Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Őőő ebben igazad lehet, az az A0 volt megkötéskor, kb 2 éve. amúgy asszem 60-70 % közötti engedményt jelent a B8
De én nem biztos, hogy nem használom télen is. Ezért marad forgalomba minden motor. Szóval ez esetemben nem is kérdés
Mondom én, hogy zavar van az ERŐ-ben....
Sajnos a teljesítményadó nekem is 17 e :( Mit tehetek... Fizetem... Így már érthető. De sajnos akkoris előfordulhat, hogy menni akarok vele, és megyek is, akár forgalomba van, akár nem. Így tisztább..
Hali!
Egyenlőre mindegy mekkora motorod van 350ccm felett, a biztositónál.(állitólag 2011-ben lóerőalapu lesz az is)
Azt a dijkülömbözetet, nem értem, szerintem nem ugyanazzal a paraméterekkel/biztositónál nézted?
Nekem itt Budapesten 20 eFt körül van és egy bonuszfokozat cca 1600Ft, ami egyenlő egy havi dijjal és cca ennyivel emelik évente.
Szoval 1600 Ft-ért nem érdekel a bonusz, ha majdnem 20 e Ft/év-ot meg tudok sporolni, amikor ugyse tudom használni a gépet.
Teddy! Az éves adó nekem cca 27 e Ft, annak a felát lehet megsporolni.
Vagy, hogy Heidenau vagy Continental gumit vegyek a benzincsap láncára, ha PRI-be tekerem?
Bár felülírom magam. Ha 38 ropi a bizti A0-ban, akkor a miatt is érdemes lehet spórolni... ott visszajön egy tank benzin!
Beszéljünk inkább az olajokról...
Hali!

Nem a biztosítás miatt "kell" kivonni. A teljesítményadó a lényeg mindig. Nekem is B8-am lesz jövőre és az éves díjam 9200 Ft... a teljesítményadó meg, vagy 15 papír. Ezért szól a fáma arról, hogy 50-60-70 LE-s motornál nem feltételen érdemes ezzel foglalkozni. OldPiet 146 pacija, már érdekes lehet... mert ott még, ha öreg a paci, akkor is több 10000 az éves díj.
ja, így értve....
Nem!
Azt írta: "Célszerű határozott időre kivonatni" -erre én, hogy nem is lehet határozatlanra...
Azért nem rossz dolog a bónusz... Még ha esetleg a GS-en nem is számít nagy spórolásnak, hiszen ha nagyobb motort vesz, erősebbet, később jól jön.
Pl én B8-ba leszek jövőre, a 650-es Hyora 12 e Ft az éves díj. A0-ban 38 e körül... Szerintem nem rossz dolog ez így...
Sőőt, a pancsi a 250 ccm-éhez 8 e körül lesz jövőre A1 ben, vagy A0 nem is tudom, mert ugye a bónuszom nem tehető két gépre, hiába mindkettő a nevemen van - ezt is majdhogynem vigyorogva mondták a képembe a biztosítónál... "szeretem" őket...
határozottat írt, egyébként biztos...
Ráadásul ha január második hetében 12 fok lesz szikrázó napsütéssel, akkor vagy bűnöznék, és úgy motoroznék, vagy megszakad a szívem...

Egyébként ez a kivonás dolog.. 2007 -ben nekem a biztosítónál a pofámba mondták, hogy ideiglenesen a forgalomból kivont motorról nem lehet lemondania biztosítást! Azt hittem a fejükre borítom az asztalt. Mindenesetre ha ők így, akkor én úgy. Az aprilia biztosítását lemondtam. Azóta is megvan, emlék. Letakarva áll a garázsba. Se műszaki, se biztosítás, de minden papírja, rendszáma megvan, alváz és motorszám nincs kiköszörülve. (mivel ugye a végleges kivonás manapság ezzel jár...)
Nem lehet már határozatlan időre kivonni....
Egyébként biztos, hogy teljesítményadót se kell fizetni, ha kivonattad?
Na akkor neked pont ezért kell kivonatni! Nehogymá megismerj egy másik királynőt is, amiért nincs kivonva.
Sziasztok!

Ehhez a kivonatás témához még annyit, h érdemes hónap végén kivonatni, mert az egész megkezdett hónapra kell teljesítményadót fizetni. Visszahelyezni pedig érdemes a hónap első napjával, mert a megkezdett hónapot követő hónap első napjától kezdve kell csak az adót fizetni.
Ja és célszerű határozott időre kivonni, mert akkor csak egyszer fizetsz az ocsmányirodán és csak egyszer írnak a forgalmidba (ami ugye előbb utóbb be is telhet). Egyébként a határozott idő letelte előtt is vissza lehet helyezni (azt hiszem 1800 Ft-ért).
Ha a kivonás megvan irány a biztosító, mert ott meg (én úgy tudom) a forgalmid bemutatásának napjától nem kell fizetni.

Sanyi
Na 5000-ért meg nekem végképp nem éri meg, hiszen tavaly is ha egyhuzamban állt 2-3 hetet.
És hogy egy kis romantika is legyen benne:-)?
Ha tavaly kivonatom, akkor most nem aludna szívem királynője az ágyban:-) - hiszen nem ismertem volna meg
Ebből még vond le a 2300-at. Cirka 5ezer marad.
Köszönöm! majd számolok egyet holnap az enyémre is, de szerintem akkor nem vonatom ki.

ÜDV!
Tomi
Ne megint itt tartunk:-)

Akkor az Én részem 2010-re:
Biztosítás: 10300ft
Adó: 18600ft
-------------------------
28900ft /12 = 2408ft havonta

Vagyis ha 3 hónapra kivonatom, akkor 7200ft-ot sporoltam meg a Banditával, ami viszont elhanyagolható amelett, hogy bármikor elővehessem.

Persze akinek van más lehetősége annak meggondolandó, de uigye ha sürgőségi mennés van, akkor Én csak a pacira tudok felülni.

Szóval Én ezért nem vonatom ki.

Ellenben Én úgy olvastam valahol, hogy 2010-től megszünik ez a lehetőség - pontosan azért, mert túl sok pénz esik ki a kaszából.
De majd ha erre jár Macám, akkor megmondja a frankót ezügyben.
EsSo ez jó ötlet,május legyen jó hosszu
Számold ki.
Mennyi lenne a biztosításod havonta, azt szorozd fel a kivonandó hónapok számával, meg add hozzá a nem befizetett teljesítményadót. Mindezt 2300 Ft ellenében. Döntsd el.
Ha jogsid úgysincs, akkor minek legyen forgalomban? Még majd kísértésbe esel. Vonasd ki a francba.
A kivonás attól a naptól szól, amikor intézed. Max 6 hónapra lehet, de ettől rövidebb időre is. Ilyenkor beírják a forgalmiba, h - mittomén - május 40-ig ideiglenesen kivonva. 41-dikén meg automatikusan forgalomba helyeződik - brrrrr, micsoda megfogalmazás.
A GS-t nem.