nem kell köszönni, csak kifejtettem a véleményem röviden,
ha esetleg működőképes hosszútávon az ötlet akkor mindenképpen hasznos volt h. felvetetted ezt a témát
jóéjt
Én megvettem a lengővilla felújítószettet, mert láttam, hogy lötyög. Szétszedtük és ahol a teló van a himbán a tűgörgője szét volt törve. Ami plusz 25-30 000ft. Ezért gondolkozok egy olcsóbb megoldáson.
Ha sikerül összehozni akkor majd írok. Elméletben jónak tűnik, de majd gyakorlatban derül ki, hogy milyen is lett.
Köszi még1*!
Jó éjszakát!
lényegesen olcsóbból megoldható mint gördülő csapággyal, szerintem munkadíjjal együtt se lesz több 10ezer forintnál ha találsz egy jó esztergályost, egy próbát megér, aztán majd ha megvalósítod írjad a tapasztalatokat
enyém még sose votl szétszedve, se zsírozva... SM... majd nyáron lehetszétszedem egy átzsírzás erejéig
Ez tűnik a legolcsóbb megoldásnak. Kipróbálom, aztán ha mégsem jön be, akkor marad a tűgörgő. Úgy gondolom sokat nem vesztek vele.
Köszi, hogy leírtad a véleményed!
szerintem működőképes az elképzelés, de a tartósságában nem vagyok biztos sőt... ha olyan faszányos lenne akkor minden motorban ilyen cucc lenne, mivel sokkal olcsóbb mint a görgőscsapágyak
Szimeringgel talán el lehet kerülni ezt a próblémát.
De vannak másféle műanyagok is amik bírják a vizet pl.:link
Szerinted működőképes lenne a dolog ?
Szekszárdon van egy telephelyük (mindennap megyek Szekszárdra)és azt írták, hogy nagy raktárkészlet. Talán nem olyan nehéz ilyen anyaghoz hozzájutni. Legalábbis remélem.
"Nedves környezetben, precíziós alkatrészekn?l figyelembe kell venni a poliamidok vízfelvételéből eredő méretváltozást, ill. teherbírás számításánál a változó anyagjellemzőket."
1-1 kiadós sarazásnál majd ha véletlenül belemegy a víz akkor kcisit nehezebben fog járni ha ebből az anyagból csináltatsz siklócsapágyat
Találtam ipari műanyag-ot. Jó csúszási tulajdonság is jellemzi plusz még lenne benne zsírzó járatok is.
Vagy nem lenne így jó ?
Nem találtam sehol ilyen megoldást, ezért gondoltam megkérdezem itt a fórumon.
Köszönöm a segítséget!
Láttam a 49090. hozzászólást, amiben leírtad hogyan csináltad meg a himbát. Én azon gondolkodtam, hogy kihagynám belőle a tűgörgőket. Csak a persely lenne benne és a csavar.
Köszi!
Hali.Szerintem kár variálni.Így sincs toppon a DR-Z futóműve,kár még jobban elbutítani. Nem véletlenül használnak tűgörgőt.A perselyektől nagyon darabos lesz a futómű.Terhelés alatt sokkal nagyobb a súrlódás a perselynél,mint a tűgörgős csapágynál.Évente 1X 2 X szét kell szedni a himbákat,kitakarítani,új zsír bele és évekig jó.A teló alsó csapágya a kritikus pont,mert nem fér el benne sok zsír.Ezt az E sen sem lehet zsírozni,csak szétszedve.Ahhoz meg úgyis szét kell szedni a többi himbát,úgyhogy akkor meg egyszerű kitakarítani és újrazsírozni a tűgörgőket
Mongóliába szeretnék eljutni (19 e km lesz a túra).