Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok!
Egy kis segítséget kérek. Most nem rég vásároltam egy Suzik LTZ-t. Védőfelszereléseket nézegetek hozzá. Szerintetek melyik az ideálisabb quadozáshoz protektoring vagy páncél?
Előre is köszönöm!
Benéztem, zártakat nézegetett, abban lehet, hogy van már ezért az árért, felnyitható viszont nincs, ami szerintem azért lehet, hogy praktikusabb lenne egy 50-esre.
Ez műanyagból van (Material: ABS). Semmi kompozit héj, vagy üvegszál. Ennél van jobb a Louis-nál is hasonló áron.
Hali!
A kesztyűk, milyen méretűek?
Érdeklódni: dr.clam kukac freemail pont hu
Ruha 48-as
Kesztyű M-es
Csizma 41-es
valóban vannak matricák. aszerint 2008-as
A fejed búbjánál lévő szivacs alatt vannak matricák, ott van az évjárat is feltüntetve.

Az áron még gondolkozom, nem sürget. Am nekem is Airtechem van, utassisaknak kéne
Hogy mikor gyártották azt nem tudom. Azt tudom, hogy én 2010 januárjában vettem. Lehet, hogy 25-ért dobálták viszont én 60-ról vettem 40-ért. Így azt tudom mondani neked, hogy 20-ért viheted de ez a legalja.
Mikori évjárat az Airtech? Tennék rá egy 14 ezres ajánlatot (a végén 25 körül dobálta a shox az utolsó darabokat..)
Sziasztok eladóvá váltak a ruháink. Kushitani suzuka 52-es kétrészes bőr ruha. két szezont használtam, 45e. Shox cordura kabát nadrág 1 szezont volt használva együtt 25e. Külön-külön is vihető. AGV GP-1 sisak xs-s 15e. AGV AIRTECH s-es 25e. Mindig teljes maszkot hordtunk a sisakok alatt és dobozában tároltuk. Valamint egy-egy kesztyű is a ruhákhoz 4-4e.
20 és 30 közöttiben szerintem ez a legjobb ajánlat:

http://www.louis.at/_207461ace...

Itthon 27-ért adják.
43-44, 175-190 cm
hú és elfelejtettem, SZEMÜVEGBE NAGYON GÁÁÁÁÁÁÁÁZZZ! állandóan veri a homlokomon!
nagyon szorít...kellemetlen és nemtudok vele mit kezdeni
Hali!
Nekem MT-s bukósisakom van és vegyes véleménnyel tudok róla nyilatkozni!
tavaly volt benne egy csúszásom, de megmentette a fejem
ellenben, nyáron tényleg meleg, bár a szellőző nagy segítség. 1 éves, vagyis már 2ő! a plexi ellenben nem záródik rendesen egy kis levegő bejön :S nemtudom mihez kellene vele kezdeni! nekem összesen 4 szellőző rész van rajta, 1 az állnál, 1 hátul és 2 fejem oldalánál.
hogy kapható e hozzá plexi, ahogy nézegettem a neten igen kapható, de nekem valami ezüstözött kellene, én olyat nem találtam :S
van az állrésznél védelem a bogarak ellen és plussz egy az orrnál!
anno 20ért vettem, hogy megérte e? hááát akkor igen, de most már ahogy halgatlak benneteket HJC re váltanék, de nincs miből :S:S
Értem és ismét köszönet!
A pinclockra remélem nem lesz szükségem, persze ez majd kiderül használat közben.
A sötétített plexi - bevallom őszintén - nem elsődleges, de baromi jól néz ki és nyáron, napsütésben igazán hasznos is lehet (gondolom). Reggel fél8kor és délután fél5kor használom, akkor már/még bőven világos van, persze mindig nálam lenne a tartalék plexi.
A pinlock csak télen ill 10 fok alatt lényeges (fölötte nem párásodik a pleko, de ha jo egy sisak szellőzése egyáltalán nem párásodik... azén suomymat 3 fokban se tudtam bepárásítani 1 mp nél tovább... és nincs rajta fólia (leszedtem mert zavart) homályosítja a plexit... a sötititett plexire se költs... napszemüveg bármikor elfér sisak alatt.
Köszi a választ a bukóval kapcsolatosan!
Szerintem a HJC CS-14 lesz, majd meglátom, hogy ki tudok e szorítani 5e-el többet a Wolfbane-re (fehér-fekete) vagy marad az olcsóbb metál fekete.
A HJC-re van Pinlock és sötétített plexi is (bár a többire is van plexi, pinlock nincs). Mennyire hasznos a páramentesítő pinlock, tavasztól ősz végéig, nagyon párásodik a plexi nélküle?
Az MT bukót azért még megnézem, ha kényelmes és jó, akkor még meggondolom, matt vagy lakk feketében.

A dzseki és a kesztyű már megoldódott, de köszönöm! Most egy IMT dzseki lesz, és egy Alpinestars GP kesztyű, később, ha minden jól megy, egy Alpinestars T-Dyno dzseki is.

Cipőben vagyok még kicsit tanácstalan. Az üzletben a sima Probikert ajánlották, nem a túrát, mondván, hogy jó az is és kényelmesebb, de ebben nem vagyok biztos.
Mekkora méretre jó?
És ha esetleg kabátot nem vettél volna még nekem van egy eladó!

http://www.kepesmotor.hu/texti...

sőt kesztyűm is van! :) mind kettő szinte nem is használt!
Astone, Box... életembe nem hallottam róla... persze nem azért mert nem létezik, hanem mert ahol nézelődök ott nincs ilyen tehát nem az a kategória! Grex sisakba simsonoztam sráckoromban, igaz fejlődik a márka, törekszik a minőségre, de egy 20es grex és egy 25es HJC között ég és föld a külömbség, szóval ezért esik ki... az mt többnyire robogós vagy segédmotor kategóriás sisakokat gyárt... szerintem HJC.. nem lősz vele mellé, és ugysem 2 évre veszel sisakot. Ki fog szolgálni.
Köszönöm gyors válaszod!
A Shoi sajnos az ára miatt most (még) nem jöhet szóba, később már lehet róla szó.
A HJC így laikusként is bejött, valóban jónak tűnik. Igaz, nekem az Astone is úgy tűnt, hogy igen jó választás, de ezek szerint ez is, a Grex R2 és a Box is felejtős?

A hétvégén próbálok majd MT-t is. Ez szerinted még jó sisak lehet? Ez a legolcsóbb, szinte fele annyi, mint a HJC Wolfbane, de ha mégis kényelmes az MT, akkor ez is elfogadható?
A mérettáblát néztem, az szerint is S vagy M.
MT, HJC Shoei(de ezt kilőtted) de inkább HJC! A többit nagyon gyorsan töröld a listáról! Hjcvel nagyon mellélőni nem tudsz jó massziv sisak jó szellőzéssel. Amire felpróbálásnál figyelj, ne nyomjon sehol de fogja a fejed. ha belebujtál becsatoltad szemből fogd meg az áll részt és rángasd meg fel le jobbra balra, és ha a sisak huzza a fejed akkor jó, ha el tudod mozgatni a fejeden akkor nem jó! De ha leméred a homlokod fejkörméretre, és megnézel egy hjc fejtáblát akkor látod melyik a te méreted!

http://www.hjc.hu/product_info...

lap alján mérettábla!
Sziasztok! Úgy másfél hónapja érdeklődtem itt a bukósisakokról. Sok jó tanácsot kaptam és most végre eljutottam több motoros boltba is, ahol ki is tudtam próbálni pár bukót.
Áprilisban megyek a motorért, egy Aprilia RS50-es. Főleg város/közút 50-50%-ban. Természetesen tudom, hogy a sisakon nem szabad spórolni, stb, de kb ennyi rá a keret, ezek közül kell választani. Amiket néztem:

Astone GTO M-es: szép sisaknak tűnik, a kidolgozása is úgy tűnik, hogy jó, a plexi szépen záródik, kivehető a bélés, kapni hozzá alkatrészeket és plexit is, Francia gyártó. Szinte semmit nem találok a neten ezekről a sisakokról. Kényelmes volt, nem lötyögött a fejemen. Kb 17e körül meg tudom venni.

HJC CS-14 Fekete vagy fekete-fehér: ebből az S volt a jó, igen kényelmesnek tűnt, minőségre is elfogadhatónak, kb mint az Astone. Talán egy fokkal kényelmesebb is, stabilan állt a fejemen. Az ára 22-28e.

Grex R2: egy igazi csajos színt próbáltam (ez volt az üzletben:)) M-es méretben. Eredetileg ezt akartam, az eladó valamiért próbált lebeszélni róla, hogy szerinte nem olyan jó, pedig sok helyen azt olvastam, hogy a Grex R2 ár/érték arányban nagyon jó kupak. Jó lett volna kipróbálni egy S-t is, de nem volt. Egész kényelmesnek tűnt ez is, de szerintem a méret nem volt jó, mert a fejem búbja nem érte el teljesen a sisak belsejét. Minőségre ez is kb mint a többi, ára 20e körül.

MT Helmet Thunder: ezt a spanyol márkát ajánlotta nagyon, hogy egyszerű, de nagyon jó bukók, kényelmes is. Sajnos nem volt M vagy S méretben, de a héten lesz. Kinézetre nem tűnt rosszabbnak, mint a többi, de jobbnak sem, azért látszik, hogy olcsó dolog. Kb 17e. A héten kipróbálom.

BOX: ez sem volt rossz, a plexije szépen "kattan", egész kényelmes, könnyen és gyorsan kiszedhető a bélés, kényelmes is volt, ára kb 20e körül.

És végül felpróbáltam egy Shoi Qwest-et, ami igazán jó volt, kényelmes is (de nem éreztem akkora különbséget, mint pl az Astone vagy a HJC). Ára kb 110e, sajnos ez szóba sem jöhet most.

Mit szóltok, a felsoroltak közül melyiket érdemes és miért? Pár jótanácsot adnátok, hogy mire figyeljek különösen próbáláskor?

Elnézést a hosszú poszttért, remélem mást is érdekel a hasonló kategória.
SHOEI XR-1000-es sisakot használt itt valaki, mi a véleménye róla ?