Mégegyszer köszönök mindent.
Hogyha elugrasz oda, érdeklődj légyszi, hogy krómoznak-e kupakot. Persze küldök mailt is nekik, meg mindent, csak így legalább képben leszel te is:)
SpeedBike.
Nincs mit. Rákerestem a neten és van weblapjuk : www.femepito.hu ezen van Emilcim is talán él: galvanizalo@femepito.axelero.net Azért ellenörizd le, hogy jol irtam-e. Sok sikert. Nemsokára én is meglátogatom majd őket pár csepel cuccal, csak még gyüjtöm a kromozásra a zsét.
sziasztok!
a segítségeteket kérném!
cordura ruhát akarok venni ami protektoros
tudnátok olyan linkeket adni ahol tudok nézelődni?
és szerintetek milyen márkátjút vegyek? olyat szeretnék ami jó és nem drága(nem azt akarom, hogy 10ezer legyen ne értsetek félre csak elfogadható áron legyen pl 40 50ből kijöjjön a naci meg a kabát)
előre is köszi és bocsi, hogy csak így minden előzmény nélkül belerondítok a fórumba
a schuberth sityakomnak nincs nyito füle,ezért taperás lett a belseje, és még porosis,mert a beépített napszemüveget használtam,plexi nélkül... vizes wc papírral próbáltam ovatosan tisztogatni,de feljött foltokban a belső réteg... röviden.
Shoei XR1000-et már pucoltam, víztisztát is, meg a szineset is, egyiken sem okozott semmilyen problémát az ablakpucoló...
Viszont a Shoei tükrös plexijén annyira vékony a bevonat (maga a plexi sem éppen vastag), hogy akár kesztyüvel is meg lehet karcolni, ha mondjuk egy bogár pont a szemed elött terül ki és le akarod törölni a tetemet.
Igaz nekem suomy kupakom van, de hasonlot nyaltma meg én is. Ha jol értelmeztem a plexiden belül neked is van egy páramentesitő fólia, ami konkrétan egy koton minőségü gumi ami rá van préselve, és két pucolás után lejön! Nekem a suomynál 2nap után kezsdett lejönni, meg kurvára idegesitett mert nem volt tiszta a látkép... (mellesleg egy jol szellőző sisak lehetetlen h bepárásodjon, felesleges a fólia) szoval én azt csináltam hogy nem tüz forro de nagyon meleg folyó viz alá tartottam, igy fokozatosan felázott a fólia, és olyan 1-2 cm2 ként le lehet szedni a fóliát ugy hogy nem séárül semmi! Azóta gyönyörü tiszta a kép, és mondanom se kell hogy -20 fokba se párásodik!
vizes budipapírral próbáltam leszedni finoman,de ennek ellenére elkezdett lejönni "az" a réteg. A maradékot hogy kéne leszedni? Vajon erre van garancia...?
A shoei sityakomhoz ezekután hozzá sem merek érni...
Minél kevésbé agresszív tisztítószer. Én a SHARK RSF plexijét sima ablakpucolóval szoktam, jól lejönnek a bogarak is róla, meg a sisak külsejéről is. Annak az iridiumos rétegét sem bántotta.
Az újat még nem pucoltam...
De sokan azt állítják, hogy ezeknek az ablaktisztítók nem tesznek jót. Bogarak ellen a legjobb a sima, vizes WCpapír, vagy kéztörlő, rásimítod a plexire, majd pár perc múlva letörlöd vele a vízben felpuhult tetemeket. De hogy a plexire rakódott zsíros piszok mivel szedhető le, arra nem nagyon van ötletem az ablakpucolón kívül. Esetleg mosogatószeres langyos víz... Persze nem CIF-es...
Vagy kifejezetten szemüvegtisztító folyadék/kendő...
Sziasztok!
7végén úgydöntöttem időszerű megpucolni a sisakomat/schuberth R1/, de a plexi belső rétege foltokban levált...
Mi a helyes módszer ezeknek a sisakoknak a tisztására, és a maradék réteget hogyan lehet leszedni?
Tibor!
Nagyon nagyon szépen megköszönöm az információt, a soroksári út az pont jól megközelíthető helyen fekszik nekem:) Majd benézek oda, esetleg e-mail címet tudsz adni?
Hali SpeedBike.
Bocs hogy beleugatok, de ha kromozot keresel, van itt a Soroksárin 1. Itt a sportmotoron kaptam én is a cimüket. Valami biciklivázat 20-ért kromoztak le és állitolag szépen dolgoznak. Remélem segitenek neked is. Hali.
Cim:
FémépítöGalvanizáló KFT
1095 Budapest
Soroksári út 45-47.
Igen, bogárháló az áll alá és orrspoiler is tartozék. A plexi nem PinLock-os, de állítólag páramentesített, ami lehet is, mert nem párásodik. Viszont van rajta fóliarögzítő pöcök (leglábbis annak gondolom).
Viszont nekem nem az RSX-hez való füzetke volt hozzá (franciák...), így nem tudom, miként lehet a belsejét méretre alakítani. Mondjuk nekem nem is nagyon kellene, sokkal kényelmesebb, mint az RSF2 volt.
Kezdem megszokni a DD gyűrűt is.
Hogyha elugrasz oda, érdeklődj légyszi, hogy krómoznak-e kupakot. Persze küldök mailt is nekik, meg mindent, csak így legalább képben leszel te is:)