselik.
A legnagyobb perecem a Nolan-ban volt, Úgy csapódtam fejjel a betonnak, mint a galambsz@r......nem, hogy nem lett bajom, de szinte meg sem éreztem.....a vemarral lefejeltem egy ignis lökhárítóját....szinte alig értem hozzá, mégis úgy tört ketté a fejemen a sisak, mint egy gyerekjáték....arról nem beszélve, hogy úgy éreztem, mintha.......őőőőőő, mintha lefejeltem volna egy lökhárítót.
Szóval a lényeg, ÉN SISAKON SOHA NEM FOGOK SPÓROLNI!
De ez csak az én véleményem...... :)
Biztos rendesen lemarad a kevlár, avagy üvegszálas sisak mögött.
Bár én itt ezen a fórumon már nem merem hangoztatni,hogy milyen sisakot nem kéne venni,meg gumit és olajat!Sőt,már tanácsot sem tudok adni,mert valaki csak lehurrog!
Bár nem tuti.
http://youtu.be/9LfEFhBelTY viszont inkább ezért nem vennék termoplaszt sisakot[/L]
Fontos, hogy mostanában nagyon reklámozzák a karbon meg kevlár meg mifene sisakokat, hogy azok nem öregszenek el. Ez önmagában igaz is, a HÉJ valóban nem öregszik el, míg a műanyag rideg, törékeny és repedező lesz az évek folyamán.
Viszont maga az ütéselnyelő réteg ugyanúgy tönkremegy borítástól függetlenül. Egyszerűen "szétporlik" a hungarocell-szerű anyag, ami a sisak belsejében van! Tehát semmivel nem vagy előrébb azzal, hogy a héj a "végtelenségig" kitart.
Lehet baromságot kérdezek, de mennyire igaz az, hogy a bukósisakot tönkreteszi az UV fény/napfény/?
Kb. mennyi idp az, ami alatt veszít egy sisak az ütéselnyelő képességéből az UV fény viatt?
Egyedül a beszállítási idők bosszantóak: sokszor hetekkel előre kell megrendelnem valamit, hogy adott időpontra, mondjuk a motoros szezon kezdetére, ne pedig annak végére érjen ide a motyóm.
Lehet sok beszállítótól, akkor mindenhonnan a legkedvezőbb árakat válogathatod, de elaprózódik a rendelés és sok lesz az adminisztráció + a fajlagos költségek.
Van hogy kevés helyről rendelsz, ekkor kevesebb az adminisztráció, kevesebb a fajlagos költség, kapsz mennyiségi kedvezményt, ugyanakkor "bevállalod", hogy nem leszel mindenben a legolcsóbb. Ráadásul lehet, hogy "kötelező mennyiséget" kell rendelned és attól - ha nem tudod eladni - olcsón kell megszabadulni.
Bonyolult ez...
Én 40-ért vettem anno egy sisakot (nem akciósan), amit a bázisnál 60 fölött akartak adni (igen, ugyan az a típus, ugyan az a szín).