Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

háló! Be akartam szúrni egy képet, csak nem sikerült.
Szeva jégember!
halihóó!
A legszarabb, hogy igaz!
Nincs kedvem nevetni...
Józan Ész halálára
(nyugodjék békében)

Ma egy szeretett barátunk halálát siratjuk: a Józan Észét, aki sok éven át volt közöttünk. Senki sem tudja biztosan, hány éves volt, mivel születési adatai már régen elvesztek a bürokrácia útvesztőiben.
Emlékezni fogunk rá, mert olyan értékes leckéket adott nekünk, mint "dolgozni kell, hogy tető legyen a fejünk felett" és "mindennap kell olvasni egy keveset"; hogy tudjuk, miért lel aranyat, ki korán kel, és hogy felismerjük olyan mondatok érvényességét, mint "az élet nem mindig igazságos" és "lehet hogy én vagyok a hibás".

Józan Ész egyszerű és hatásos parancsok ("addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér") és megbízható szülői stratégiák ("nem a gyerek, hanem a felnőtt dirigál") szerint élt.

Egészsége akkor kezdett gyorsan romlani, amikor jó szándékú, de hatástalan szabályokat kezdtek alkalmazni: jelentések egy hatéves kisfiúról, akit szexuális zaklatással vádoltak, mert megpuszilta egy osztálytársát; kamaszokról, akiknek iskolát kellett változtatniuk, mert feljelentették drogot áruló társukat, vagy a fegyelmezetlen diákját megdorgáló tanítónő elbocsátása csak rontott az állapotán.

Józan Ész akkor kezdett háttérbe szorulni, amikor szülők csak azért támadtak a tanárokra, mert azok végezték el azt a munkát, amelyben a szülők csődöt mondtak: fegyelmezetlen gyermekeik fegyelmezését.

Még tovább hanyatlott, amikor az iskoláknak szülői engedélyt kellett
beszerezniük ahhoz, hogy beadjanak egy aszpirint, bekenjenek egy
gyereket naptejjel, ugyanakkor tilos volt tájékoztatniuk a szülőket,
ha egy diáklány teherbe esett, pláne ha abortuszt akart csináltatni.

Józan Észnek elment a kedve az élettől, amikor a bűnözők kezdtek
különb elbánásban részesülni, mint áldozataik.

Józan Ész számára kemény csapás volt arról értesülni, hogy az ember már nem védheti meg magát egy tolvajtól a saját házában, ellenben a
tolvaj beperelheti őt, ha kezet emel rá, és hogyha egy rendőr megöl
egy bűnözőt, még akkor is, ha ez utóbbinál fegyver volt, azonnal
eljárás indul ellene aránytalan védekezés miatt.

Józan Ész halálát megelőzte szüleié: az Igazságé és a Bizalomé, a
feleségéé: a Bölcsességé, a lányaiké: a Felelősségé és a
Törvényességé, a fiuké: az Ésszerűségé.

Túlélik szörnyű mostohatestvérei: Hívják ide az ügyvédemet, Nem én voltam, Ne szólj bele és A társadalom áldozata vagyok...

Nem voltak sokan a temetésén, mivel nagyon kevesen fogták fel, hogy elment.
Összeég az, ha éppen úgy állnak a kütyük benne... sajnos. Gyenge akkuval inkább nem is szabad kísérletezni. Töltőt neki, és hadd szóljon a delej!
Végre valaki, aki nem köti párhuzamosan össze az akksikat bikázáskor!

(Baromi jók ezek az új szmájlik!)
Hali! A legőszintéb részvétem. Hasonló helyzetben voltam én is már párszor. "Hála" a riasztónak. Kellő rutinnal ( remélem nem lesz annyi alkalom, hogy ez kialakuljon. ) Símán elsajátítható a betolása egyedül is. Csak szâraz legyen a betony...
Sima töltővel ne bikázd! Nagy amperek szaladgálnak indításkor, vehetsz másikat. Előtte töltsd meg. Léteznek olyan töltők, amikkel lehet bikázni, de ezek már nagyobb, drágább cuccok. Ha már bika, akkor inkább egy autóról ajánlom. A + saru a + sarura, a segédaksi - saruja meg a motorblokkra. Ha beindul, akkor fordított sorrendben oldjuk a vezetékeket.
Csak akkor égeti össze ha ráindít járó motornál. Amúgy meg nagyon gyenge akksival is indulnia kellene. Úgy jártam tavaly hogy benne hagytam az akksit télre, amikor be akartam indítani akkor meg alig akarta megforgatni, de az is elég volt neki.
Szinte egyértelmű, hogy akksi lesz a bajod. Ha csak kattog, akkor ne erőltesd az önindítót, mert könnyen "összeégetsz" benne valamit... Ha új az akku, akkor arra még lehet garancia. Vidd vissza, méresd be, és szerintem cserélik is azonnal. Sok sikert!
Üdv!
Kösz az érdeklődést, de még nem.
/aku be, világítás,kontrollámpa ok.pri áll.
önindító. kicsit moccan oszt semmi,
csak "kerregés"csattogás az elektronika felől.
majré:utcára kitol/kis lejtő/.gyújtás nélkül
átforgat majd gyújtás, gurul 2es3as .nem megy.
idegbaj , betol./
Megpróbálom mégegyszer feltölteni
az akut és keresek valakit szégyenszemre
tolóembernek.Pedig már nagyon bizsereg a vérm.
ui:Ha az akksitöltőt ráteszem /bikázás?/segít?
nem félek, nem félek
Derék dolog!
A vizsgadíj nem függ ettől! Elvileg utvonalengedélyt kéne kérni, na az lenne pénz. De motort lehet utánfutón is vinni. Ha meg nem félsz, akkor lábon is.
Most, hogy mondod,,,,azaz írod. Végül is ök a vértestvéreink.
De az 500 as ok,,, az más.....öket itten szeretem,,,
a gixxer 1000-be is beköszönsz h sziasztok ezredesek
Szííyasztok 500 as ok.
Akkor még egy bónusz kérdés: Mennyi a műszaki vizsga díj ha már lejárt a műszaki? 15-én lejárt,de csak 2 hét múlva tudom elvinni amikor megjött a lámpa.
Szerintem necces. Bár attól is függ, hova viszed.
Üdv! 1 gyors kérdés: Egyik indexem burájának a széle horzsolt, ezt elfogadják műszakin vagy cserés?
Sikerült beindítani a "módszerrel"?
Ilyen "cserén" én is gondolkodtam ám
Nem egyedül megy, és ezt Ő is nagyon jól tudja. A lényeg az volt, hogy néha VELED is mocizhasson! Ha Góliát "bevállal" engem, akkor majd időnként cserélünk.
Melinda voltam