Megnéztem a bikepics-en, és ott sem találtam ilyen motort. Ami hasonló volt, annak a faridom full kék és a tankon a felirat alatt van egy kis díszítés még
Na megjöttem első rutin oktatásomról. Így már az oktatás 50%-át teljesítettem .
Honda CB400-on megyek. Papíron ez még erősebb is, mint a GS, de semmi nyomatéka nincs, ha nem forgatja ki az ember a világból, érezni azt a -100ccm-et... A GS sokkal jobban motorozható szerintem, bár sok tapasztalatom nincs. Viszont 4 henger, 4 karbi, szép egyenletes járás. De a GS-nek sokkal jobb a "nyers" motorhangja.
hát kb ezen az egy guruláson csatlakozott hozzánk, aztán előtte is meg utána is csak a szája volt nagy, mint közismert fórumozónknak, Raidonak... Ugye Cicc?
Tavaly általános jelenség volt, hogy hétköznap gyönyörű idő van és hétvégére romlott el.
Idén viszont, bár nem szeretném elkiabálni, de ennek a fordítottja történt több esetben is!
Sajnálom! De úgy tűnik jegember jó gazdája lesz a gépnek, hisz hetek óta kajtat a megfelelő paci után. A tied pedig eddig volt jó kezekben... csak hát nem futtattad eleget. a gúnya talán már jó lenne rám, kitöltené a nyúlprém... egyébként mizu?
Nekem pont ilyen van (Amit beraktál képet). De ha megnézed ezen a faridom is más, úgyhogy elképzelhető, hogy gyári.
Gumi: Ez nagyon változó. Mert nem csak a futástól függ, hanem a tartástól is. Én 3,5 évesen vettem, 7524Km-rel, de cserélni kellett, mert ki volt repedezve a gyári. Haudenau (biztos, hogy rosszul írtam) Nekem nagyon bevált. A gyárinál sokkal jobb a tapadása, (a gyárival rendszeresen drifteltel a körforgókban, meg a hegy utakon. Kifejezetten veszélyes volt.) 12000 km után még mindig jók. Szerintem simán megy 20000-ig.
Ahogy hbali megjegyezte. A tankra kérdezz rá, amikor megnézed! A színösszeállítás passzol az évjárathoz, de 2 szürke háromszög hiányzik a fényezésről. Egy a SUZUKI felirat alatt, és egy a tank legalsó ötödében. Lehet, hogy csak eldőlt a moci, és úgy horpadt a tank, de azért egy kérdést megér...
A gyári gumi? Nekem az első még mindig fut. 19.000 van benne, de cserélem, mert kikagylósodott... ha ez nem lett volna, akkor 25-30-at elment volna a minta alapján. A hátsó gyári Bridgestone nálam 15.000-et ment el.
Üdv jegember !
Én is gratula az új szerzeményhez !
Lassan alakíthatnánk egy B.örsi különítményt.
Tudok még 1-2 gs 500-ról a "faluba"
Nem világos: A1-ed van ?
Tipp egy kezdő öregtől:Én egy 125-ösről ültem
rá az 500-asra. Elsőre brutálnak tűnt,pláne a
helyi körforgalomdömpingbe.Oszt szépen lassan
betöröd őket. Én a 125-öst eldobtam mikó a P.mester
locsolással "hűtött" .
Ügyes legyé az A-n! Jó utat ! Eztet mindenkinek is!
Kiemelnék pár dolgot, ami szerintem érdekes:
A srác GS500-ban a kompresszió 55000km-nél 150PSI, 85000km-nél 145PSI, tehát gyakorlatilag változatlan! 85000km-nél!
Kukkantsatok rá a nyomatékgörbére (a zöld szín a gyári GS), tök jól mutatja a "nagy lökést".
Sziasztok!
Remélhetőleg én is rövidesen GS500 tulajdonos leszek, ehhez viszont egy kis segítséget kérnék tőletek. A kérdésem az lenne, hogy esetlegesen ismeritek-e az ebben a hirdetésben szereplő mocit (ahogy látom Jégember példáján, elég sok gs500-ast láttatok ), van-e valami infótok róla.
Az én véleményem az, hogy 2 dologgal nem spórolhat egy motoros: 1 gumi ( minden amit csinálsz ez közvetíti az útra ) 2 ruha ( ez mentheti meg a testi épségedet ). Bár én alig motorozok :-), de szerintem ez a két legfontosabb dolog.
A Kenda gumi nem tudom mit keres a gépen vagy egyátalán ki volt az, aki ezt fel merte rakni oda. Nekem nincs túl nagy motoros múltam (pár 1000km), de ez a gumi katasztrófa. Hazafelé 2x is olyat toltam (vagy inkább) a körforgalomból kifelé, hogy profi motoros becsületére válna. Örültem, hogy nem estem el, pedig a GS azért nem egy erőgép...
Öcsém is ment vele pár kört, ugyanarra panaszkodott: egy kicsit eréjesebb gázkezelés ezen a "bika" gépen és a gumi már azt sem tudja miről van szó. Förtelmes. Le fogom venni, de még adok neki egy esélyt jóidőben.
Pl.: http://www.bikepics.com/pictur...
De ez még mindig nem jelent semmit, csak elgondolkodtató. És ahogy a Maci írja, egy kérdést megér. Tényleg nagyon sok variáció létezik.