Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nyilván nem te kapsz 20 millás jutalmat, nem is erre gondoltam. De! Relatíve - legalábbis hozzámképest - méltó fizetést kapsz. Tudom: 3 műszak! Én viszont MINDIG éjszaka dolgozom! A te béred kevesebb, mint feléért! Közel 30 év munkaviszony után.
Ne érts félre, nem sajnálom tőled, csak a tiédet tudom egyedül, azért hasonlítottam ahhoz.
Tudod én sose költöttem többet mint amennyit kerestem- Marx szerint ez a tőkefelhalmozás-igaz főként az utolsó években nem tőkés módjára fektettem be a pénzőkét,( mint a motorvásárlás, nagyon veszteséges befektetés )
Viszont te már az elkövetkező 5 éved jövedelmét jelentős részben máris elkltötted.Igy nehéz sporolni

Egyébként elég fiatal vagy még és ambiciód is van, találnod kell valamit ami + pénzt hoz a konyhára. A szakmádban nem tudom mit tudnál csinálni mást, de akár üzleti téren se vagy egy elveszett ember.
Nemnem! Eladom pupákoknak!
Már nem - mivel a fizikai dolgózok MINIMÁL létszámon vannak..................
Az elmúlt 8 évben kb 50%-al csökkentették a melósok számát! ennél jobban már nem lehet így mit csináltak? 2-3 üzemet visz 1 müszak!

Hogy értsd.... 1 üzemben volt mondjuk 7 ember...... az 21............most meg van 10............
Szóval azért ne nyugtass engem se...............ráadásul ugye egyenlőre az sok embernek a mákja hogy apuci-anyuci kisfia nem fog az Én melómra törni, hiszen melózni kell, koszos lesz.....stb.....
Piet!

Na!
Te is tudsz normálisan komunikálni:-))))) ezt már szeretem:-)

OK... ugyan annyit költöttem - itt most viszont az a lényeg hogy beosztott, vállalkozó..... vagyis ami neked összejött 5 év alatt az nekem 15 év............
Itt most nem a korról beszélek, hiszen természetes dolog ez..... neked már kécód van, nagy gyerek....nekem tavaly a pelenka évi kb 200.000ft-ba került...... (ezért se akarok még 1 gyereket senkitől, inkább csomót kötök a farkamra:-)))))

Szóval ezzel annyit akartam "bemutatni" hogy mig nekem van 23 nap szabim amit fizetnek - addig viszont nem is keresek annyit mint egy vállalkozó..................
Ha nekem is úgy lenne a pénzem, amennyit dolgozok, akkor elhiheted hogy Én se a lábamat lógatnám, hiszen egy évben van 365 nap.....és ebből csak 240 napot dolgozok................minusz szabi....szóval 220-at
Szóval 125-150 napig csak láblógatás van - miközben ott is tudnák pénzt keresni..........
Legalább nem fenyeget a leépités, azt látod nem?
Baby!

A cég nyereséges! Én abból nem sokat láttok!
A NORMÁLIS komunikációra egy példa

tavaly előtt volt még szabim igy kivettem az összes reggeles müszakot (GYŰLÖLÖK korán kelni)......
ergo 1 hónapi nem jártam csak délutánra meg éjszakára......
kb 2 hét után hallom hogy a góré felszívta magát és nem épp emberi hangon érdeklődött felőlem, hogy hol a faszba vagyok (mellesleg Ő írta ki a szabim!).......

Én szépen írtam neki egy levelet (mert Ő se volt ekortájt 2-3 hétig melóba)....és leírtam a tényeket.....
1., Én reggel csak egy alappénzt kapok, mig délutánra +25%, éjszakára +50% bért......szóval nem fogok délután, éjszakát kivenni, hiszen az nekem pénzügyi bukta.......
2., a gyeköcöket reggel kell fuvaroznom, nem délután, éjszaka
3., ha kiirta akkor eleve mi a gond?

Mikor végre találkoztunk jelezte hogy ezt azért majd megbeszéljük.....így is lett ugy 1 -2 hónap múlva:-))))
Nem is lett belőle semmi gond.....és a poén hogy Én specc utána úgy éreztem hogy tényleges kollega kapcsolat lett köztünk.......és utána is bármi bajom volt simán bemehettem hozzá.....mindig találtunk rá megoldást.....

Szóval a lényeg: NORMÁLIS HANGNEM
SZABI! hahahahaha

3 éve nem voltam szabin! A héten azért nem dolgoztam, mert itthon döglöttem!
Kérdeztem: Szabipénz ? válasz: - hahahahaha

Ez a büdös nagy kapitalizmus cunikáim!
Blue, igazad van jó állásom van: az Expressből ollóztam- ez halál komoly. De mondok mégjobbat az előző állásomat is az Expressből ollóztam és cégvezetőként 4,5 évre kiküldtek Görögországba.
Túl képpen -szüleimen kivül- 2 ember támogatott szivvel lélekkel. Lehetett volna több is , de soknak egy támogatója se volt egész életében.
Egyébként iskolatársaimhoz, kollegáimhoz képest én nagyon nem csináltam karriert, de nekem jó ez így!
Ugy alakitottam ki a munkámat, hogy szimpatikusabb nekem mint a tulajé: otthon van az irodám, ott hajtom az üzletet ahol akarom (és tudom), csak legyen eredmény.Egyenlőre még állom a sarat.

Egyébként ugye azt is kiszámitottad ,hogy te ugyan annyit költöttél motorvásárlásra (2004-től) mint én. Csak én előre kifizettem te meg utolag. De tudod amit 35 év alatt összekerestem, abból illik telleni arra amit még akar az ember. Eleget sporoltam, annyiidős koromban mint te.
Na hová lesznek a dobozok? Költöztető céget nyitsz?
ok írj egy mélt ide: dawntezkukacyahoopontcopontuk. Had ne írjak ide lakcímet. KÖszi
Igen, erre emlékszem, hogy néztük!
Köff
Lehet, hogy ez így megy nálatok, egy nyereséges vállalatnál. De én az eü-ben nyomom, lassan itt már tankolni sem lesz pénz. Az ügyeletes doki majd busszal megy ki!
Sziasztok!

Köszi Dawntez a bukócsövet, utalom a lét közvetlenül Dzsokinak, ne álljon benne pénzed.
Ja, és akkor csütörötkön érte is megyek hazafelé, csak egy címet kérek szépen addig, vagy egy találkahelyet, ahol átvehetem.

Ducigumi? Nekem pár hónapig volt fent egy 130/90-es, na az aztán duci volt (a képeim között látszik)! Optikailag is nagy volt, meg belelógott mindenbe: oldalt a fékmerevítőbe és a villa elején a kis sárvédő műanyagba is! Ja, és vagy 3-4 cm-t emelt a motoron, középsztenderen is lent volt mindkét kerék! Cserénél alig bírták kiműteni, maradtam a szabvány előírtnál inkább, bár a /80-on gondolkodtam én is. Feltűnőnek mindenesetre feltűnő volt!
Már elkéstél, felelőtlenül megnyomtam a gombot. A jó szövegek miatt!
Na ezért tart ott a világ ahol tart...............mert ilyen a hozzáállás.....
Természetesen megértem a félelmet, hiszen a mai világban nem ugrálhat senki, Én se.......
De ha végre a munkavállalók az asztalra csapnának akkor a tisztelt nagyhatalmú fönökség nem tudna mást csinálni, mint betartani a szabályokat.

Én azért jelezném a górénak hogy van egy ilyen bibi....és találjunk ki közösen valami megoldást, hiszen azzal Ő is tisztában van hogy ezzel törvényt sért........
ezügyben pedig nekem az a tapasztalatom, hogy emberek vagyunk és kollegák......szóval ha normálisan beszélünk akkor mindig megtalálható egy olyan pont, ami mindkét félnek jó.
Jogállamban ez így müxik, de nem a mai Mo-n. Akár mit teszel a munkáltató ellen - még ha jogosan is - jövő héttől nem kell bemenned dolgozni. De végigviheted az ügyet, fizeted az ügyvédet, 6× felutazol a megyeközpontba, a végén megnyered, de akkor is ki leszel rúgva.
ha csak jelölést kér, azzal nincs mit vesztened (nyerni sem )
Nem kell, még csak véletlenül sem ...
Én sem tudom, ki az...
jó-jó! 2-t elhozok!
DE HOVÁ teszel NÉGYET? Kicsi a tanktáskád? Vagy olyan robogósan az első villára villatáska helyett?
esSO!

Akkor ezt se tudod?
HA kiveszel vagy kiadnak egy szabit azt neked ALÁ KELL ÍRNI! És ugye ha nincs aláírva akkor....................
Van egy papir ahol ezt vezetni kell, hiszen ha nincs vezetve akkor lehet hogy nem is annyit vetél ki amennyi jár? hanem többet?

Szóval amilyen nagy pofám van simán mennék a fönökhöz hogy ez igy biza nem jó, de a kifizetésbe belemegyek.............prémium gyanánt..... hiszen azért 26 nap nálad kapásból 1,2 havi fizetésnek felel meg.
Ha meg kötöszködik? Munkaügyi bíróság.....ha azután meg negatív szankciók? akkor szintén.......
Ilyen esetben mindenféleképpen Ő szopja meg a bránert, hiszen folyamatosan törvényt sértett........
Émbörök!

Tudjáto, ki az az Évicah? Itt zaklat engem az iwiwen. Visszajelöljem?