Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Üdv Mindenkinek! Új vagyok a fórumon. Azért regisztráltam, mert van egy Puch kismotorom, és olvasgatva a fórumon található hozzászólásokat, úgy láttam sok hasznos infóhoz juthatok. Nem tudom eldönteni, hogy VS vagy MV típusú. Az első sárvédő és a láncvédő miatt VS-nek gondolom, de szeretném a szakértők véleményét is kikérni. Előre is köszönöm, Gyula.
A szerelőm talált rá,és én is láttam benne fantáziát...A festése ramaty volt,de pöccre indult.Újra lett festve,a motor fel lett újítva.Elég jól megy,de a porlasztóját ki kellene cserélni,hogy tökéletes legyen :) Sok ismerősöm kezemunkája van ebben a motorban :)
Ezt vettem legutóbb. Váltóban léptetővillát kellett cserélni nekem nem volt időm de Sanya kolléga kisegített benne. Meg voltak apró hibái de ahoz képest szerintem szép darab.
grat a mocihoz :) és írjál regényt róla. pl mennyiér vetted, meg mit kellet csinálni meg hogyan vetted meg stb..
Jól láttad...az enyém
PAAARAAASZT!:D
Így már érthető az eset. Mára történelmi eseménynek számít, de hajdanán az arol2t olaj volt kapható az Áfor kutakon, amibe a patikában recept nélkül kiváltható, amúgy hashajtóként árult ricinus olajat kevertük . A kismotorok nem mentek tőle jobban, de irtó jó illata volt a kipufogó gáznak. Olyan special feelinget adott. A csapda abban állt, hogy 1 hét után a ricinus alkotóelemeire bomlott a benzinben és csúnya lerakódások keletkeztek a dugón, a főtengelyen meg a hajtókaron. Vagyis használat után ki kellett volna önteni a megmaradt üzemanyagot. Egyébként a ricinus igen jó kenőanyag, de a szintetikus olajok messze felülmúlják.
Sinti olajokat sem illik összeöntögetni, mert van amelyikek kifejezeten ütik egymást, de szintit összeöntögetni ásványival az sem tanácsos..

Javasoltam már neked is, hogy okos ember hosszabb időre betáraz normális olajat, te is tehetnál így.
Nálam indőnként van elf szinti olaj 1800 körüli áron, semmi nem indokolja tehát, hogy mindenféle szirszarokat összeöntögetve gyilkold a biciglit.

Ha tavasszal a szezon előtt rámszólsz, hogy "gecó aggyá 4-5 akárhány liter olajat (vagy amennyit elhasználsz ey szezonban) akkor arra za évre megoldottad a problémát egy tizesből.
Azthiszem akkor volt benne ásványi is meg fullszint is meg amit találtam :D
Valami lukoil ásványi 2T meg eni I-ride full szint asszem meg valami biztos volt még benne csak már nem emlékszem nem mostanában ragadt meg :)Picit görbe volt a hajtókar is...Hasonlóan csodálatos a másik fele a dugasznak.Tipikus eset vashenger béna karburáció, hajnali hideg, csőgáz csöppnyi gázelvétel és már meg is állt.
a cuccot elnézve ez eléggé garantáltan ásványi olajból származó lerakódás.
Ha nem a benzinből, akor a váltóból.
(ha megnézeda dugó belsejét, az is redvás)
Csak két kérdés: mi volt a kenő olaj a benzinben, ami ilyen szutykos lerakódást produkált a dugón és hogy jutott oda le? Lehet, hogy kissé kopott volt a gyűrű és a dugó?
Szerintem ez lehet a Ranger. De majd jönnek a puchosok és megmondják.
Nem ez a postás cobra?
Ma láttam Szegeden.
Nagyon ment.............................. aztán megállt :D :D :D Még további két hasonló nyom a dugó másik oldalán :D :D :D
Sziasztok. Puch DS 50 hez keresek ide való takaró lemezt. van e valakinek elfekvőben esetleg?
Van mindkettő, de sajna az előző tulaj kicsit levágott belőle. Így egy ezres darabja.
Elso-hátsó sárvédő krómos érdekel.
Ma 11 órára lett kész a Ktm rlw 80 elektromos bekötése. Egész jó idő volt, nosza egy próbakör. Ez a gép nagyon megy. 95-öt simán tartja. Ha belegondolok, hogy ennek a gépnek most egyáltalán nincs ára, mert még leírni sem merem mennyit kértek érte. Igaz, a blokk kivételével, minden alkatrésze tisztításra festésre szorult. A vezetéket is cserélni kellett. Maradt egy csomó váz, blokk és egyéb alkatrész, ha kell fillérekért vihető. Kettő óra óta esik az eső, de a mai motorozás legalább megvolt.
Igen a KS50 sem kicsit a hengere de erről már nem meséli be az ember hogy kismotor. Olyan kb mintha egy KS50 et szteroidokkal fújtak volna fel. Úgy néz ki csak minden kicsit nagyobb.
nekem van 2db blokkom is,de én nem mernék az utcára menni vele rendszám nélkül,mert a vak rendőr is látja mekkora a hengere...a hangjáról nem is beszélve kb. olyan a hangja,mint a 250-es mz-nek!
Slampixxx-nak volt/van valami zündapp blokkos Laverdája.
Ezt nézzétek milyen szép Zündapp!
http://www.ebay.de/itm/Zundapp...