nekem shoei raid 2 van es hozza zajcsokkento szett, nagyon hatasos. plusz fuldugot es forcefiled nyakmelegitot is hordok, nekem ezek bevalltak - pedig baromira fazos vagyok.
A megéri nem éri nem csak attól függ, hogy zajos, könnyű stb. Az is számít, meddig tudod használni, kinyúlik-e a fejeden egy szezon alatt, vagy elkezd porladni a bélése, ereszteni a szellőzői. Azonkívül Tsanyi nyitotta fel a szemem, hogy egy bukót bizony el is lehet adni.
Így történt, hogy a 25 ezerért újan vett Schubertem, amit 4 évig napi szinten használtam, egy sisakbelső tisztítás után elkelt 11 ezerért úgy, hogy semmit nem titkoltam el sem a koráról sem a használat módjáról. Úgy nézett ki, mint új korában. Egy ugyanolyat vettem után 32 ezerért, ez listaáron 55 lett volna, csak már 2 éve rohasztották a boltban. De láttam már 10 éves shoeit, hibátlan állapotban
Nem is érdemes. Véleményem szerint sacc 80e az a határ, ami felett már sem biztonságban, sem kényelemben, sem minőségben nem kapsz semmi pluszt, egyedül a márkanév és a sznobság üzleti kihasználása dominál (már előre látom a felhördülőket itt, mivel sisakvita már többször elhangzott). Tökmindegy hogy golyóálló a tyityakod, ha leszakad a fejeddel együtt
Tavaly egy 50ezres HJC IS-16-t használtam. Most a gixerre akartam egy sportosabbat, de egész egyszerűen sajnáltam 100-150k-t kiadni egy bukóért, így próba szerencse alapon vettem 25ezerért (!) egy Nitro 1430-VX-t a Pardiban. Kényelmes és nagyon könnyű. Így el is döntöttem, hogy soha nem is fogok venni százezerért bukót....
Meg is rendeltem a Windjammer-t, egy héten belül itt van. Majd beszámolok
Persze. A mellrészét a dzseki alá és a mell-nyakrész szélálló anyagból van. Ez még nyáron is jó, mert nem büdösödik be a sisak ("fejszag") és az arcodat védi a huzattól, én két fogamat eldobtam mire rájöttem, hogy a gyulladást a hideg huzat okozta -tehát más haszna is van a dolognak.....
Hát erre kíváncsi leszek! Számolj majd be a tapasztalatokról! Én nem viselek maszkot sose. Ha hideg van nem ülök motorra, de nyáron sem izzad bele a fejem a sisakba. A sisak mindenképp cserés lesz, de az nem jelenti azt feltétlen, hogy az új ilyen szempontból jobb lesz.
Ha már itt tartunk, te milyen bukót használsz?
Akármennyire hihetetlen, de nekem pont akkor jön be a szél, ha maszkot veszek a bukó alá. Megfigyeltem, hogy a maszk alsó része miatt, ahogy lobog a nyakamon turbulencia keletkezik és a zaj is nagyobb ill. a szél is bejön alulról. Ha nincs maszk a jelenség sincs.
Igen, ha alulról felnyomom a lámpát akkor löttyög. Ezeken a nagyon jó minőségű utakon eléggé ugrál a fejidomom. Láttam, hogy a fejidomtartó konzolt két csavar fogja, ami körül gumibak van. Ott lehet a problematika?
Hát a tegnapi 530 km-es guriga ismét bebizonyítottam, hogy kell egy jobb sisak. Nagyobb tempónál úgy bevág a szél alulról, hogy ma úgy néztem ki, mint aki egész nap pajzs nélkül hegesztett
Kellene 1 lánc szett, K7-es re
jó lenne tudni mennyi az az annyi