Piet!
A vállalkozók sorsa......természetes dolog hogy ha a vállakozó nem vállalkozik 2-3 hétig akkor áll a bót.....feltéve ha ott sporol, hogy nincs alkalmazotja......
Ellenben azért itt ismét felmerül a régi csúf pénzügyi kérdés.....
Te azért azt se felejtsd el, hogy az elmúlt 5 évben vettél ugymond 3 motort KP-re! Hiszen megvetted előlem a Kawát..... utána a GS-t.....azt eladtad, megvetted a Yamcsit.....most meg a GS-t....
Mellete van kocsid, robogód.....
Nekem jár és van 23 nap szabim - de az egyik motort 6 évre vettem, a másikat meg 8,5-re.......
Szóval nem tudom ki jár jobban?
ez ugyan olyan mint a legtöbb vállalkozó....
A TB árulékot nem fizetik, de sír a szájuk, hogy ha lebetegszenek akkor Ők miért nem kapnak táppénzt.........
Az ucsó frappáns TB sztorim?
A csóka bejelentette magát 5 millára.....azt 2 hónap múlva elment tápénzre.............a táppénz meg ugye 70%:-))))) fél év után meg bejelentette hogy becsődölt:-)
mennyit vett ki a kasszából? És mennyit tett be?
No így is lehet csalni, mert egyszerűen SZAR a rendszer
Csak a márciussal az a baj, hogy különleges gazdasági okból lehet addig. Nálunk meg nincs ilyen(mondják ők).Egy szerűen csak nincs elég ember. Mert ha valaki szabizik, a helyére kéne vki, de nincs. Monnyuk nem tom pl idén is majd hogy lesz? Szép sunyiba kiírták tavalyra, én meg mehetek panaszra a jójistenhez. Kedvem lenne feljelenteni őket, hadd fizessenek vagy 30 milla büntit, mert ezt többünkel megcsináltk. És a legszebb, amiért ilyen zabos vagyok, hogy a kisfőnök vmelyik nap nagy gúnyosan, a pofámba röhögve jelentette ki, hogy azt felejtsük el!
A dobozügyet lebeszéltük, nincs visszaút. Mit csináljak 6 dobozzal?
Gondolom, te is hasonló cipőben jársz (ha fel tudod már venni )
Ha nem dolgozol akkor nincs bevétel, nem.?
Szoval olyan nincs hogy egy hétre eltünés mobil kikapcs, nem foglalkozom az üzlettel.
De nembaj akkor dolgozom, amikor akarok (vagy amikor kell)
Szóval nem kell zokogni, csak vigasztalom a kedves szabitvesztett munkásokat
Édesem akkor viszont fordulj jogászhoz, mert az a szabi JÁR neked TÖRVÉNYILEG!
Ha nem tudják vagy akarják kiadni akkor az már az Ő saruk....ergo fizessék ki ha máshogy nem megy.....
A törvényi rendelkezés alapján adott évre X nap szabi jár neked......... (nekem 23)....... ennek a 25%-ával TE rendelkezel, 75-el a munkáltató........
A 25%-át előzetes jelzés alapján akkor veszed ki amikor TE akarod.....75% pedig amikor a munkáltató elküld (sok helyen nem Szaroznak......kiirjáék azt kész).....
De ez nem arról szól hogy elvehetik, mert nem tudják kiadni!
Szóval írány a fönök....vagy egy jogász........ez sima munkaügyi per
Ha nincs semmilyen hátránya, csak dögösebb, akkor miért ne :)
Ahogy én járok, úgyis mindenki csak a seggét látja, szerintem egész cuccos lesz a segge így.. majd teszek képet ha kész
No ez nagyon nem jó hír! Sajnálom.
Ha esetleg megtartanád a dobozokat is, szólj, TUTIRA NEM FOGOK megsértődni! Megértem.
A szabis ügyhöz meg nem igazán szólnék hozzá, mert LELŐTTÖK. Van azért e kicsiny országban olyan cég is ahol mindezt másképp értékelik (nálunk úgy tudják h vmi márciusi időpontig kell h kivegyem), és már nem is maradt olyan sok szabim (kinek mi a sok)
Hát szerintem az optika változna, az lenne az egyetlen elöny
A Gs-nek nincs annyi ereje hogy ne tudnád a gyár virsliken továbbitani az aszfaltra. Döntögetésnél se előnyösebb a széles gumi, bár a jóval szélesebb sportgumiknak még szélebbre is van profiljuk. De tuttommal elöbb ér le mindenféle a mocin, mint hogy a gumi elveszitse a tapadását a túl éles szög miatt.(asszongyák , én nem tudhatom )
Szoval csak pofásabb lenne
Hehhe . Én is gondolkodtam, hogy lehetne-e "dundítani" a hátsót, pláne azután, miután barétnőm a Z 750-ese nyergéből "levirslizte" a hátsó gummit... .
De valahogy úgy döntöttem, inkább jó az úgy, ahogy gyárilag kitalálták. Biztos nem véletlen a méret .
a 140/70 szélesebb is, magasabb is, mint az eredeti 130/70, mivel a /70 a szélesség %-a tehát 140x 70%, én egy idegen nyelvű fórumon olvastam, hogy valaki még 150/70-et is betuszkolt, viszont az már tényleg nagyon közel volt, és odaért a féktartóhoz, ha nem volt tökéletesen beállítva.. tehát szerintem a 140es elfér különösebb gond nélkül, csak kíváncsi lennék hogy viselkedik, mielőtt lecserélem, de ha senkinek sincs, én majd kipróbálom :)
De jó nektek! Elmehettek szabira, mert nektek az jár! Nekem ,mert én vagyok az ügyvezető, akkor megyek szabira amikor akarok, csak 3-4 nap múlva tutti hogy keresnek égen földön és hát az az üzlet rovására menne. Helyettesem pedig nincs.
Kedves! gondolod, hogy nem kértem?
A szabály meg úgy van, hogy a munkáltatónak ki kell adni! Még, ha nem kérném is! Tavaly március óta könyörögtem érte!
Az embernek néha jólesik, ha egy kicsit kiborul :)
Nekem azt áruljátok el GS-es testvérek, hogy használtok-e hátul 140/70-es gumit 130 helyett ?
És milyen tapasztalatokról tudtok beszámolni a nagyobb gumival(Ha valaki próbálta)
Köszi!
a +zsé azzé van, mert nem számolták el a táppénzemet.......
a szabi meg?
Édesem...neked nem szóltak hogy nem viheted át a szabikat mint rég? Mert szerintem ezért vették el......
Nálunk ki volt plakátolva minden (Kucsi is megmondhatja) hogy ki kell venni, vagy elveszik...........
ergo sorry de vess magadra....mi a rákért nem vetted ki? Vagy írasd át nekem:-)))))
amugy nekem mondod?
A jövő hónapban kapok egy kis plusz zsét.......el is megy a fél éves teljesítményadóra, mivel Adonyban legalábbis ezt márciusba kell fizetni...........
Piet!
A vállalkozók sorsa......természetes dolog hogy ha a vállakozó nem vállalkozik 2-3 hétig akkor áll a bót.....feltéve ha ott sporol, hogy nincs alkalmazotja......
Ellenben azért itt ismét felmerül a régi csúf pénzügyi kérdés.....
Te azért azt se felejtsd el, hogy az elmúlt 5 évben vettél ugymond 3 motort KP-re! Hiszen megvetted előlem a Kawát..... utána a GS-t.....azt eladtad, megvetted a Yamcsit.....most meg a GS-t....
Mellete van kocsid, robogód.....
Nekem jár és van 23 nap szabim - de az egyik motort 6 évre vettem, a másikat meg 8,5-re.......
Szóval nem tudom ki jár jobban?
ez ugyan olyan mint a legtöbb vállalkozó....
A TB árulékot nem fizetik, de sír a szájuk, hogy ha lebetegszenek akkor Ők miért nem kapnak táppénzt.........
Az ucsó frappáns TB sztorim?
A csóka bejelentette magát 5 millára.....azt 2 hónap múlva elment tápénzre.............a táppénz meg ugye 70%:-))))) fél év után meg bejelentette hogy becsődölt:-)
mennyit vett ki a kasszából? És mennyit tett be?
No így is lehet csalni, mert egyszerűen SZAR a rendszer
A dobozügyet lebeszéltük, nincs visszaút. Mit csináljak 6 dobozzal?
Vagy ugrik a jutalom, prémium- mert "csak"- ugyanis adható.
Ha nem dolgozol akkor nincs bevétel, nem.?
Szoval olyan nincs hogy egy hétre eltünés mobil kikapcs, nem foglalkozom az üzlettel.
De nembaj akkor dolgozom, amikor akarok (vagy amikor kell)
Szóval nem kell zokogni, csak vigasztalom a kedves szabitvesztett munkásokat
Ha nem tudják vagy akarják kiadni akkor az már az Ő saruk....ergo fizessék ki ha máshogy nem megy.....
A törvényi rendelkezés alapján adott évre X nap szabi jár neked......... (nekem 23)....... ennek a 25%-ával TE rendelkezel, 75-el a munkáltató........
A 25%-át előzetes jelzés alapján akkor veszed ki amikor TE akarod.....75% pedig amikor a munkáltató elküld (sok helyen nem Szaroznak......kiirjáék azt kész).....
De ez nem arról szól hogy elvehetik, mert nem tudják kiadni!
Szóval írány a fönök....vagy egy jogász........ez sima munkaügyi per
Ahogy én járok, úgyis mindenki csak a seggét látja, szerintem egész cuccos lesz a segge így.. majd teszek képet ha kész
No ez nagyon nem jó hír! Sajnálom.
Ha esetleg megtartanád a dobozokat is, szólj, TUTIRA NEM FOGOK megsértődni! Megértem.
A szabis ügyhöz meg nem igazán szólnék hozzá, mert LELŐTTÖK. Van azért e kicsiny országban olyan cég is ahol mindezt másképp értékelik (nálunk úgy tudják h vmi márciusi időpontig kell h kivegyem), és már nem is maradt olyan sok szabim (kinek mi a sok)
A Gs-nek nincs annyi ereje hogy ne tudnád a gyár virsliken továbbitani az aszfaltra. Döntögetésnél se előnyösebb a széles gumi, bár a jóval szélesebb sportgumiknak még szélebbre is van profiljuk. De tuttommal elöbb ér le mindenféle a mocin, mint hogy a gumi elveszitse a tapadását a túl éles szög miatt.(asszongyák , én nem tudhatom
Szoval csak pofásabb lenne
De valahogy úgy döntöttem, inkább jó az úgy, ahogy gyárilag kitalálták. Biztos nem véletlen a méret
Most kell zokognunk?
A szabály meg úgy van, hogy a munkáltatónak ki kell adni! Még, ha nem kérném is! Tavaly március óta könyörögtem érte!
Nekem azt áruljátok el GS-es testvérek, hogy használtok-e hátul 140/70-es gumit 130 helyett ?
És milyen tapasztalatokról tudtok beszámolni a nagyobb gumival(Ha valaki próbálta)
Köszi!
a szabi meg?
Édesem...neked nem szóltak hogy nem viheted át a szabikat mint rég? Mert szerintem ezért vették el......
Nálunk ki volt plakátolva minden (Kucsi is megmondhatja) hogy ki kell venni, vagy elveszik...........
ergo sorry de vess magadra....mi a rákért nem vetted ki? Vagy írasd át nekem:-)))))
Elnézést mindenkitől, kicsit elragadtattam magam.
A jövő hónapban kapok egy kis plusz zsét.......el is megy a fél éves teljesítményadóra, mivel Adonyban legalábbis ezt márciusba kell fizetni...........