Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Külön, különbözik, különbség
Tudod miért van ez?
Dunából lehalászák a sok halat és magán és bányatavakba telepítik. és csak külön engedéllyel vagy külön napijegyet kell kiváltani.
és nem mindegy hogy mennyit és mekkorákat vihetsz haza belőle...
Vhol olvastam is hogya balcsin halászák le a halakat halneveldékbe. és a cegény állam ismét megvásárolja a halakat és visszatelepíti. és ismét lehalásszák. Sajna ez ördögi körforgás...
Amúgy voltam olyan helyeken hogy beszarnál. Csak pirvát és ismerősők kapcsolatán voltam olyan bányatónál hogy kapitális halakat fogtuk. és annnyit vihettük amennyit akartuk :D persze mi nem vittük annyit mert nem bírnák pucolni halakat. egyszerre. volt vmikor hogy 40 pontyot fogtuk. és a 10-et vissza dobtuk és a 30-at vittük haza és ebből 15-öt a ismerős rokonunkak vittük. és mit meg egésznap pálesz meg sör mellet pucoltuk halakat. :D:D volt hogy 5 kG-os Amúrt is fogtam abból a bányatóból... Ja és ott megengedettnél több botot rakhatsz bele :D azazl pl 2-3 fenekezős 2 uszó:) csak győzz gyorsan kifogni és figyelni közben a botokat, mert valamelyik botodat elviszi :D. AMúgy ez magántó volt!
jajja pont 5 éve igen!
mert 5 éve ezelőtt a dunán vagy 1 óra alarr 50 sneciket fogtam. egymásután. Meg harcsát 25 percmúlva. hetente legalább 2-3 pontyot. ma már 2-3 havonta 1 ponty vagy annyi se....
Én nem..... Amúgy fasza motorokat vettél és erre meg eladod bécsbe..... hahelyett megcsinálnád őket...
Mindkettőtök számára helyreütném a kérdést....

A motorok alkatrészei jellemzően NEM a népnyelvben spiáternek becézett anyagból vannak.

A "spiáter" amit mintegy gyűjtőfogalomnak használnak konyhanyelven bármire ami fém kokilla vagy homok, vagy fémföccs öntvény.

A "spiáter" valójában aluminiumMal ötvözött CINK (Zn), az összetétel jellemzően 5(öt) százalék allatti alumiumot tartlamaz, és általában jelenvan még igen kis százalékban réz is.
Ez szabványosított anyag, az öntészetben "ZAMAK" nevet viseli.

A motorok alkatrészeit viszont jellemzően NEM ebből készítik hanem alumium ÖTVÖZETBŐL általában valami eutektikum közeli anyagból.

Tehát az egyik főleg Cink, a másik meg főleg alumium.
Szigetközben mindígis volt hal a cigányok és a tolvajok ellenére is.Nálunk motorcsónakkal hálóznak villannyal meg mindennel amit eltudsz képzelni ezért nem marad a pecásnak szarse.Tavaj a kurvasok alkalomból egy jászt sikerült fognom na most mi az egy akkora folyóból?Neszmély és pár kilóméteres körzetébe szoktunk járni régen volt hal kb 5-éve de mára eltűnt minden már snecizni sem tusz olyan hatalmas nagyokat mint régen amikro beáltál derékig a vízbe aztán nyomattad mmint az állt mert annyi volt.
Nevetséges vagy.
A kettő között orbitális külömbség van.
éskülönbenhogy ha veszel motort és honnan tudod hogy az előző tulaj hogyan rakta össze? ez édes mindegy!
na és? nem mindegyhogy vitrinmotort vagy használati motort csinálsz?
Ahogy ti raktok össze motort, úgy én egyett sem szeretnék.
én ugyan nem lakom a répcénél én a mosoni dunánál lakom :D
mondom te a répcénél lax ott jó.
De a monmdjuk a tatabánytól dömsödig alig vannak és sok a orvhalász meg a cigányok....
Brumo most is kinntvoltam! :D:D
te gyökér,a blokk szerinted milyen anyagbol van?
jjó de ot igen de a lentebb már alig..
A comet senkit sem érdekel?
Slick amugy mivolt a baj a hátsó kerekével?
dunán is lehet halat fogni én az eddigieket mind ott fogtam :D 3 kgs márna harcsák stb stb.. :D
Grat a sikeres fogásokhoz brumo :D
Car henger?:D Vagy mi? Van azthiszem amit perselyezni kéne. Te mennyiért vállalnád? Mert akkor egyuttal levehetnéd az öntőmintát. Meg valamit talán bele is faraghatnál ;)
én már mióta nem dunázok. ebből az okból... :S
mert vmiért valahogy elillanak az halak.
(orvul halászák ki)
Hát hallod én meg halat szinte már csak képről látok fos a duna.
mai nap remek volt. ma kiszöktem pecázni. És fogtam Két db. 2 KG.os amúrt, vazzee úszóval és 0.25-ös damillal és egyetlen szem kukoricácal. és a fenekezők bent voltak és semmi nem volt kapás.