Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A szokásos motorvásárlási dolgokon kívül a 3-4-esben jelentkező ikaruszhangra.
Sziasztok!

Nagyrobogoról váltok nagy motorra és lenne pár kérdésem, ha szabad:

Használt Bandit GSF 1200 s -nél vásárlás előtt mit kell figyelembe venni?

Tuning dob van rajta. Egy tuning dob felszerelésénél valóban kell
szelephézagot állítani? Mást nem kellene állítani?

Zömében városi gép lesz (persze nem a döcögős formában), de ha túrázok az hosszú táv lesz. Érdemes lenne foglalkoznom plusz léghűtő rendszerrel?
Hogy ne pangjon a levegő körülötte.
Vársz erre választ, vagy csak egy jóindulatú megjegyzés volt?!
Hát nem először történne, hogy nem egyszerűen firkálsz...
Zöldi,

A kuplung kar munkahengeréhez létezik felújító készlet ?
Az alsó munkahengert augusztusban cseréltem, az tutira jó állapotú,
de még mindig fogy a kuplung olaj ...

Vagy ezt csak komplettosz lehet cserélni ?
Nem látok bele, gondolom ha a hengerfal hordós, az maga az alu ház,
azt nyilván nem tudom felújítani...

Na majd meglesem vasárnap, holnapra viszek magammal egy lityi 5.1-et...
egy kedves ismerosom egy sokadik olaj, fek, kipuff, kell-e melegiteni flame utan azt mondta: a motoros tarsadalom nagyon osszetarto. de semmi nem tudja ugy megosztani, mint barmi ;) ;)
Szevasztok Banditák!Mikor olvasom ezt a kipuff témát kicsit mosolygok" magambam" ,mert mindenkinek más és más a véleménye.K.István egy jól képzett mérnök ember Ő nem cserélne más meg mindenféle szart is felrakna/láttam olyant,hogy 400-as gépre 1000-es méretű dobot raktak fel/De szerintem valahol lehet egy közép út is jól nézzen ki jól szóljon és a teljesitmény se sérüljön.A 750-es Banditomon Raptort kapott ott volt egy karbi állitás.Az 1250-esnél azzal kezdtem,hogy "ledobtam" a hurkatöltőt és felraktam egy "E" jelű Bodis dobot amihez van betét is.A hangja az csodás a menettúlajdonságon nem érzek semmit állitva nem volt az injektor térképen.Szerintem kinézetre is sokkal szebb!Ha lessz időm akkor leúgrom a Full-Gashoz,hogy "megfékezzék".Ennyi.Ez az én szerény véleményem de ez mindenkinél más és más/lásd: vérnyúl,tankbőr,Speed Triple,stb/Úgyhogy hallgass a szivedre és vegyél olyant ami neked tetszik meghallgatva esetleg más tapasztatalatát is.
Nem tudom én nem használok vattát se meg db killert se mert vérnyúl plekóm van.. .meg amúgy is vattát használjanak a nők meg akinek nincs vérnyúl plekója.
Mé az jobb mint a vatta füldugó?
Nagyon hosszú útra be lehet tenni a DB killert,mondjuk én nem szoktam,dehát nekem vérnyúl plekóm van
Bocs igazad van én is tetettem be P.C.-t Agónál,P.C.-nélkül nem tudom milyen lenne,mert nem teszteltem ki.
Nem azt állítom hogy szarabb lesz. Hanem hogy bizonyos helyeken rosszabb lesz az elszegényedö keverék miatt. (Ezt föleg a bandikra értem...)Az enyém is többet tudna biztos, de nekem a csend többet jelent, föleg mondjuk egy 600 km-es autópályázaskor 7 órán keresztül...
Meg azt kivánom hangsúlyozni, hogy ha már cserélsz , akkor ne végezzél fél munkát, de úgy látom túl bonyolultan fogalmazom...
Enyém sportdobbal jócskán jobban megy és magas fordulatokra is könnyedén pörög fel pl 5.-ben,gyárival alig akart ilyen fordulatra felpörögni 5.-ben emelkedőn...ugyanott 5-ben végre is jobban kipörög (elég szép emelkedő)elötte utána töbszöri mérés kb 20-30xor....szal enyémen jócskán érezni...és látni szemmel a fordmérőn és a sebességmérőn..
Felfogni könnyű................dönteni nehéz.

Faszállító hangorkán motorozás közben vs. pöcsölés a beállítással és izélés nyugaton.
Mit olyan nehéz ehhez felfogni. Ha megbontod a rendszer "egyensúlyát", akkor, valahogy vissza is kell állítani.
Azt nem értem, hogy simán kihajít az ember akár 100 rongyot is egy hurkatöltöre ( persze lehet olcsobban is , de arányba van a minöséggel), de hogy kb hasonló összeget áldozzon egy PC-re mondjuk, amivel sokkal flexibb lesz a motor. Na jó persze a PC-t nemlátja , hallja senki a fagyizó elött...ugyanis jobb magyarázatom nincs rá. Mert én max egy pár percet élvezném, utána már pokolba kivánnám. Mert hosszú turákon, mikr legtöbbünk füldugóval nyomja, ki kiváncsi a "duruzsolásra". Persze el tom képzelni a városban huszárkodni vele "nagy királyság"...
Óóóóóó ne vedd má el a kedvem....................ha rámdől az OTP jövőre kéne egy carbon arrow dobpár.
Minnélk többet olvsaom annál nehezebb........ .........
Erre azt tudom mondani, hogy ha felmész a Power Commander oldalára és letöltögeted az egyes motortipusokhoz fent levö térképeket , akkor ott találni némi eltérést a ha a gyári dobra van hangolva, vagy ha módosítótt kipuf rendszer van rajta, akár csak dob cserével, nem rendszercserével.
De mások ezt biztos jobban tudják...
(A legtöbb esteben a userek, azért érzik "erösebbnek" sportdobbal gépet, mert egyes tarományok elbaszódnak, lyukak leznek benne, eztán végre valamely tartományban magára talál motor, azt akkor egy kicsit jobban húz az elbaszott tartományokhoz képest...)
Nyilván mindenki törekszik az olcsó megoldásra, ezért könnyebben elfogadja hogy jó az úgy nem kell vele csinálni semmit...az egyszerü ember már csak ilyen.
Mindenhol azt az infót írják és mondják, hogy hátsó dob cseréhez (kati bent marad) slip on. Nem kell befecskendezéshez nyúlni. Ha rosszul hallottam, vagy tévesek az infóim akkor javítsatok ki.
Biztos igazad a köbcentivel kapcs. De nekem ez is nagynak számít Leo Vince Sbk L II. Tetszene, annak szép mély hangja van, és könnyen kivehető-betehető a tomító. Nem bántó, nem érces a hangja. De próbálnék olcsóbb megoldást is nézni, hátha....... vagy használtba
"Egyébként injektoros a motorom"
Akkor meg befecskendezései térképet kéne hozzá módosítani...,mert ugyan négyütemü, de alul az eddigi tapsztalatok szerint elszegényedik a keverék.
Én is gondolkodtam sportkipun, de utánanéztem youtubon milyen lenne a hangja velük (már amennyire ezt egy video hangja vissza tudja adni) de valahogy nem jött be. Duruzsoláshoz nem öblösebb kipu kell hanem nagyobb köbcenti, én legalábbis így látom. Mindekinek mást jelent egy duruzsoló motorhang, én személy szerint 1200ccm alatt csak vonyító hangnak érzem a sportdobos gépeket.
Pár fórumon megfordultam már, és eddig mindig bejött, hogy a fanatikus hozzáértő szakik, rögtön köpik a választ. Ennek a bevált módszerre alapozva tettem fel kérdésemet. De olyantól vártam választ aki nem visszakérdez, hogy szerintem ki és honnan tudná Egyébként injektoros a motorom, és csak egy végződésről lenne szó nem rendszerről. Úgy tudom, ahhoz nem kell módosítani egyebet. Nekem tetszik ha van egy kis duruzsolós hangja a mocinak. Nyílván nem bántó üvöltőre gondolok, mert az nekem sem kell, meg a környezetnek sem.
Nem egyszerübb öket megkérdezni,mint minket laikus felhasználókat?!
Most komolyan gondolod, hogy itt mindenki fejböl nyomja a leömlök méretét, állászögét az összes évjárathoz? Ök gyártják csak tudják!?
De minek lecserélni kipugfogót. 2 kg acélra elkölteni egy csomó pénzt, közben hangolhatod majd utána a karbit, stb, stb. A forgalomban hallani nem fognak, max mikor elmész...
Pici infót kérnék kipuff ügyben!
Új tulaj vagyok, és van egy 650-es 2008 gyártású banditom. Szeretnék rá sportkiput (nem üvöltőt)
Az a kérdés ha veszek egy dobot, akkor a batszimotor.hu-n található összekötőcsövek megfelelő paraméterű lehet a motoromhoz? Árúlnak 650-eshez is 54mm átmérő, és 1200-es is 54mm-es
A 2007-es gyártásúé más mint a 2008-tól?
Köszi