A technikás egyenesek nagyobb koncentrációt igényelnek, mint a kanyarok . Kanyarban előre az út törésvonalára kell koncentrálni, ami álltalában a kanyar ívétől függően 100-200 méter .Ezzel szemben az egyeneseknél akár egy kilóméterre is előre kell figyelni . Ez ugye fokozottabb igénybevételnek teszi ki az ember szervezetét .
Vegyünk egy egyszerű példát, a részeg embert ! Hát mennyivel nehezebben teszi meg az utat egyenesen, mint kanyarogva !
Én is csinálok indulás előtt pontos útvonalakat. Mindig vannak "kiemelt" helyek amiket nem akarunk kihagyni. Ezeket kinyomtatva is viszem. Mindig borul az előzetes terv. Konkrétan most az első nap nem jutottunk el addig amíg terveztük.
kb 4700km-t mentünk. Költségeket nem adtam össze. A motor fogyasztását sem nézem. Induláskor nézek egy átlag benzinárat és 6l/100km+10%-al számolok. Ez nem dobozból étkezős túrának lett tervezve. pl volt előétel pármai sonka sárgadinnyével
kb fél misi volt mindennel együtt háztól házig. Ebben az ajándékok is benne vannak.
Sokára, 10 éves házassági évfordulós ajándékunk lesz, magunknak.
Addig még tolunk tátrákat, ausztriákat meg dolomitokat. A kölkök már imádnak a Mamáknál lenni
Mondjuk én atom részletesen megterveztem az utat és úgy töltöttem át a Garmin-ba. Így szeretném a jövőben is csinálni, enélkül ott helyben fogalma sincs az embernek merre érdemes menni. Az ötleteket az ADAC térképeiről szedtem.
A csiganyál megvan. Részletesen leírni nincs értelme mert biztos hogy másképp alakulnak a dolgaitok. Pl az FJR-re fel kellett pattintani egy új gumit v. időjárás.
Mi 8 éjszakát töltöttünk kint. Ebből 1 átmeneti szállás volt oda és egy vissza. Briancon-ból csillag túrákat tettünk.Innem 560km Monte Carlo. Másnap pihenő nap volt csak 230km mentünk. Átlagban napi 300-350 km-el lehet számolni. A gumival éremes kalkulálni mert nagyon csúnyán fogy.
Chamonix-ot nem szabad szerintem kihagyni de kettőnknek a retúr út 100 juro volt.
Én az 1500m feletti hágókat felvettem a Zumoba és este összeraktuk az utat. Hazafele a Stella-n aludtunk. Nekem élmény volt 2240m-en aludni. Chip-es bankkártya kell a kutak nagy részéhez ha nincs személyzet. És hétvégén nagyon nincs.
Vegyünk egy egyszerű példát, a részeg embert ! Hát mennyivel nehezebben teszi meg az utat egyenesen, mint kanyarogva !
Ruházotot nálam még nem nagyon kerestet, főleg, mert nem tartok
ezt meg a szinter első/hátsó betétbe számoljuk majd bele...
kb 4700km-t mentünk. Költségeket nem adtam össze. A motor fogyasztását sem nézem. Induláskor nézek egy átlag benzinárat és 6l/100km+10%-al számolok. Ez nem dobozból étkezős túrának lett tervezve. pl volt előétel pármai sonka sárgadinnyével
kb fél misi volt mindennel együtt háztól házig. Ebben az ajándékok is benne vannak.
Addig még tolunk tátrákat, ausztriákat meg dolomitokat. A kölkök már imádnak a Mamáknál lenni
sprét elnyomtad? kijött belőle 2db?
Mi 8 éjszakát töltöttünk kint. Ebből 1 átmeneti szállás volt oda és egy vissza. Briancon-ból csillag túrákat tettünk.Innem 560km Monte Carlo. Másnap pihenő nap volt csak 230km mentünk. Átlagban napi 300-350 km-el lehet számolni. A gumival éremes kalkulálni mert nagyon csúnyán fogy.
Chamonix-ot nem szabad szerintem kihagyni de kettőnknek a retúr út 100 juro volt.
Én az 1500m feletti hágókat felvettem a Zumoba és este összeraktuk az utat. Hazafele a Stella-n aludtunk. Nekem élmény volt 2240m-en aludni. Chip-es bankkártya kell a kutak nagy részéhez ha nincs személyzet. És hétvégén nagyon nincs.
Kérj a Jézuskától!