öregszel
nekem is mondták hogy 40 felett el fog távolodni a fókusz, már 20 centitől közelebb nem is látok rendesen, szemüvegesként láttam élesen az orromtól 5 centire is lencse nélkül
2x is műtötték a szemem, tizenpár éve lasik, tavaly prk, nem bántam meg, de a témához kapcsolódva, beépített napszemüveges (uv védős) Laser sisakom van.
Csak ilyen sisak jöhetett számításba, mivel a második műtét óta irtó fényérzékeny a szemem, ezért általában lehajtva használom a napszemüveg részét, de amikor árnyékos erdei út vagy sötétebb szakaszok vannak felhajtom.
Szóval a mechanikája kap rendesen, de eddig kopp kopp bírja a strapát.
Mondjuk ez a sisak többi részére nem igaz!
ja és nekem csak annyi változás van hogy lett egy csillagszerű fénykör a világítótestek körül pl utcai lámpa
ha kocsi jön szembe akkor nem veszem észre hogy szarabbul látnék, simán látom a rendszámát is
fényérzékenységet nem tudom nekem előtte is ilyen volt pl pecázáskor 75%-os sötétített lencsékkel tudtam csak nappal szemben lenni
Én szeretem, h szemüveges vagyok, és úgy vezetek benne. Pl nekem nem okoz gondot akár 100-ig nyitott plexivel menni, még más már 50-nél is lecsukja...
Jah, és a napszemüveg dologhoz, most láttam egy kva jó megoldást. Lesd meg. http://agriaoptika.hu/ujdonsag...
begyógyul de nem teljesen mert csak pár réteg szövet-sejt ami összeforr(asszem csak a külső rész) és ha belever egy faág vagy belekap egy kisgyerek(thai leány ) simán letépi
szóval nem a macskakő rázza el hanem az extrém behatás
6 drioptriáig jó utána már maradhat
nekem 2,5 volt meg valamennyi cylinder
Adott dioptirától a prk nem alkalmazható asszem 7-8 környéke.
A lebenyfelhajtás kurvára begyógyul kb 12-15 éve..............viszont nem 10%-os a javulás............maradt 2-3 dioptria.
És a fényérzékenység növekszik..........a fény-árnyék váltások a félhomály,erdőn átszűrődő szórt fényben szart se látok.Lehet egyedi eset.
Persze ilyen babazsúros 2-3-4 dioptria esetén bármi jó.
az orvosokról meg kb annyit hogy sokszor nem pontosak az információik
ilyen dolgokat attól kell kérdezni aki benne van
az a legegyszerűbb elmész egy kivizsgálásra, aztán megmondják mi van
van ahol ki lehet puncsolni hogy ingyenes
pl az optik-mednél kitöltesz pár sort a neten és ingyen megnézik lehet-e műteni és ha igen milyen eredményre számíthatsz
kb 3 órát fogsz szenvedni mert lesz egy pupillatágításod szóval ne egyedül menj és vigyél napszemüveget
Ha ez történne, nem hiszem, hogy a szemed lenne a legnagyobb problémád. Fejeltem már meg az aszfaltot, de nem éreztem sokkal nagyobb terhelést, amit már ne tudna valamim elviselni. Persze nem volt kellemes, de nem hatott túl sok negatív G.
nem vagyok orvos ezért ere nem válaszolhatok "hivatalosan"
saját tapasztalatok, okoskodások:
nekem eddig volt pár extrém hatásom pl sarokcsiszoló szikra is és semmi hiba
olvass utána de szerintem a prk a legjobb, igaz a legmacerásabb is
itt csak a szemed felszínét kapargatják és 100%-ban begyógyul(ellentétben a lebeny felhajtósokkal ami sosem forr össze teljesen)
ráadásul ha valami egetrengető hiba lesz a műtét során(ami szinte lehetetlen) vagy utána ér bármi(aminek ismét nem sok esélye van, de hátha) csak annyi a teendő hogy nem kell csepegtetni és visszaáll-meggyógyul a szem olyanra mit volt és elvégezhető ismét
Kivéve ha a kvalitásaimnak köszönhetően megfejelem az aszfaltot...
De tényleg, egyre jobban rábeszélem magam én is a szemműtétre... Mondjuk meglepődtem, amikor feleségemtől szülés előtt megkérdezték, hogy volt-e szemműtéte, mert a vékonyabb szaruhártya felrepedhet az erőlködés miatt...
De ha azt mondjátok, hogy motorozni könnyebb, mint szülni...
Nem ismerem a kvalitásaidat, ezért előre elnézést kérek, de nem hiszem, hogy tudnál úgy motorozni pályán, hogy olyan terhelést kapjon a szemed, hogy bármilyen ártalom érné a látószervedet.
Na igen, ezt fontolgatom én is már jó ideje... Hihetetlenül könnyebb lenne az élet szemüveg nélkül. De nem zavar be extrém sportokban, ahol nagy terhelések vannak? Pl. pályamotorozás? :) Vagy ott annyira nem terhelődik a szem?
Na ezt annyira nem néztem, de úgy rémlik, a Marushin-nál rá volt írva, hogy 100% UV-szűrős (de előtte HJC volt, szerintem arra is). De tényleg már az olcsó napszemüvegek is szűrik az UV-t.
Ezt azért nem figyeltem annyira, mert nekem alapból a szemüvegem is UV szűrős, szerintem a plexi is kiszűr valamennyit, ha még a napszemüveget is lecsukom, akkor olyan UV védelmem lesz, hogy ha egy marslakó hadsereg megtámadna UV fegyverekkel, egy könnycsepp nélkül fejelném meg őket mind egy szálig.
el kell menni egy prk lézerre aztán nincs gond
nekem 2007ben füstölték el a felesleget aztán azóta sincs gondom
kb 3x visszajött már az ára a szemüvegeken, ráadásul sokkal kényelmesebb
Nálam csak az a baj, hogy szemüveges vagyok (és nem, nincs az az isten, hogy kontaktlencsére váltsak!), így a napszemüvegek kiestek. Tudom, van sötétedő lencsés, de az lassú és nem elég sötét, nem éri meg az árát. Márpedig valami sötétítés muszáj, egyébként is kicsit fényérzékeny a szemem, de ezen a jó kis hegyes vidéken mikor megyek fel egy meredek emelkedőn pont Nappal szemben, sokszor így is alig látok, napszemüveg nélkül meghalnék. Persze reggel mikor munkába megyek még alacsonyan is van a Nap, külön áldás...
A plexivel meg az a bajom, hogy itt a fényviszonyok is gyorsan változnak, beérek az alagútba, vagy egy sűrű erdős részre, vagy csak este jövök haza a munkából, akkor egy kellően sötét plexit fel kell hajtanom, hogy lássak, akkor meg pofán csap az ág/darázsraj/felvert kavics...
Szóval nem tudok más megoldást a beépített szemüvegen kívül, ami nekem minden szempontból jó lenne.
Szerintem itt talán nem a szűrés a legfontosabb, mivel a legolcsóbb napszemüvegek is elég jól teljesítenek már. Sokkal fontosabb lehet a napszemüvegnek a mechanikája, mert nagyon nem mindegy, hogy 3 ki-behúzás után meg tönkre, vagy soha nem lesz gondod rá. Itt lehet lényege a minőségnek.
Én meg elindultam shoei quest-et venni...............de mivel nem akartak eladni megkérdeztem őket hogy van xl-es RS2..........volt.
És még el is adták nekem.
ha 20 évesen feltekeredtél volna egy rissz-rossz 1000f-el egy fára most nem öregednél
és a wartburg blokkos motorod se enné az idegeid