Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Újdonsült tásak GRAT.
Jó napot!

Látóm beindultak a hormonok.
világos mint a vakablak!
nem tévedsz.....ez a lényege..........

A gond, hogy mint ismert a 95-ös nem mindig 95(van hogy több).....a 98 nem mindig 98........(van hogy kevesebb)
Ami tuti az a 99-es...............hiszen az külön szabványosított ha jól tudom.

A gebasz?
Az égéshő.....
Nem véletlenül van a motoroknál megadva hogy milyen oktánszámú benyát használjunk.
ez a Gs-nél 95......az ER5-nél 91!

Páran kisérleeztek már MTBE hozzáadásásval (ezt használják oktánszámjavítónak, nővelőnek) és biza olyan frankó ment fel a hő...hogy folyamatosan égtek meg a szelepek.........
Persze ment a moci mint a meszes, csak épp ez kinek éri meg?
semelyik......nagy humbug az egész.........annyival nem ér többet mint amennyivel drágább.

Persze ez a saját véleményem és tapasztalatom
Ha tévednék bocsi!
Duma! Nem tisztít egyáltalán jobban.
A külömbség annyi,. hogy jobban összenyomható, ezért, ha robban nagyobbat tol a dugon!
De ez sem biztos, hogy jót tesz neki!
Ahhoz meg kellett volna látni!
Ne is mond Blue ezt az autópálya nyélgáz dolgot! Hú de messze van még az az időjárás...Mostanában én sem tudok 4-5000 ezer fölé forgatni, egyszerűen nincsenek olyan útviszonyok.

A 98-as benzint érdemes néha kipróbálni? Vagy az csak duma, hogy letisztítja a dolgokat? Melyik márka ér valamit ha ér?

Zoli
Szííyasztok 500 as ok
Szijja mindenki !
Az ellustulás nálam is kézzel fogható tény, ugyanis a napi városon belüli munkábajárás nem igazán jó neki, kb. 5,5l/100 km most a fogyasztásom és nem is húz annyira, mint rég. Ha jobb idő lesz, megtekerem újra én is azt a gázkart, ha előbb nem, akkor úgy 6 hét múlva. No meg lehet, hogy a légszűrőm is csereérett már...
Az igazság annyi hogy specc nekem ez biza így volt....
A hideg idpszakokban ugye nem jársz 100-140-el.......csuopán egy laza 30-80-al.....
Nekem ilyenkor a fogyasztásom csapdosta a 6L-ert is!

Én minden motornál azt csináltam - és biza bevált, hogy mikor már jó volt az idő akkor irán egy tááááááávoli hely (autópályán) ahol 100-200km-ert lehetőség szerint 130-140-el teszel meg (közben 1-2x NYÉLGÁZON)
Itt a rendszer kiég és a 6L leesett nekem utána 3,7-re! Plusz sokkal dinamikusabb lett a motor is....
Utánba érezhetpő hogy ha 2-3 hétig megint csak 3-5000res fordulaton használod akkor megint "belasul"......

DE a lényeg!
1000km-ig 5000 (MAX!)
utána elméletileg nyélgáz........ de ha okos vagy akkor még 2000-ig nem nyomod csak 7000-ig (az 140km/ó)....és 2000km után CSUTKA.....

A banditnál
800kmig 6000 (114km/ó)
1600kmig 9000 (178km/ó) (GPS=160)
1600 fölött ami a csövön kifér (12000)
És nem akadt még olyan nő aki mikor meglátta a füles felcsatolható (alias csereszavatos) farkát akkor csak annyit kérdezet: FELNŐTT MÉRETBEN NINCS?
Tölts ki az adatlapod!
Aloha!

Üdv & grat a géphez!
tanácsot nem adok, mert még nem volt soha null km-s gépem. vigyázz rá!

Szia Grat a géphez!

Nagyon én sem tudok többet mondani, mint hogy tartsd be a fordulatszámot...
Viszont eggyes barátaim mondták az ellustulás fogalmát. Ez ugye azt jelenti, hogy egy bizonyos ideig nem tesz jót a gépnek ha nagyon felpörgetjük... viszont ha letelt az a bizonyos km akkor meg pont néha néha ki kell huzatnunk...

ebben mennyi igazság van, illetve mi az? :)
Szia!
Grat a géphez!
Igazán sokat nem lehet hozzátenni a könyvhöz. Tartsd be a fordulatszám korlátokat, többször használd a váltót, hogy az is bejáródjon. Ha nem vágod agyon, sok örömöd lesz benne, mert a GS egy igénytelen motor.
Helló!

Folyamatosan ne használd egy fordulatszám tartományba. Gyorsíts-lassíts, gyorsíts-lassíts.
Hello mindenkinek!

Szeretnék tőletek tanácsot kérni, hogy a most vásárolt GS 500-omat hogyan is járassam be, hogy az majd nekem a későbbiekben meghálálja?
A könyvében elolvastam a km/fordulatszám-ra vonatkozó tanácsokat de úgy gondolom, ezen kívül kaphatok még sok hasznos tanácsot!
Mindenkinek előre is köszönöm!
pestij_@freemail.hu

További szép napot és széles utat mindenkinek!

Joci
Azt hiszem ez a kép megoldja a "mért pont egy siklóra hasonlítjuk" kérdést

sztem még a csaj se látott ekkorát
Vannak kifinomultabb, az alanyt kímélő (sőt! ) módszerek.

Úgy érzem kihoztuk a témából a maximumot.
A másik oldalt boncolgassam...? Hát... Te tudod?