Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem, csak a kényelem miatt van jelentősége, ezen azért párszázas-ezres túrákat megy az ember, ahol van jelentősége, hogy nem lekapkodod a sisakot minden megállóban, illetve a beépített napszemcsi és kommunikáció is lényeges.
Ok a boncteremben is jót írtak az NZI spyder III-ról ennyi
Hát............akkor én nem rúgok labdába.
Nem, hanem hogy "csúcskategóriás" legyen!
Az N104 -meg szerintem úgy az összes felnyithatós sisak- nem igazán szereti a port, úgyhogy ha az aszfaltról letérsz vagy te menj elöl, vagy másik sisakban menj. Mert utána jöhet majd az anyázás, meg a nagy szétszedéses bosszankodós happening
Benne van a BMW használatijában hogy csak felnyílós,kékfogas,napszemüsben lehet vezetni?
volt ilyenem, utáltam, eladtam, ugyanezek miatt.

Pityu, azért ne bízz csak a tesztekben, olvasgasd a bonctermet inkább. Az újságíró nem fog túl negatívat írni a tesztre kapott termékről, mert többet nem kap utána ilyet.

Shoei: nekem az volt, de a stílusváltás miatt Nolan lett, igaz annak a csúcskategóriása, az N104. a Shoei kényelmesebb, de ezt még nem törtem be, alakul még. Viszont a beépített napszemüveg, bluetooth és felnyitható állrész volt a szempont.

A Shoei XR-1100-tól már nem lóg be a Pinlock, ugyanis új kialakítású a plexije.
Shoei bukó újszerű állapotban S-es méret!
Csak telefonon: 20 5596653
Ha most a sisakok negatív tulajdonságait sorolgatjuk mert ugye minden sisak szar csak a shoei a jó,akkor negatívként a shoeire mondhatjuk pl a gyorsabb tempónál motoron hasalva a shoei ben a pinlock bele lóg a látótérbe ami zavaró tud lenni,akkor pl rohad hangos suiask,le fel vételnél letépi az ember füleit,ha akarunk minden sisakra lehet felhozni negatív dolgot meg kinek mi jön be.

Na még valami a sisak dologhoz Én pl NZI spyder III-mat vettem,szerintem egy elég jó sisak,és most tudom jön most hogy ez nem shoei bal bla bla de azért olvassatok is néha

http://www.tesztmotor.hu/tesztek-88.html
Hi ! Eladó térdkoptatók:http://www.kepesmotor.hu/ruha_...
olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy HJC fg-15 sisakom rettentően szélzajos és csukott plexinél is nagyon szelel a szemem körül és elég zavaró mindkét jelenség pedig nem egy 5000ft-os sisak lenne.

pedig túl gyorsan nem is közlekedek mivel egy rs50esem van.

az volna a kérdésem hogy akinek van iylen bukója meg e van vele elégedve ezekben a dolgokban?

60as tempónál már az enyém eléggé zúg és odabenn is eléggé jár a szél....
1 db. Shoei Xr1000 "M" színes 40.000
1 db. Shoei Xr1000 "M" fekete 40.000
1 db. Alpinestars GP pro "L" fekete 20.000 eladó
Na kinek a pap kinek a papné az egyik embernek bejön a másiknak nem de ez mindennel így van,rá jöttem minél többet olvasok valamiről annál jobban elbizonytalanodok
Senki nem mondta hogy okos vagyok,neked a shoei volt jó a fejedre ennyi,én tavaly estem shoei-ben meg védte a fejem az biztos hogy jó sisak de tudok olyat is aki hjc fg15 ben eset vagy más márkájú sisakban és semmi baja a fejének,most NZI-t vettem és sok jót hallottam róla
Nekem volt olyan a fejemen. Egy határ fos annyi pénzért.... és kifejezetten nehéz sisak
Hmm, tegnap előtted két órával beszéltem le egyet, így megvettem ma azt. Majd legközelebb
Pontosan!
Mindenki hülye csak te vagy okos...
Én is füldugóban motorozok, szerintem nem nagyon van olyan sisak ami tényleg csendes lenne nagy tempónál, a schubert-ről is hallottam már rosszat.

Bár sok minden számít, milyen moci, milyen plexi van rajta, milyen magas a rider...

De a füldugó az tuti és nem is zavaró számomra.
Képzeld el, a közelmúltban estem egy nagyot és a sisak is kapott, igaz nem ütést csak csúsztam benne, de a héjról lekopott a festék így a kereskedésben azt mondták vegyek újat mert nem biztonságos.

Mivel hirtelen nem volt egy kisebb vagyonom sisakra, ezért fogtam magam és végigpróbáltam szinte az összes márka összes modelljét, bezárólag a 70e Ft-os árig. 3x Voltam Pesten emiatt, rászántam az időt volt olyan sisak amit 2x is megpróbáltam (HJC FG15) mert nagyon dicsérték mindenhol, és közben mégsem volt számomra az igazi.

Próbáltam OGK-t is amiről a legtöbben azt sem tudják mi fán terem, holott egy nagy múltú japán márka.

Mindenféle előítélet nélkül csináltam végig a dolgot, de rájöttem, a minőségért fizetni kell, keményen. Ha lenne olcsón jó én is azt venném, nem vagyok a pénzem ellensége.
Az FG15-öt is azért erőltettem mert a Ben Spies replicat megtudtam volna venni kintről 50e-ért ami nálunk anno 120e volt. (A rendes duplazáras, prepreg anyagú sisakról beszélek)

Az meg, hogy melyik versenyző mivel megy csak részben az ő döntése. Sokkal többet számít, hogy a csapatnak mi a jó.(Szponzoráció stb...)

Sisakvásárlásnál nekem csak az számít, hogy mennyire komfortos számomra és milyen védelmet várhatok tőle.
Ha neked az NZI bevált akkor használd azt, én miután felpóbáltam az XR-1100-at rájöttem, hogy az Araimnál is van jobb, szóval azt fogom venni jövőre.
amúgy ez arra hasonlít mikor haverom vett egy 2006-os kawasaki zx636r-t és bemesélték neki hogy ez a gép a titán szín miatt korlátozott példány és 140 lóerő Na azóta is ezt fujja,na pont ilyen szemellenzősök vagytok ti is
Hát mondjuk vett volna ICON airframe sisakot
Na ilyen a vak magyar ember pont szemléltető a példád felsorolsz pár márkát amit annyira jajonganak a tesztelők,úgy hogy nem is ismered a többit csak á hallotad hogy jancsi és juliska azt mondta szar.Az biztos hogy a shoei jó,de csak hogy mondjak valamit,nemmindíg pénzel mérik a jót,és amúgyis magyarországon túlárazzák a dolgokat általában,mert annó volt egy shoei x-11 (x-spirit) sisakom vadi új 83EFt ért vettem holott akkor a boltban még bőven 150Ft volt,de inkább nem is írok többet mert az ilyen elfogult embereket nem lehet meggyőzni,ja még annyit ha csak a shoei lenne az ász márka az összes motorversenyző csakabbanmenne,ú de fura látniott sharkot,HJC-t,NZI-t meg még sorolhatnám és ezek nem is fos márkák,de mindegy is legyen rajtatok szemellenző.
czimby

egyetértek..
nekem shoei volt több is, be kell valljam nagyon jó bukó, de mindegyik zajos volt, 200 felett füldugós használat javasolt..

üdv
Az egyik lány barátomnak Icon GoGo sisakja van és köpködte de rondán. Nem volt túl meleg, de sütött a nap, plexijéből meg nem látott ki, olyan párás volt. Valami nem stimmel annak a sisaknak a szellőzésével.
Már ne is haragudj de az általad felsorolt márkák közel sincsenek egy Shoei minőséghez...

A SISAKOK: Shoei, Arai, X-Lite és talán még a Shark.

Egyértelműen a Shoei a legjobb, ez úgy mondom, hogy nekem Arai van! De legközelebb tuti Shoei-t veszek!

Végigpróbáltam az olcsóbb sisakokat is HJC, Marushin, OGK...
Közel sincsenek a prémium márkákhoz, sem kidolgozási minőségben sem pedig kényelemben! Az ár tükrözi a minőséget, 40-50e ért nem lehet megvenni azt amit az elit gyártók 150e-ért adnak, csodák nincsenek!