Reggel azt hallottam a rádióban hogy egy cseppfolyósított gázt szállító tankhajó annyi mennyiséget visz ami az oroszoktól csövön fél nap alatt megy Szóval az elkövetkező bő fél évben csak 400 hajónak kell fordulni és Probléma megoldva 😁
Mindig pozitivan látod ezt de inkább úgy tünik állóháború és beragadt az egész. Ezeket a nyomorult ukrán mocskos bandát a végletekig védi.és támogatja lassan az egész eu a saját országának bedöntése árán is és mérhetetlen.mennyiségben szórják a pénzt adják a fegyvereket és a szankciókkal leamortizálnak minden egzisztáló országot. Az ukrinak meg tökmindegy, az is.egy igénytelen barom és eddigse tudott semmit felmutatni most meg már teljesen egy hulladék.ország lesz, arra meg semmi esély hogy a belocsolt pénzből egy hrivnyát is vissza akarjanak fizetni majd. Ezt egyébként is ellopják a zsidók meg zselé oligarchái.
A koltseghatekonysagot ugy is lehet ertelmezni hogy pitlak penzen szaturacios tamadasokkal kifogyasszak a modern raketainditobol a lenyegi reszt,es ha 20 bol ketto eleri a celt nyertek.
Egy iris T-nasasms inditoallas 8 raketat tartalmaz,ezek jobbak mert mondjuk nem 4-1 arannyal lovik le a celt mint a ruszki cucc hanem 2-1 el,akkoris 4-5 dron utan ujra kell tolteni amig a cel vedtelen.
Es ne feledd ukrajna 500ezer negyzetkilometer,a berregő dron meg 2000 km-rol indithato,kis hőkep,mugyanta radarkepmentes test,fura repulesi profil.Minden trafoallas melle nem tehetsz legvedelmet mert pl nemet rendszerbol talan jovore lesz 4-5,es a nemet hadseregnek sincs meg,a francia-olasz cuccbol a ket orszagnak van ossz 15db,az usak-norvegbol is lesz 4-5 rendszer,ez mnd olyan mint lepkehaloval snecit fogni a balatonbol.
A költséghatékonyságot lehet úgy is értelmezni, hogy igaz, félmillióssal lelő egy 10 ezer dolláros drónt, tehát szar a hatékonyság, de lehet úgy is, hogy egy félmillióssal megóv egy többmilliós infrastruktúrát.
Az meg már jobban hangzik.
Pláne, ha nem is a hoholok fizetik.
Ja,es az iraniaktol mega mennyisegu olcso dron es ballisztikus raketta gyün,ha azt nezzuk hogy a berrego bizgerekkel ket het alatt bago penzel szet tudtak baszni az ukran energiarendszer felit,akkor a most beerkezo motyoval eljon a kozepkor arrafele,es ezen nem segit se a modern nasams,iris-t sem,mert 20 rongyos dronkat lonel le felmillios legvedelm rakettakkal.Ezt a koltseghatekonysagot erzi az usak is,mert elokapartak par vietnami haboru alatt szolgalatba allitott hawk legvedelmi rendszert.
Ami kurvajo,mert egy sorozat 3 raketta,utana ujratoltes,berrego dronbol meg kb 2-3 ezer erkezik.Swarm-ban mukodnek,20-30-as rajok seperc alatt tulterhelik a legvedelmet es kakukk.
Amit hallani az lofasz.
Kb most kezd beerni a mozgositas,most a fronton van kb 80e beloluk.Videokon omlik a felszereles,regi,orosz,de omlik.
Az ukrik total gazdasagi csodben,ensz jelentes szerint mar 14millio lelepett,szerintem a 44 milliobol mar csak 20 van az orszagban.
Allamadossagot nem tud fizetni,adot nem tud beszedni,jelenleg zselé szerint az elektromos halozat 40 szazaleka TK,ami szerintem inkabb 60 lehet.Harkovnal megakadtak az oszkil folyo utan,kb prokovske-szvatovo-kreminna vonalnal beastak magukat a muszkak,egyenlore tartjak,nrm hinnem hogy ott mozgolodni fognak,herszonnal is beastak magukat,varosharcra keszulnek mindket oldalon,kitelepitettek a lakossagot,herszontol eszakra 30km en megakadtak,felhasznaltak az ellatmany naggyat,delen 10 Km a varostol,kb egy 60e ukri all nnegyedannyi muszkaval szemben.
De,egy eroditett varos,a hataban egy folyo,azon tul a 4-5x os neheztuzerseg,szeles nyilt erejotozesre keptelen tamadok es beerkezett az erosites,emiatt egal az erok.Kijev lepoeskenyszerben van mert jon a sár,meg az usakos valasztas,verfurdo lesz,es kezd kifutni az emberanyagbol is az ukran,foleg ha a katona tudja hogy otthon fagyoskodik a csaladja itt meg szertaketazza a ruszki azutolso budit is.
Erre jon az hogy a kijevi kormany a megszallt teruletek gazdainal meg az is hazaarulasak minosul ha elkezd vetni,bemondasra akasztjak a kollaboransokat a visszafoglalt teruleteken,az orosz nemzetisegu vallalkozasokat allamositjak targyalas nelkul stb.
Gyakorlatilag egy neptelen puszta lesz az egesz tavaszra.
Zoli: Lehet, hogy el bírja veszíteni ezt a szart Putyin? Nem figyelem a dolgokat de amit hallani az ciki.
Ronda vége lesz ha kifarolnak. Lehet akkor is ha nem.
A muszka nem törődik a veszteséggel (soha se tette) Az ukri meg egy rakás szar orosz ződ pólóban.
Di Fahne Hoch
Érdekes módon én akármiből mentem vizsgára, B125, A, B, nekem mindig csak azt mondták, hogy balra meg jobbra, meg egy adott menet után megkérdezték, hogy ismerem-e a várost (jelezzek a kezemmel) mert akkor menjek vissza a legrövidebb úton a kiindulási helyre, és ott csak annyit mondtak, hogy sikeres a vizsga.
Amikor B-ből mentem, akkor még volt rutinvizsga, a vizsgabiztos azt mondta, hogy az elém tett sok papírból húzzak egyet, azon vannak a végrehajtandó feladatok. Mondtam neki, a felső kell. Azt mondta, hogy értettem, hogy mi a feladat? Mondtam is neki, hogy persze, ezért kell a felső, mert amúgy nem mindegy? ÉS jött a tolatásos derékszögű beállás, meg ipszolonos forduló.
Nyilván sikeresen.
Nekem az egyik haverom vizsgázott így. Megbuktatták. Ő meg odament a felügyeleti emberhez és szóban panaszt emelt, mert szerinte jól csinálta. Az meg neki adott igazat, így végül átment 😁 a vizsgabiztos nem tudom mit kapott, de lehet ő pedig megbukott 😁
Amikor mentem negymotorbol, akkor a vizsgafelugyelet a vizsgabiztost is vizsgaztatta. Tehat a koveto autoban ott ult avizygafelugyelet aki leste a vizsgabiztost, az meg engemfigyelt, plusz az oktato.
Na, azon a vizsgan folyamatosan allo poccsel vezettem.
En nem cafoltalak,egyszeruen jeleztem, hogy ez nem idofuggvenye,mert sem 92-ben, sem most nincs ilyen. A kollegak gyereki eseteben sem hallottam ilyenr, persze el ishallgathatjak az ilyent, de nem hiszem.
Azt megoldják, nyomatékos ráutalással, hogy tudjad.
Tehát amikor erősködnek hogy plusz órákat kéne még venned, akkor nem kell tiltakozni, hogy "de én jól tudok vezetni " 😁
Esetleg az oktatónál rá lehet kérdezni direktben is, hogy mit várnak el.
Nem mindegyik korrupt, de az nem is buktat meg apró, nem kritikus hibáért.
Pl. azért mert nem előzte meg a bringást, legfeljebb megjegyezhetné, de abszolúte nem szabálytalan. Sőt leginkább vizsgán ez a kívánatos a kockázatos kerékpáros előzés helyett.
Másik, hogy vizsgára nem vezetni kell megtanulni jól, hanem a vizsga követelményeket teljesíteni. Egy jó oktató ezeket elmondja és érdemes gyakorolni, és betartani akármilyen hülyeség. Ha megvan a jogsi, akkor már el lehet felejteni és lehet normálisan vezetni.
csak egy kezdő honnan tudja kinek kell fizetni?
mert ha azt mondja az oktató hogy +30 és ha nem gázol át valakin akkor átment akkor kifizetné mindenki
a vezetés is jobban menne hiszen nem stresszel hogy milyen apró kis szaron hibázik
az a kérdés mennyi idő akatt tud egy hajó megfordulni