Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Gratulálok a Motomax team hétvégi sikeréhez! Holdonner Norbert nyert Ausztriában!

www.motomax.hu
akkor ráállok a témára
Hája, aki tudja a csajszi számát ,az tud érdeklődni de...
Valami nagyon nincs rendben a szupermoto vb-n. A hétvégi olaszországi Tengeri Alpok Nagydíjon kevés induló volt, a nézők száma alig érte el az ezret, a háromszoros világbajnok Thierry Van Den Bosch egy nagyon furcsa diszkvalifikálást kapott, míg másfél hónappal a spanyol Jorge Nestor Cabrera durva balesete után ismét egy súlyos sérülés történt. A 2004-es világbajnok Jerome Giraudo bukott, de szerencsére már nincs kómában Nestor Cabrerával ellentétben. A két kategóriában a nagydíjat egyébként az Andorrai GP után megint a két Chareyre-testvér, Thomas és Adrien nyerte meg. Adrien Chareyre ezzel hatalmas lépést tett az S2 vb-címe felé, ahogyan a német Bernd Hiemer is közelebb került az S1 trófeájához.

Giraudo

Az augusztus 24-ei Osztrák Nagydíj után ismét egy szörnyű baleset történt az S1 géposztályban. A balesetet szenvedő Nestor Cabrera sajnos azóta sem ébredt fel a kómából. Pontosan ezért volt félelmetes látni azt, hogy a 28 éves francia Jerome Giraudo szintén eszméletlen maradt a bukása után és az első orvosi jelentések szintén nem voltak biztatóak. Giraudo az egyik legnagyobb név a szupermotoban. Ő szerezte meg az Aprilia első nagydíjgyőzelmét és első vb-címét a szupermotoban. 2004-ben ő volt az S2 világbajnoka. Giraudo vasárnap az 1. futamban is nagyszerű volt, hiszen a 3. helyen zárt, amely az idei legjobb eredménye volt. A 2. futamban viszont félelmetes balesetet szenvedett. A 2. körben a tereprészen ráesett egy ugratóra és fejjel a földnek csapódott. Azonnal leintették a futamot, hiszen Giraudo nem mozdult. Eszméletét vesztette és kómába esett. Helikopterrel a lehető leghamarabb kórházba szállították, ahol az előzetes diagnózisok válltörésről, nyak- és fejsérülésről, valamint agyi vérömlenyről szóltak. Az olasz HM Honda Racing Monticelli csapat tagja tehát hasonló sérüléseket szenvedett el, mint Nestor Cabrera. Szerencsére azonban Giraudoval kapcsolatban már jobb hírekkel is szolgálhatunk. Már nincs kómában és nincs életveszélyben sem. Giraudo balesete ellenére az S1 2. futamát az Osztrák GP-vel ellentétben nem törölték, hiszen újraindították a versenyt.

Kizárás

Az újraindított viadalon Mister Supermoto, azaz a szupermoto vb legnagyobb alakja, Van Den Bosch könnyedén diadalmaskodott, azonban a háromszoros világbajnok mégis nagyon mérgesen hagyta el Olaszországot. Az ok egy nagyon furcsa döntés volt. Az 1. futam elején izgalmas párbaj volt VDB és a vb-éllovas Hiemer között. VDB az 5. körben a tereprészen akarta megelőzni Hiemert. A manőver nem sikerült. VDB első kereke megcsúszott és a francia a bukása közben magával rántotta Hiemert is. Mindketten vissza tudtak állni: VDB második, Hiemer harmadik lett. A zsűri azonban a verseny után azonnal diszkvalifikálta VDB-t, mondván túl agresszív és sportszerűtlen volt. Az esethez hozzá kell tenni, hogy Hiemer csapata, az olasz KTM Miglio nem reklamált a történtek után. A kizárásról egyedül a zsűri döntött. Amelyen lehet vitatkozni. Hasonló balesetek szinte mindennaposak a szupermotoban és a motokrosszban is. Úgyis fogalmazhatnánk, hogy ez egy szokásos versenybaleset volt. Míg a motokrosszból elterjedt blockpass teljesen bevett manőver a szupermotoban is. Azaz aki belső ívre tud kerülni egy kanyarban az élen haladó mellé, az kiszoríthatja a riválisát és előzhet is. Így tett VDB is. A múltban tehát nagyon sok krosszost és szupermotost lehetett volna már eltiltani. A nemzetközi szövetség, a FIM most akkor lenne a leghitelesebb, ha szabályba foglalná a blockpass tilalmát. De erről egyelőre nem szól a fáma. Az viszont tény, hogy VDB kizárásával – a zsűri VDB-t a 2. futamból is ki akarta zárni, de az Aprilia fellebbezése után mégis elindulhatott – Hiemer sokkal közelebb került a 2. vb-címéhez. Hiemer egy-egy 2. és 4. hellyel harmadik lett, amivel 40 pontot szerzett, azaz 15 ponttal többet, mint Van Den Bosch. Hiemer tehát már 29 ponttal vezet VDB előtt és már csak a Görög GP van hátra.

Chareyre-fivérek

A két Chareyre-testvér nem volt annyira átütő, mint Andorrában, de mégis nyertek. Kihasználták másik hibáit, a saját hibáik után egyből javítottak, míg végig nagyon kiegyensúlyozottak voltak. Az S1-ben a 20 éves Thomas Chareyre előbb kihasználta Van Den Bosch és Hiemer bukását, és könnyedén nyert. A 2. futamban nem volt esélyes a győzelemre, de a 3. helyért folyó csatát megnyerte Hiemer ellen, aminek köszönhetően az idei második nagydíjgyőzelmét ünnepelhette. Az S1-ben még négyen esélyesek a vb-címre. Hiemer, VDB, Thomas Chareyre és az olasz Ivan Lazzarini. Az idősebbik Chareyre-nek, a 22 éves Adriennek az öccséhez képest sokkal nagyobb a sansza a vb-aranyra. Az idei 3. GP-diadalával ugyanis megint elhúzott a legnagyobb riválisától, az olasz Davide Gozzinitól. Az S2-ben idén sokadik alkalommal Chareyre-Gozzini csata volt és a győzelmek sorsát rendre a hibázások döntötték el. Az 1. futamban a párbaj az utolsó körben dőlt el. A TM-es Gozzo bukott, amiért Chareyre ölébe hullhatott az első hely. Gozzini a 6. helyen ért célba. A 2. futam nagyon hasonló volt, de ebben már Chareyre hibázott. Megint Gozzini diktálta az iramot és újra Chareyre volt az üldöző. Gozzini másodszorra nem hibázott, ellenben Chareyre igen, amiért a 3. helyen érkezett be. Az S2-ben már csak Gozzini vagy Adrien Chareyre lehet világbajnok. Görögország előtt Chareyre előnye 11 pont.

Forrás: www.motocrossvasarhely.hu Hegyi András
Szerintem tuti, mivel már az Extreme channel is leadta!
hali!
Greinbach fent lehet már?
Van egy Amerikai torrent oldal, piranha torrent azt hiszem. Sajnos nem tudom biztosan a nevét.
De azon a torrent oldalon csak motorsport anyagok vannak, nagy felbontású fotók, dvd rippek, tv felvételek.
Ha valaki tudja a pontos nevét, linkelje be pls! Köcce
valaki magáraismer? Szombathelyiek... Pannoniaring
Köszönöm az infot, nálunk nem adja egy TV csatorna sem
Az olaszok gyözelmének örülök, de hogy a bulgárok ennyire mennek
Hi,
Sajnos mi ezeket a kiváló marketing lehetőségeket folyamatosan kihagyjuk! Eredményeket, fotókat, nevezési listát találsz a www.supermotos1.com oldalon! Olaszország lett egyébként a supermoto Nemzetek Bajnoka!

Nem semmi verseny volt!
Szia!
Magyarokról vmi infód van, hogy indultek -e ?
Sziasztok!
17óra Eurosport2 Supermoto of Nations Pleven!
hát na igen , érdeklődő van, elég komolynak tűnik majd kiderül.
öltözök, pakolok, indulok.....
Vigyázz,el ne kiabáld!
Hajrá,aztán 4T-t a helyére
Van vevő a CRM -re
én ismerem elég közelrtől
Mi délre tervezzük az érkezést,tehát 1-re lehet hogy ott leszünk
És még nekem át kell szerelnem,endúróból bázzz
Ok vazze!Holnap találkozunk!Dovi.
OK!
gudnájt all!
Hú, ebben a felhajtott szárú bőrgatya-pacsker kombóban egyből megkívántam Andit
csak azokat küldte, amiken én vagyok.
meg 1-2t ,amin Ő
akkor 1re megyek én is! bár 1re hülyébb vagyok!
Közben az Aeg.Üh űvölti a takarodót .
Könnyes szemmel ,de mennem kell a körletembe alukálni .
Csokicsirke
Na ne bassz fel!És nem mondod?Holnapra hozod a fotókat is?