Szeretnék motort vásárolni, és gondban vagyok azzal, hogy hány kW-os motort vezethetek "A" korlátozott jogosítvánnyal. Tudomásom szerint 25 kW a határ de máshol már olvastam ennél kevesebbet és többet is.
Egy 28 kW-os motort szemeltem ki magamnak, de félek attól, ha megveszem és a rendőrök megállítanak akkor azért a 3 kW-ért megbüntetnek.
Lehetséges-e hogy bizonyos kW-ig elnézik a "Rend"őrei?
Üdv: K. Zsolt!"
Tisztelt Zsolt!
Az "A" korlátozott kategóriával legfeljebb 25 kW teljesítményű és 0,16 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányt meg nem haladó motorkerékpár vezethető, így olyan motor, mely ezt meghaladja, már nem vezethető ezzel a jogsival.
Ha tehát erősebb motort vezetsz, akkor szabálysértést követsz el és 100.000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal, valamint legfeljebb 1 évig terjedő járművezetéstől eltiltással leszel büntethető.
Nyilván mérlegelési jogkörbe tartozik a bírság mértéke, így a hatóságon múlik, hogy +3 kW-ért mekkora büntetést tart indokoltnak.
Tisztelettel: dr. Herpy Miklós - Telefon: 06-70-244-1088
Valami biztos van az ALAP olajjal, hiszen miért mondta minden szervíz hogy NE HAGYJAM a szervízt tavaszra? Ráaádul tudták hogy a garage-ba áll, amin még a szellemek is átjárnak - ergo ha kint -20 van, akkor a garage-ba is............
Szóval nekem ezért tünt gyanusnak........
NEM AZT MONDOM hogy víz van benne - de valami biztosan..........hiszen miért kell 1000km-re más olajat beletenni? Azé hogy elősegítse az alaktrészek összekopását............ergo abba az olajba is van valami plusz
De mié?
Fél év alatt beleteszek 20km-ert...... akkor az azt jelenti hogy összekopott a motor?mehet bele a frankó olaj és téphetem a száját?
A banditnál tegnap léptem át az 1600km-ert...... INNENTŐL lehet CSÚCSRA tolni a fordulatszámot
0-800 = max 6000
800-1600 = max 9000
1600tól - PIROSIG
Hát ez meg az extra szopanttyú........bár bocs, de ez tényleg az
Sajnos ebben már tippet se tudok adni, mert nekem eddig 2 új mocim volt....
az elsőt (GS500) 3 nap múlva vittem az 1000-res szervízbe
a másodikat (jelenlegi Bandit) meg a szar őszi idő miatt 1 hónap múlva
Amit már írtam itt régen az viszont aggályos.........
Mikor felhivtam a szervízeket mindegyik egyőntetűen ajánlotta MELEGEN, hogy még a tél előtt vigyem el.......
ez nekem olyan érzés volt, mintha félnének hogy a hidegtől lesz valami baja........mitől lehet? Vízes az olaj? (ergo lehetséges lenne, hiszen a víz csökkenti az elcsúszást, így a kopást elősegíti......)
No ha ez igaz lenne - akkor viszont rozsdásodik....és ezért lehet a fél év.............?
ez úgy van, hogy ugy van aki nem megy sokat a motorral, na a fél év akkor is ha nincs meg a km, ha meg mész anynit akkor nyílván előbb. a BMW állt most át ilyne szervízre, hogy vagy km, vagy ha nem mész annyit adott időintervallum alatt akkor időre. szal ha nincs meg az 1000km akkor fél év, ha megvan akkor akkor. stimmt?
Asszem nyema GS csere... Sőt, kérem vissza kis ETZ-m. Brutális sarc jön mostantól. Mondjuk ez nem is baj, csak az lesz a rossz, hogy magyar módra aljasan fognak büntetni. Sőt, nagy összegnél nagyobbat lehet korrumpálódni. Máshol is drága dolog a szabálytalanság, de azokban az országokban nem nőnek ki a 20-as táblák az országúton...
EGY FRISS ESET:
Jogdoki|
2008. január 14., hétfő, 13:56
Mekkora lehet a rám kiszabott bírság mértéke, illetve milyen következményekkel járhat?"
Szia Jogdoki!
Csak egy gyors kérdésem lenne! Mekkora a rám kiszabott bírság mértéke (ill. miféle következményekkel járhat), ha én egy A korlátozott típusú jogosítvánnyal vezetek egy nagy motort (pl. 400 cm3-est) ?
Válaszát előre is köszönöm! Gergely"
Tisztelt Gergely!
Az engedély nélküli vezetés 100.000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal és legfeljebb 1 évig történő járművezetéstől eltiltással. 6 hónapot meghaladó eltiltásnál utánképzésen is részt kell venni!
Nekem csak 140 km-t sikerült beletekernem a gépbe úgy hogy a tilosban jártam. Ez nem tudom, mondd-e valakinek valamit, de vidéki vagyok, (Mezőkövesd city) és szerintem az egyetlen a városban aki mellékutcában kpm-es kocsival találkozik... Szóval erre én már csak azt tudom mondani, hogy egyáltalán nem lehet kiszámítani hogy mikor mivel találkozik az ember...
Ja, és igen, gondok lesznek így az első kötelező szervízzel is: a használati útmutató azt írja, fél év vagy 1000 km... Melyik a mérvadó ilyen esetben?
Hűűűú vazz.... ne is emlékeztes arra az éjszakára.............
1., az a rózsaszín lötty nem volt rossz........
2., esSO elvitte a karácsonyfát.....azt rám fogta:-)))))
3., Mocicca légpárnái......
4., 1-kor haza.....4kor melóba.........
Az MT75-re fájt a fogam... de most látom, hogy ott a Sport Daemon is. Ratesz Sport Daemonnal szerelte fel a GS-ét 2007 tavaszán. Nagyon beválós volt neki. Ha marad az akcióból még 2000 km múlva is, akkor veszek egy ilyet.
De úgy érzem Hejjjjjjdenau lészen a vége a murinak.
Ülj fel rá, menj ki az M7-re és nézd meg hol a vége..............ha belemegy a 180-190-be és erről mutatsz vidit, vagy fényképet akkor majd elhiszem hogy VÉGRE VAN VALAKI akinek 25kw van a papiron, közben meg nyitott.................
"Tisztelt Dr. Herpy Miklós!
Szeretnék motort vásárolni, és gondban vagyok azzal, hogy hány kW-os motort vezethetek "A" korlátozott jogosítvánnyal. Tudomásom szerint 25 kW a határ de máshol már olvastam ennél kevesebbet és többet is.
Egy 28 kW-os motort szemeltem ki magamnak, de félek attól, ha megveszem és a rendőrök megállítanak akkor azért a 3 kW-ért megbüntetnek.
Lehetséges-e hogy bizonyos kW-ig elnézik a "Rend"őrei?
Üdv: K. Zsolt!"
Tisztelt Zsolt!
Az "A" korlátozott kategóriával legfeljebb 25 kW teljesítményű és 0,16 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányt meg nem haladó motorkerékpár vezethető, így olyan motor, mely ezt meghaladja, már nem vezethető ezzel a jogsival.
Ha tehát erősebb motort vezetsz, akkor szabálysértést követsz el és 100.000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal, valamint legfeljebb 1 évig terjedő járművezetéstől eltiltással leszel büntethető.
Nyilván mérlegelési jogkörbe tartozik a bírság mértéke, így a hatóságon múlik, hogy +3 kW-ért mekkora büntetést tart indokoltnak.