Hehe...nekem azért sikerült ilyet csapágyboltban beszerezni...mondjuk nem volt egyszerű, meg egy jó fej és segítőkész boltos is kellett hozzá - és így a KTM áraihoz képest kb. 1/3-al olcsóbban jutottam hozzá.
WoLfi: Ez véletlenül maradt még mindig fent? :D
Már írni akartam, hogy miért adod el/ mi lesz helyette, amikor megláttam, hogy "feladva: 2008. szeptember 08.".
Köszi a segítséget,utánajárok pár helyen hogy hol tudnék ilyet beszerezni(a cég ahol dolgozik édesapám ott szoktak hozni tucatjára különböző csapágyakat,megpróbálom,hátha tudnak hozni...)
Mindenképpen a tél folyamán fogom kicserélni most a nyáron még használom így,csak írtad korábban,hogy tud azért kárt okozni ha szétesik...
Erről a speckó szerszámról tudsz esetleg valamit írni vagy mondani nekem,mert lehet hogy tudna ilyet csinálni apu és akkor könnyedén megüthetnénk!
Nem sürgős,szóval ráérsz ja és jó lesz privátba is
Mégegyszer köszi a segítséget!
Hali!
Ha magánban nem megy leírom én publikusan is!
Szóval ezt a csapágyat CSAK KTM kereskedésben kapod meg, mert egy kis sorozatú speckó csapágy. Ennek egészen egyszerű oka van. Sorra hánytak be az LC4-ek a golyós csapággyal és muszáj volt valamit tenni. Adottak voltak a csapágy beépítési méretei, hát kellett gyártatni egy komolyabb igénybevételt bíró csapágyat, ez volt a legolcsóbb megoldás. Sok ismerősöm dolgozik csapágy vonalon, meg lett kérdezve és az SKF-től az a válasz jött, hogy megfelelő számú megrendelés esetén (80-100db) legyártják egyedileg. Akkoriban csak a KTM-nek gyártották.
A csapágy száma: BC1-0076A
Speckó szerszámmal kicserélhető blokk széthúzás nélkül, de nem egyszerű és nem árt ha olyan csinálja aki már gyakorlott ebben.
Én a helyedben használnám a motort még az idényben és télen cserélném. Persze azért figyelj a blokkhangra. A tapasztalat az, hogy ha tönkre is megy ez a csapágy, időben észrevehető, nem csinál nagy ramazurit odabenn.
Sziasztok!
Már több helyről hallottam és most olvastam a MotorRevü-be is,hogy a 2002-es 640 LC4-be ajánlatos kicserélni a kuplungcsapágyat(eredetileg sima golyóscsapágy van benne, és hengergörgősre kellene cserélni).
Ha esetleg valaki tudna segíteni,hogy egyrészt milyen méretű csapágy kell bele(KTMworld-ön keresgéltem,de nem nagyon találtam semmi méretet ),másrészt a motorrevübe is azt írják hogy blokkmegbontás nélkül ki lehet cserélni.Kell ehhez valami speckó szerszám vagy anélkül is ki lehet onnét imádni?
Ha esetleg valaki csinált már ilyet és segítene kicsit azt nagyon megköszönném!
Hy all. Mit gondoltok érdemes szelepeket cseréltetnem 200 üzemóra után? Látatlanban. Csak üzemóra alapján mondta a szerelő srác, hogy kellene. Inkább megcsináltatnám most, minthogy leszakadjon valamelyik és 5x annyibe kerüljön utána? Amúgy tapasztalatból tud erre mondani valaki valamit, hogy érdemes-e? Berg 04' Fe 550s a gép.
GO-GO!
Szasztok!
Luki,a szokásos kérdés:a piszkos részen lehet majd menni,vagy soha nem fogom tudni ezt kipróbálni
Kosatt! Te jössz GOGO-zni a szépséggel?
Hi,
De, az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy nem sok olyan motor van mint az SXV.
A V2 blokkot szokni kell, nehéz megtanulni "folyni" vele a pályán, de ha Zsoolti stílusát vesszük alapul, igen eredményesen lehet vele motorozni.
Anélkül hogy állandóan tiltásba forgatnád! Nagyon bánom, hogy eladtam az enyémet.
OFF: Kissjocó!
Kurva jól sikerült az Alsóőrsi meló...Lerendeztek, a kibaszott tankok!
Már kelt fel a nap mikor abbahagytuk, kár érte, hogy nem tudtunk együtt bulizni.
Bocs, de berakok két krómos képet.
ez az!markoati jól megfogalmazta: GOROMBA gépezetek ezek. van aki piszok jól tereli, de ahhoz nem kevés rutin kell. a 450est jómagam sem biztos, hogy be merném vállalni. ráadásul ugye említetted, hogy nem olyan motort szeretnél, amit szerelgetni, költeni kell rá. nos ugyebár az SXV modellek, üzemórás gépek. 10üó-ként olaj, olajszűrő csere. még kissebb túrázáshoz sem nagyon alkalmas. valójában ezek pályagépek, csak valami őrült indíttatásnál fogva, raktak rá lámpákat. remélem mihamarabb megtalálod azt a motor, amivel jól fogod érezni magad!
Okés!
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
További jó motorozást, és élményekben gazdag szezont kívánok!
Remélem egyszer majd találkozunk! Vigyázzatok magatokra, és persze mindenki másra is!
Szevasztok!
Háát 650-en az biztos hogy nagy lenne!
A DRZ-400 után most megjött a kedvem!
Megnézegetem, és akkor majd véglegesítjük a dolgokat!
Különben a DRZ és a SXV között vacilláltam én is, de inkább megkérdezem tőletek, mint, hogy vegyek egy olyan motort, amit ne tudjak használni!
Szóval akkor az SXV 550-450 még nagyon nagy a supermotozás elkezdéséhez?
Amúgy TE is eszközöltél ilyen cserét a tiéden?