ja és még egy apróság ha elárulod a foglalkozásod...
remélem a minimálbérekkel mindenki tisztában van és nem kezdi el magyarázni, hogy szerencsére nincs egyenlőség... ha valaki havi 70k-t keres azt hiszem nem fog 110k-ért nézni bőrruhát meg mondjuk 90-ért sisakot (csak hogy az itteni tényleg olcsó és jó áraknál maradjunk)
.
azért belegondoltam, hogy 8 évesen kemény munkával spóroltál a motorra azért ez dícséretes.... ha apu megtehette remek dolog, hogy a gyermekére költött.
Mi a Te foglalkozásod? (remélem nem volt túl indiszkrét kérdés, de lehet pályát kellene váltanom )
arra meg nem vennék mérget, hogy a márkás motoros göncök egy jó részét nem valami Pakisztáni gyárban készítenék.... soha nem tudhatod
a tervezőkről meg a fejlesztésekről meg van egy olyan érzésem, hogy minden marketing dumát nem kell elhinni... évente sok százalékkal merevebbek a motor vázak, nyomatékosabbra hangolják a motorokat.... a ruháknál nem ilyen kevésbé kézzelfogható (gyakorlatilag nincs az a ember aki realizálni tudná a tényleges különbséget) dolgokkal hülyítik az embereket? Nem értek hozzá persze... szóval biztos rosszul gondolom.
persze,de ha nem találok a méretemre valót az itteni hirdetések között,akkor mit csináljak? azt hoszed,nem nézegettem hónapokon keresztül,de az én méretemben nem talátam semmit.
Nekem a 35ezres Arlen kesztyűm már 4dik szezonos. Semmi baja funkcionálisan. Az egyik szegését ugyan fél év után kikezdte a tépőzár, de ettől még tökéletes. De pont ennyire jó a 10ezres Akito-m is.
Mindenki azt vesz amire pénze van.
De attól még nem divatmotoros az akinek jobbra vagy a legjobbra van pénze. A társadalom nem egyenlő. hálaisten...
Mellesleg én úgy gondolom h ha vkinek X összege van motorra és ruhára, akkor inkább ruhából vegyen jobbat és kisebb motort vegyen, ne a ruhán, sisakon, kesztyűn spóroljon, hanem a motoron.
Érdemes egyszer Fekete Bélával (Cölöp) beszélni, aki hosszú évtizedek óta M.o. legjobb motoros bőrruha javítója, átalakítója és ő tud mesélni a szétszakadt ruhákról és a minőségi különbségekről, valamint a felhasznált anyagok minőségéről és a gyártási technológiákról. Hogy egy Dainese, vagy Spidi miért ér meg 2x-3x annyi pénzt mint egy noname.
Ki ki döntse el mennyit ér neki a biztonsága.
Felesleges vitatkozni 2x estem el a gagyi Suomy 105.000 FT-os bőrruhámban egyszer 160-al egyszer 100-al és azon kívül, hogy már sehol sem épp rajta a festés más baja nem lett. Az ugyanilyen márkájú kesztyű 2 évet bírt most lukas a tenyere.....megviselte őt is a 2 esés. Szóval van arany középút is
Na mondjuk és épp Sidi Vertigóra gyűjtök, mert az jó a lábamra. Próbáltam mindenfélét a Swift-től az XPD-ig de semelyik nem passzolt. Akkor én is divatmotoros lettem, áááááááááá!
Én is megvettem a márkásabb cuccokat pedig a motoros tudásom nagyon gyenge, de legalább megtettem mindent ami a testi épségemet illeti kiegészitő ügyileg, legalább is ugy gondolom....
Nem.
nem az a faszagyerek akinek csak ilyen cuccai vannak, de ezzel az analógiával az is nagy baromság, hogy akinek van, az divatmotoros.
Bocs, bár két Arai RX7-em van, de nem tartom magam divatmotorosnak, pl. azért is mert 8 éves korom óta motorozok, ami immár 22 éve volt és 2000 óta motorozom komolyabb motorokkal. Évente 15,000-et megyek, minden pályanapon kint vagyok. Nem hiszem, h ez a divatmotoros szinonímája.
És mielőtt vkinek az fordul meg a fejében h apuci tette alá, sajnos ez se igaz. De ha így lenne, az se lenne elítélhető, hiszen aki megteheti az valószínűleg költ a gyermekére.
Azon pedig kár vitázni, hogy Arai, meg Dainese, meg Sidi, Spidi, meg mittomén, egyszerűen a tények alapján el kell fogadni h ezek a legjobb márkák és ezeknek van lehetőségük költeni a fejlesztésekre, ami a biztonság növelését eredményezi.
Nincs pénzem egy 911 Turbo-ra, vagy GT2-re, de akinek van azt nem tartom divatautósnak, csak azért mert megteheti h van neki.
TAG Heuer-em sincs, mert nem kedvelem - maradok az Omega-nál...
megnéztem az adatlapod, de fölösleges volt, gratulálok a sisakodhoz ezúton is, szép és én is szívesen lennék boldog tulajdonosa egy olyannak, semmi baj sincs vele
azt meg nem értem mit nem értesz azon, hogy sznobság azt mondani, hogy csak a nagy brandek azok amik jók és csak az a fasza gyerek akinek Arai bukója van meg Sidi csizmája meg Berik jakója...
Márkásabb cuccból,páldául kesztyűm eddig három nevesebb márka volt, a 25 ezer körüli kategoriából,de ez többet nem fog előfordulni. "dájníz ,szpájki," meg valami wé-betüs német.Ugyan úgy egy év alatt elhasznlódtak, úgyan úgy kinyúltak esőben, ugyan úgy eresztették a színüket még a szétesés környékén 1 éves korukban is, szóval pont ugyan úgy, mint egy gagyibbnak mondott "rás emm" csak az ugye harmad annyiba kerül....
Továbbá: Nolan n100 sityak 85 rugó volt, szellőzés mint egy grexben(szinte semi) vigan pattog itt -ott a festék róla, a mechanikája pontatlan, már 80 nál is zajos. Fele ennyiért lehet jobbakat kapni.
Alig jobb mint a 15 ezer forintos nyitható grex, talán a plexije az egyetlen ami tényleg rendesebb., de például a 35 ezer forintos nyitható márkátlan kompozit sizyakot meg sem közelíti a minősége, és nehezen hiszem, hogy a nolan polikarbonátja(mert az) erősebb mint egy kompozit.
Különben meg......