Te most egyébként konkrétan mit szeretnél?
A festéket leszedni, felpolírozni, felújítvani.... ....vagy mit?
Ha újra akarod festeni, akkor vagy homokszórás aztán porfestés, vagy otthon lejátszod róla kromofággal, dörzskoronggal (vagy mi a neve), aztán elviszed porfesteni (vagy lefújod otthon)...
A porfestés elég a 180 fokon is mert van egy szigethalomnál is egy maszekba csinálja olcsón és mindent szinterez alu, vasat, rezet, acélt ami bírja a hőt:) ott az autófelniket szoktam szinterezni :) pl egyzser Ronal racin felniket hófehhére szinterezte le nekem 10-esért. DE utóbbi időben 12 ezerért golf3-as acélfelniket.
Porfesték szép csak 250 fokra hevítik asszem de nem tudom meggid van bent a kemencében de mint lakatos nekem azt tanították hogy az alumínium melegalakíthatósága kb 300C fokon történjék (olvadása 660 KÖRÜL) az alunál nem látod hány celsius ezért faggyút kell a felületre tenni ami 300 celsius körül barnás sárgás színben tündököl a jó lakatos ebből már tudja hogy eljött az ideje a kalapálásnak.
Bár haver pofestette a simson felni és jólett meg szép is szóval lehet hogy határnagy baromságot írtam de azért ne röhögj ki kérlek.
Helyedben azt csinálnám szépen lefesteném (nemtudom porfestés elhúzza-e a felnit) aztán amit szeretnél porírra világos színnel kisecsette kihúzni mint rick felnije a cobran-bár azt nem tudom hogy csinálta.
Szép jó estét mindenkinek!
Tanácsot kérnék vmi nálam jártasabb embertől, hogy erről a fajta magnesium kerekekről ami ebben a motorban van, a festéket hogy tudnám leszedni, mert sztem a kromofág, kib..na vele egy kicsit, és azt nem akarom... Újra szeretném őket fényezni, meg a peremét és a küllők "élét" felpolírozni, esetleg vki aki csinált már ilyet? tapasztalat, ötlet, stb?
Üdv. Reno.
VAnnak még iylen gépelemeid?