Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hagyd, ha az órád nem TAG Heuer, nem Bentley áll a garázsodban és nem 12éves Chivas-t iszol akkor nem is vagy itt ember a divatmotorosok között... Csak azt nem értem akkor miért járnak egyesek ilyen prosztó tömeggyártott mocikkal, mint Honda, Suzuki amikor lehet kapni Agustát is... Ennyi.
te melyik bolygón vagy?
...a "buktad" c. részből hogy jutottál el odáig, hogy én azt gondolom, hogy te megköszönted, hogy kiálltam melletted? ezt komolyan fejtsd ki, mert nem semmi párosítás...
egyébként meg miben álltam ki melletted? egy-két dologgal egyetértettem, és hozzáfűztem a saját mondandómat... és?
öööööö, miért gondolod, hogy azt köszöntem meg, ahogy kiálltatok mellettem?
Egyébként bocsi, hogy elírtam a nicked...
ez kb. az amikor munkába megyek (kb. 5 km városban és NEM megyek gyorsan)... sajnos örök optimista vagyok és bízok abban, hogy a lábam kevésbé létfontosságú mint az attól feljebb található szerveim + munkában elég hülyén néz ki ha protektoros bőrgatyában meg csizmában kiballagok a büfébe.

az, hogy ez a természetes kiválasztódás része azért szerintem majdnem felér egy pusztuljon a férgese kijelentéssel, de ettől még nincs semmi gond én sem vagyok "szent" és tudom, hogy igaziból nem úgy gondolta, de azért mégis elég mókás dolog " "

sajnos ma annyira alacsony a jósági szintem, hogy nincs is, sőt...
már buktad, ugye tudod?
"azt mondtad kettővel ezelőtti hozzászóllásod körül, hogy az volt az utsó"

...tartom is magam ezen kijelentésemhez!
hol vagdalkoztam?
Akkor most milyen vagdalkozásról is beszélsz?!
...nem gondolja, hogy "pusztuljon, aki nem übermárkákban feszeng", ne túlozz... ...szerintem kezd ez az egész átmenni egy kicsinyes vagdalkozásba, de ahogy érzitek...

más:
"kabát, sisak, gerincprotektor és kesztyű minimum"... és a lábaidat mi védi minimum?
majd ha annyi idős leszek mint Te és megtehetem akkor engedek az életösztönömnek és veszek mindenből nagyon márkás cuccot, addig megpróbálok a reálitások talaján maradni és ésszel küzdeni a természetes kiválasztódás ezen módja ellen... ez nagyon kedves dolog, hogy Te úgy gondolod azt érdemli akárki is, hogy azért mert nem übermárkákban feszeng pusztuljon... a múlt heti motoros baleseteket ha megnézzük szerintem sajnos a halálos esetek többségében annyira mindegy volt, hogy mi volt a motoroson... egyébként egyértelmű, hogy aki teheti az vegyen megfelelő védőfelszerelést és hordja is ha már megvan. Ja és az szép, hogy felveszed a sisakot robogón is, de vedd fel a bőrrucit a kesztyűt meg a csizmát is mert csak úgy biztonságos igazán
én szinte minden esetben felveszem a teljes motyóm ha már van (a kabát, sisak, gerincprotekor és kesztyű minimum) pedig "csak" egy 600-as csupasz túramotorom van

jah a minőségről meg annyit, hogy pl. kesztyűknél nemrégiben megosztották páran a véleményüket pár viszonylag jónak számító márkáról és pl. nagy feature volt, hogy engedik a színüket... persze ez nem jelent semmit mert alapból esőben nem annyira szokás motorozni, de azért mégis elgondolkodtat.
...ki mondta, hogy szép a motorod? ...mostanában olyan sokan isznak meg drogoznak...
Tudod, nem is akarlak meggyőzni. Valahol ez is a természetes kiválasztódás folyamata...
Bocs.

Nekem fontos a testi éppségem. Ezt motoron kizárólag a védőfelszereléseimmel és a ruháimmal tudom megtenni. Arról nem is szólva, hogy a márkás cuccok (általában beszélek) sokkal szebbek, jobban néznek ki. Azt gondolom, hogy ha van egy mások által is szépnek mondott motorom, amire büszke is vagyok, akkor nem fogok B+ ruhában feszíteni rajta. Szerencsére többnyire megengedhetem magamnak. Azt is tudom, hogy sokan meg nem.
De az első a biztonság. A védőképességet meg nem szeretném a saját bőrömön tesztelni, a nagy márkás cégek megteszik helyettem. Ennyi. Ezért járok 50ccm-es robogón is kompozit sisakban. Hülyeség? Lehet...
azért nem Lidlről beszélek... amúgy meg nem érdekel az egész... mindenki olyan cuccot vesz amilyent akar és amilyent tud... magyarázhatjátok nekem, hogy az ilyen jó olyan jó... tervben is van ez az, de azért nem kell itt nekiállni buzizni azon, hogy ki mit vesz... azért azon biztos vagyok benne, hogy lehetne vitázni, hogy mit jelent az, hogy SBK-ba vagy akárhol szerepel egy márka... azt ki fizeti meg, hogy ők ott jampeckodnak? nem kell meggyőzni és egyébként is még mielőtt reagálnál rá row azt mondtad kettővel ezelőtti hozzászóllásod körül, hogy az volt az utsó
Brit!
Ok nekem jo pest,ott dolgozom
okok köszi! :-9
...olvass vissza picit...
Multkor jártam a lidl-be és láttam hogy lehet kapni motoros felszerelést PL: csizma,kesztyü,gerincprotektor,bukostb..
nektek ezekröl a lidlös cumokrol mi a véleményetek?
Olcso az biztos!
Zsebi, Badzoli!
Köszönöm!
...sőt! Ha kicsit figyelmes az ember, és nem lusta utánajárni, akkor ezekhez a márkákhoz is hozzá lehet jutni kedvező áron! Nyilván több időt vesz igénybe, de megéri! Aki meg annyira lusta, hogy csak az első üzletig képes elsétálni, az vegye is meg annyiért, amennyiért lenyomják a torkán...
Nekem Dainese ruhám van, iszonyat nehéz volt megtalálni, mert kifejezetten ezt a típust kerestem, nem aktuális modell volt már, és a méretnek és színnek is passzolni kellett... de megszereztem, és olyan nevetséges áron, hogy az hihetetlen...
Persze egyszerűbb kevés pénzért gagyit venni, amit úgy dobnak már utánad, csak vidd...
Én azt gondolom, hogy ha motor, akkor bőr. Persze nekem is van cordurám, ha hideg van még a bőrhöz, de egész évben 3-4x használom maximum. Ha sportmotor és pályázol, akkor meg különösen fontos a jóminőségű (többnyire márkás) bőrruha. Ha csak túrázgatsz, akkor elég egy olcsóbb, de kényelmese bőrruha, lehetőleg 2 részes, az kényelmesebb.
De azt már viccesnek tartom, hogy valaki megvesz (akár hitelre is) egy 2-3 millás motort, de 20ezres sisakban, meg a Lidl-ből származó fullnoname bőrcuccban feszít, valami olyan bőrcsizmában, amiben Simsonra sem ülnék fel és a levetett síkesztyűről már nem is szóltam. Meg 4ezres gerincvédő.
Nyilván túlzás utcai túramotorosnak egy SIDI VertigoCorsa, vagy a PUMA1000 90ezerért, de amivel drágább, annyival többet is nyújt. De van olcsóbb csizmájuk is. Viszont abban is benne van a tapasztalat, amit az évek során begyüjtöttek.

Egyébként qva egyszerű: menj be egy osztrák boltba (Louis, Gericke) és próbálj fel egy márkás csizmát, meg mondjuk a ProBiker-t. Én megtettem. És döntöttem. Nem vettem csizmát. Akkor. Aztán a következő Gericke látogatáskor találtam egy megmaradt, de vadiúj, csak régebbi modell SIDI Vertebrát, 60EURO-ért. Naná, hogy elhoztam! Mintha a lábamra öntötték volna. Ezért is lett utána a VertigoCorsa.
És nem véletlenül vannak gerincvédők 5ezerért, meg 35ezerért is. Az egyik rádizzad, merev, mint a fagyott kutyaszar, a másikat észre sem veszed, hogy rajtad van.
Vagy a 20ezres sisakok. Véd? Igen. Van minősítve? Igen. Szellőzik? Ja, mert olyan huzatos... Kapsz hozzá tartalék/sötét plexit? Nyilván nem. Alkatrészeket? Azt sem. Megbízható a plexi nyitómechanikája? Amíg eladják, igen.

Nem vagyok márkabuzi, de megtanultam a saját bőrömön, hogy a svájci bicska sem véletlenül kerül annyiba, amennyibe. Vannak dolgok, amiben nem jó, ha kompromisszumokat keres az ember, mert tuti, hogy hosszú távon az lesz a drágább megoldás.
...nekem viszont az összes többi márkából vagy kicsi, vagy kényelmetlen az XL !
Shoeiból és Araiból mint a kötött gyapjúsapka! A sima L-es azonban sajna ott is kicsi...Várom jelentkezésed, mindenképp kellene (ahogy a GP Pro kesztyű (XL)is meg valami csimma(46).....az se baj ha Alpin ;-)
Ha még meglesz,akkor Pesten összefuthatunk!
Rajta vagyok!Egyébként érdekes,nekem idáig L-es sisakjaim voltak,de ez majdnem nagy a fejemre!Biztos az XL?
Spidi=Spyke
Vetilláció=ventilláció
Egy utolsó szösszenet és befejeztem:
Komolyan gondolod, hogy egy huszon-harminc éve többszáz embert foglalkoztató bőrruha-gyártó cégnél azzal telik a fejlesztők minden napja, hogy egymáson röhögnek meg kártyáznak munkaidőben? Csak brahiból van a nagyoknak saját szélcsatornája, amit csak a sajtó miatt építettek és amúgy soha nem használnak? Csak a pénz miatt megy a GP meg SBK rájderek 99%-a az említett márkákban? Ugyanaz a komfort, a vetilláció, a szakítószilárdság és az időtállóság minden más márkánál? Jól tartják az árukat?
Semmi bajom azzal, ha valakinek 60e Ft-ja van egy szettre - bár szerintem akkor is sokkal jobb választás a pár hsz-szel lentebbi spidi... - de, hogy 100-120-140e Ft-ért vegyen valaki Kawasuki meg akármilyen neveket mondjuk a Lo...isos katalógusból, az szvsz hiba.
Ennyit erről, részemről lezárva.