Szerintem a csapágy volt a hibás (nekem ugratás közben szabályosan kettétört a csapágyban a golyó, de haza tudtam menni vele kb.: 100km-ert, igaz nagyon izgultam nehogy beáljon a kerék) vagy kosz került bele berágódott ezért elkezdett lötyögni (régen a Trabi hátsó kerék csapágya csinálta hogy kiverődött ha időben nem volt kicserélve) ezt egyszerűen az agy felpontozásával lehetett javítani, de ezt a motornál nem javasolnám, hanem megnézni hogy nem lehet-e kicsit kimarni az agyból és nagyobb csapágyat beletenni (Yamaha szervizben már láttam ilyen megoldást igaz hátsó keréknél) ha nem akkor próba képen fémragasztót kenni az agyba majd újra esztergálni a gyári csapágy méretre (tudom ez busnyákolás) de egy próbát megér. Ha ez sem jön be akkor bontóba vagy az apróba kell keresni (nála láttam régebben minden féle használt kereket: http://www.kepesmotor.hu/felni...) mert a gyári új agy 167,30 euro
Hali!
gorazs: Van egy olyan problémám,hogy az első kerékben kb egy hónapja,a vásárlás után kicseréltem a csapágyakat.tegnap estem egyet,utána nézegettem a motort és úgy lötyögött az elő kerék,hogy nem hittem a szememnek.Ma szétszedtem a kereket és a bal oldali csapágy darabokra volt törve.Ahogy nézem az agy is serült.meg a távtartó széle is meg van gyámbászva.
Ez vajon egyedi jelenség?hibás csapágy,vagy én csesztem el valamit?de csináltam már ilyet.nem sok mindent van mit elrontani.
Kerékagyat honnan és mennyiért lehet venni?
előre is köszi,ha válaszolsz!
A sima 620 az biztos 98 előtti, úgyhogy számítsál rá hogy ha valami olyan cucc kell hozzá ami nem kompatibilis az újabb modellekével, akkor az nem nagyon lesz raktáron (+ drágábbak is hozzá az alaktrészek)...
CRM megvan, csere plussz ráfizetek egy bizonyos összeget. Remélem ez a csörgősdi nem lessz gond, amugy csak attól félek hogyha mondjuk valami más csörög akkor rágogja arra szóval értitek, nehogy nagyobb baja legyen.
amugy nem SC sima 620
Teljesen jó a leírás, ezeknek új korukban is ilyen a hangjuk! Sűrűbb olajjal (15W-50, 20W-50) kevésbé hallatszik, vagy 10W-ssel míg be nem melegszik, szintén.
enyém azt csinálja, hogy amikor ráengedem a kuplungot, akkor ad valami mellékhangot, ami olyan mintha egy lábosban ráznál körbe körbe egy kalapácsfejet meg egy szorítófogót (persze ezt csak üresben), de egyébként meg nem csúszik, ki is emel rendesen, szóval nem tom mi adhatja, de ha erről van szó nálatok is, akkor megnyugodtam. amúgy meg hajrá újíccsá csak - jön a núdzsenörésön (azt még mindig nem mondtad mennyiért vesztegetik)
Ettől nyugodtan megveheted, tizenezer forint a csapágy (ha KTM-kereskedésben veszed, ha csapágyboltban, akkor még ennyi se), de az összes KTM-nek zörög a kuplungja mint az állat, szal az is lehet hogy semmi baja...
De ha mégis magával a kuplunggal volna gond, nekem van hozzá egy komplett, ha kell, óccsóér' megszámítom neked
gorazs: Van egy olyan problémám,hogy az első kerékben kb egy hónapja,a vásárlás után kicseréltem a csapágyakat.tegnap estem egyet,utána nézegettem a motort és úgy lötyögött az elő kerék,hogy nem hittem a szememnek.Ma szétszedtem a kereket és a bal oldali csapágy darabokra volt törve.Ahogy nézem az agy is serült.meg a távtartó széle is meg van gyámbászva.
Ez vajon egyedi jelenség?hibás csapágy,vagy én csesztem el valamit?de csináltam már ilyet.nem sok mindent van mit elrontani.
Kerékagyat honnan és mennyiért lehet venni?
előre is köszi,ha válaszolsz!
http://www.youtube.com/watch?v...
http://www.youtube.
com/watch?v...
amugy nem SC sima 620
De ha mégis magával a kuplunggal volna gond, nekem van hozzá egy komplett, ha kell, óccsóér' megszámítom neked
Amúgy sima 620-as vagy SC?
nem is tudtam milessz csak néztem mindenfélét most vált biztossá