Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

na jah, macerás, de nem szabad hagyni, rendőr, jk.-t felvenni, adatait rögzíteni és polgári peres úton illetve fizetési meghagyás kibocsátásával be kell hajtani.....feltéve, ha van jövedelme vagy vagyona...
16:35? És akkor 18:30ra otthon is vagyok
EsSo!
Optimalizálhattad volna : ha március 1.-ig kéred, akkor igaz hogy 1 nappal kevesebbet motorozhatsz, de egy hónapnyi adóval kevesebbet kellett volna fizetned.( A megkezdett hónapot követő hónaptól kell ismét fizetni az adót)
Akkor imádkozhats,. hogy van lakásbiztije Felelőségbiztivel, mert arra is fizetnek.
De sajnos a mai szisztéma szerint nagyon kevés embernek van alapbiztije is a lakásra, azt ha ot a baj, akkor meg rinyálnak hogy oda minden, pedig nekem a kécóra 20000ft évente, és be van biztosítva belvíz, árvíz, villám, másodlagos áram, földrengés, felelőségbizti....szóval mindenre.....

Amúgy most ezen megy pont a vita, hogy a bringásoknak ugye az új kresz kedvez, de úgy, hogy semihez nem köti őket, és ugye nagyon sokan gondolkodunk így, hiszen mi van ha állok a sorba, és egy bringás nekemcsattan?
Én még hagyján....de mi van ha a kocsinak? Egy fényezés már lazán van egy 30-40.000ft. És ugye semmi azonosítási lehetőég nincs a bringán.
De ugye ebből semmi nem lesz.....hiszen a riobogók rendszámozása is várat még.
Január 1-től volt ugye, hogy csak rendszámos robi adható el a boltokba......sehol nincs még bevezetve adminisztrációs okokra hivatkozva. Akor mikor lesz ez bringára vetítve?
SOHA
Levered rajta.
Hát ja....

Én is újrakötök mindent, mert a Banditnál 10%, a robogónál meg megyek át az K&H-hoz, mert az meg 50%....

Ahogy néztem 2010-be a K&H lesz a legocsóbb mindegyik motornál.
Csak egy hülye kérdésem van a biztosítosdival kapcsolatban!
Mi van akkor, ha egy kerékpáros jön neked, és töri össze a géped? Neki ugye nem kell kötelező, de azért tud kárt okozni...
Sziasztok!
Az újrakötésről csak annyit, hogy pl az autónál tavaly tíz százalékkal volt olcsóbb úgy a kötelező, hogy ugyanannál a biztosítónál újrakötöttem (nem a bónuszugrás miatt, mert az is bele lett számítva a maradós díjba).
Idén úgy, hogy biztosítót váltok, közel felét spórolom meg a kötelezőnek az autón, a motoron pedig közel 40 százalékot...

Siesssss! Mert különben:
Meee 30 alatt mindenki állat! (módon közlekedik)
Azért beláthatod, hogy nem lehet minden egyes vezetőre egyéni rizikófaktort kidolgozni. Én pl olyan nyugisan közlekedem, hogy akkor már a biztosító kéne, hogy fizessen.
Még nemtom mikor érkezem holnap, nem volt energiám megnézni a menetrendet...
De ugye it jön be a statisztika.....ahol meg azt mutatják a számok, hogy 30 alatt okoznak több balesetett.
Amúgy bizti szempontjából csak egy dolog miatt lehet anyázni egy biztinél.

Az pedig a KOR....

hiszen miért van az, hogy 29 évesen még fizetsz 38-40.000-ret A0-ba, 30 évesen meg már csak a felét?
Miért? 29 évesen lehet hogy van 15 év rutinod, míg a 30 éves soha nem ült még bringán se.....
S mégis....fele annyi az éves díj.
Okés, én akkor kihagyom azt a részt.
Jónapokat!
Ma senki nem menjen Csepelre Vezetek
Szerintem nem, hiszen az adott biztósításod láttja csak a kárát.
Vagyis ha van 3 biztid, akkor csak az amivel a kárt okoztad.

Ez ugyan olyan (hasnoló) mint a jogsi.
Van egy A-s jogsid. Elakarsz menni B-re. Megbuksz a Kresz-en, attól még nem veszik el az A-t, pedig ugye NEM TUDOD A KRESZT:-)
Ez egyértelmű.
De van, hogy felváltha használod a járművet. Pl a Pannónia nem azért vvan, hogy másnak odaadjam, hanem ha olyanom van, akkor azt használom.
De lehet életszerűbb példa is.
Valaki szeret motorozni, vesz mondjuk egy FZ 6-ost. Vagy éppen egy 650-es Banditot.
Ellenben dolgozni járni 10-15 km-re sajnálja, és mivel megteheti, vesz mellé egy Xt 125-ös Yamahát, vagy egy CBR 125, esetleg XR 125-öt. Mert az 2,5-3 l-el eljár, és a legjobb bejáró motornak. Egy seggel üli meg mindketőt. Mégse kapja meg rá a bónuszt.
Nem gondolom, hogy jellemző, hogy valaki kölcsönadogatja a motorját, még ha van egy másik is. Én pl falun belül, ha odaadom havernak a Pancsit! És csak egy havernak. De sokan egyetlen egy motorujukat is gyakrabban odaadják, mint én azt... Persze igazad van, ezt a biztosító nem tudhatja. Csupán minden helyzetből ő akar jobban kijönni.
Namost kérdés, ha egyik járművemmel balesetet okozok, pl a simsonnal, akkor minden bónuszom ugrik egyet felfele?
Mit hozz?
Tudod mit.....csekkeket:-)))
De ilyen csajszit nem:-)
Jaja! Csak amit levágtam, beleesett a 20 centis hóba.
Sose tudhatod, mit hoz a sors!
De majd megevett a fene február végén már...emléxem , vágtad a centit!
Azért nem szereted őket - és most nem védem a biztósítót - mert nem jól értelmezed!
A biztósítás nem NEKED SZÓL! Hanem a motornak, kocsinak...stb.
Mivel 1 seggel nem tudsz 2 motort megülni, ezért kell külön fizetni.
És ugye ha odaadod a havernak, és Ő okoz kárt akkor is a Te biztósítód alapján lesz rendezve. Mivel Te vagy a tulajdonosa.

Szóval szeresd őket nyugodtan.
Én szeretem:-) hiszen ahogy írod most A0-ba lenne 38, Én meg fizetek 10300-at:-) Pont a B7 miatt....Sőt Marcsi szerint ha most újrakötöm akkor még kevesebbett kell fizetni.
Hmm, érdekes, mert nekem kivonták az igényem szerint. Jelesül dec.1.-től febr. 28-ig. Igaz, hogy az ügyintéző hölgyet nekem kellett felvilágosítani, hogy igen, van ilyen. Telefonálgatott valahova, és végül lehetett. Meg érdekes módon a biztosítást is lehetett szüneteltetni.
Nem áll szándékomban idén is -2 fokban Agárdon motorozni