Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Dobj majd fel róla néhány képet

Mongóliába szeretnék eljutni (19 e km lesz a túra).
Ma este vagy holnap reggel megyek a fejidomért!
Olvastam a másikon hogy nagy túrára készülsz,hova mész pontosan?
Ha alapjáraton mész vele biztos.
Az enyém 10litert evett.
SM-el is 5-6liter.
Vegyél 350-es DR-t.az 4-5-litert eszik.
üdv.
utcán sm szettel igen
Boncteremben 5-6-7-eket írnak...
Nekem az S volt 6,2l.
Biztos hogy nem
valaki mérte már meg az E drz fogyasztását?tudom használat függő de úgy nagyjábol 4l nél szerintetek megáll?
Szerintem mást is fog érdekelni a projekt, ha beválik hosszútávon.
nem kell köszönni, csak kifejtettem a véleményem röviden,
ha esetleg működőképes hosszútávon az ötlet akkor mindenképpen hasznos volt h. felvetetted ezt a témát
jóéjt
Hogy áll a "dakar" fejidom projekt?
Én megvettem a lengővilla felújítószettet, mert láttam, hogy lötyög. Szétszedtük és ahol a teló van a himbán a tűgörgője szét volt törve. Ami plusz 25-30 000ft. Ezért gondolkozok egy olcsóbb megoldáson.
Ha sikerül összehozni akkor majd írok. Elméletben jónak tűnik, de majd gyakorlatban derül ki, hogy milyen is lett.
Köszi még1*!
Jó éjszakát!
lényegesen olcsóbból megoldható mint gördülő csapággyal, szerintem munkadíjjal együtt se lesz több 10ezer forintnál ha találsz egy jó esztergályost, egy próbát megér, aztán majd ha megvalósítod írjad a tapasztalatokat
enyém még sose votl szétszedve, se zsírozva... SM... majd nyáron lehetszétszedem egy átzsírzás erejéig
Ez tűnik a legolcsóbb megoldásnak. Kipróbálom, aztán ha mégsem jön be, akkor marad a tűgörgő. Úgy gondolom sokat nem vesztek vele.
Köszi, hogy leírtad a véleményed!
szerintem működőképes az elképzelés, de a tartósságában nem vagyok biztos sőt... ha olyan faszányos lenne akkor minden motorban ilyen cucc lenne, mivel sokkal olcsóbb mint a görgőscsapágyak
Szimeringgel talán el lehet kerülni ezt a próblémát.
De vannak másféle műanyagok is amik bírják a vizet pl.:link
Szerinted működőképes lenne a dolog ?
Szekszárdon van egy telephelyük (mindennap megyek Szekszárdra)és azt írták, hogy nagy raktárkészlet. Talán nem olyan nehéz ilyen anyaghoz hozzájutni. Legalábbis remélem.
szia köszönöm szépen az infót és véletlenül nem lesz majd valamikro még ilyen cuccos?

köszi
"Nedves környezetben, precíziós alkatrészekn?l figyelembe kell venni a poliamidok vízfelvételéből eredő méretváltozást, ill. teherbírás számításánál a változó anyagjellemzőket."

1-1 kiadós sarazásnál majd ha véletlenül belemegy a víz akkor kcisit nehezebben fog járni ha ebből az anyagból csináltatsz siklócsapágyat
okés
Találtam ipari műanyag-ot. Jó csúszási tulajdonság is jellemzi plusz még lenne benne zsírzó járatok is.
Vagy nem lenne így jó ?
Nem találtam sehol ilyen megoldást, ezért gondoltam megkérdezem itt a fórumon.
Köszönöm a segítséget!
Ok.
Holnap rámozdulok.
üdv.
Holnap este.
Láttam a 49090. hozzászólást, amiben leírtad hogyan csináltad meg a himbát. Én azon gondolkodtam, hogy kihagynám belőle a tűgörgőket. Csak a persely lenne benne és a csavar.
Köszi!
szia! igen, 70km a távolság
Hali.Szerintem kár variálni.Így sincs toppon a DR-Z futóműve,kár még jobban elbutítani. Nem véletlenül használnak tűgörgőt.A perselyektől nagyon darabos lesz a futómű.Terhelés alatt sokkal nagyobb a súrlódás a perselynél,mint a tűgörgős csapágynál.Évente 1X 2 X szét kell szedni a himbákat,kitakarítani,új zsír bele és évekig jó.A teló alsó csapágya a kritikus pont,mert nem fér el benne sok zsír.Ezt az E sen sem lehet zsírozni,csak szétszedve.Ahhoz meg úgyis szét kell szedni a többi himbát,úgyhogy akkor meg egyszerű kitakarítani és újrazsírozni a tűgörgőket
Tudnál adni egy linket, jöhet privátba is!
Köszi!