Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Egész nap fent vagyok.
Slampixx mikor tudsz már msn re jönni?,
Akkor a nicasilos 50 es motorokat jogosan lehet pöcsköszörűnek nevezni:P
nikkel-sziliciumkarbid az nem fog elkopni:)
Ez az egyik fajta köszörűkő alapanyaga.
A nicasil vagy a gyűrű?
Miért ne lehetne?

Csak marha gyorsan elkopik
Nicasilos hengebe be lehet rakni acélgyűrűt?
Vedd meg az egészet. Már nem fogom összerakni. Blokkot kell belerakni aztán kész. Meg lemosni a motort.
csak a sonkarészre gondoltam vmit.
Szigcsóval kitakarod a megmunkált felületeket.
Még extrémebb ezzel a csomagtartóval.
Vagy felönti rozsdamaróval. GÚT
Már irigykedem.
Amúgy komplett a gép ilyen felniket még nem láttam.
Ez tipikus zündapp csillagháborús elképzelés?

Formabontó a szó negatív értelmében oylan igazi zündapp agymenés.
Homokszórással főtengelyt?
te! ez egész jó motor! csak blokkot kell megcsinálni. nem tom van rá hengered e ? éa a főcit meg eccerűen homokszórással lepucolod vagy gyöngyözéssel. :) grat a újabb cuccodhoz:) ha már ha tied...
...
Ahogy arról korábban beszámoltam, a 10W-40-es, félszintetikus Valvoline motorolajtól meg-megcsúszik a kuplung. Arra gondoltam, hogy a gyári ajánlásoknak megfelelően felhajtok SAE 80-as lötyit, de azt nem találtam a környéken. Van viszont 75W-80, aminek a viszkozitása 40°C-on és 100°C-on (58 és 9.5 körül) is elég közel van az SAE 80-hoz. Ez vajon jö ötlet lehet?
Gondolkodtam a 15W-40-es olajon is, de ezek melegoldali viszkozitása között elvileg minimális különbség lehet, nem tudom, hogy érdemes-e egy próbát tenni vele? Alapvetően a 10W-40-nek sem kellene csúsznia a viszkozitása miatt, úgyhogy lehet, hogy az adalékokban rejlik a megoldás.

A másik dilemmám pedig a kézikönyvekkel kapcsolatos. Az egyik azt írja (lásd első csatolt oldal), hogy 2.5 dl SAE 80 kell bele, a másik viszont 3 dl ATF olajat említ, felsorolva olyan automataváltókba való olajtípusokat, amiket persze ma már nem kapni. Most akkor melyiknek lehet hinni mennyiség és olajtípus szempontjából (Mindegyik Sachs Gruppe kiadvány, az előbbi Hercules-Werke GMBH Nürnberg, az utóbbi Fichtel+Sachs AG Schweinfurt)?
Te a skyhawk cuccod megvan még?
Ettől egy kicsit azért többre tartom! :)
Nem 2-ért.
10 forintért,ahogy szoktad?