Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ebbe gondolom a szép nagy lítium akku ára is van, mert máskülönben nem ér annyit.
Mondjuk az LNG hajok a rakomanybol szivjak az uzemanyagot.
...ami nyilván nem kénmentes...
Okt. 31.-én még 9 órakor kaptam mail-t napelemes cégtől, hogy még van két órám a jelentkezésre és most akciósan 60000 helyett 999ft.-ért megcsinálják. Azért van bőr tényleg. Lehet. hogy az ismerősöd még az előtt jelentkezett.
Az üzemanyag miatt meg főleg mert ezek a nagy vackok pakurával mennek. 😒
mondtam neki hozza el az ajánlatot ha lesz, merz ez még csak szóbeli kalkuláció
de ha 500 ezertől több a telepítés+ ügyintézés akkor lehúzás
mondjuk azt sem értem miféle cucc lesz merz már nem lehet jelentkezni a visszatáplálós buliba
Most végképp.nem. és egyik hülyébb mint a másik. Megvezetik a kuncsaftot
ne is mond
ismerős hölgy mondja lesz nekik napelem
8 panel a többit nem tudja
kb 4 milla
nekem fele sem volt.... gondolom nem szerényen kér a kivitelező
Mimdegy mennyibe kerül.csak ződ legyen 😅
de végül kurva zöldek leszünk
még a vibrátor is napelemes lesz 😂
Hát még milyen.olcsó.....különösen a meglévő infrastruktura ellenében......mondjuk az amcsik azért tesznek ellene hogy ne működjön.
...es milyen zold is lesz az, amikor egy ilyen kotla kb. ezer tonna uzemanyagot elpoffent egy oda-vissza fordulo alatt.
Nicsak, a tetves csigazabálók nem embargóznak? Csak akkor ugatnak az ejuban, mikor a magyarok vesznek gázt oroszból?
Hogy dögölne meg mind 😡
A muszka meg jegtörős verziobol 15 ot. 😆

https://www.vg.hu/nemzetkozi-g...
Kérdezd meg a Titanic kapitányát 😁 Ha ő nem tudja, a guli kománk biztos! 😅 de az biztos, hogy nagy pazarlás, már csak azért, mert üresen megy vissza...
Egyébként könnyen megvan, 1 hajó havi 1 út, szóval kb 60 hajónak kéne folyamatosan mennie... és nincs annyi, most egyezkednek a kínaiakkal a hajógyártásról.
https://makronom.mandiner.hu/c...
Hát,ha a mostani nato hadgykorlatok,műholdak,svéd,lett,litván,lengyel,finn árgus szemek,műszerek mellett észrevétlen el tud rejteni az orosz egy 5 méteres krátert vájó robbanótöltetet 4 helyen, akkor ezek az oroszok valami fenomenális technikát használnak,és komplett hülye a nato beltengeri védelmi rendszer.
Ezt akarod mondani? 😆
Szerintem nem,valszeg véglegesen lőttek az orosz gáznak.Az összes fő beszélő fej,sholzitól morawieckiig olyan kijelentéseket tesz sorra amiből nem lehet kihátrálni sehogy.Az vérfagyasztó hogy a stoltenberg is folyamatosan nyomja az oroszokat le kell győzni mantrát.Nem is tudtam hogy egyáltalán hadban áll a NATO a muszkával.
No ezen kijelentések utáni válaszlépés hogy még a diplomáciát is leépíti az orosz fél.
Több dolog is van,az hogy most enyhe idő miatt lement a gáz ára az nem jelenti az hogy hideg esetén ujra ki nem lő.
De rendben,fujj orosz gáz-olaj.Az opec visszavágta a termelést,tehát nekik jó a tartós magas ár.Európában az olajhoz kötik a gáz árát is.
Még mindig nem kötöttek senkivel hosszú távu szerződéseket,ezek nélkül nem tolonganak kitermelés bővítéssel az adott országok.
Eddig egy relatíve rövid csővezetéken érkezett energia.Jobbára orosz függésben,fujj,ez is rooosz.
De hanyatt homlok rohanunk egy gedvahosszú ellátási láncon lévő másik függőségbe 2-4x áron.Hát ez bazierős stratégia.A perzsa öbölből hozzuk,ami egy puskaporos hordó,ha azt nézzük hogy felrobbanódik egy tanker véltlen és kakukk,vagy nigériában árvíz van és ugrik 20%-ot az ár akkor kérdem én az orosz nem volt megbízhatóbb?
Tudom-tudom már tavaly is elkezdett játszani a mennyiséggel és az árral.
Csak azt senki nem teszi hozzá hogy ez azért volt mert senki nem kötött hosszútávú szerződést,a TTf-ben bíztak hogy lesz sok akkor lemegy és akkor veszik meg.Az is belejátszik hogy hát "putyin roooosz mert az energia fegyver a kezében" ja bazmeg,mer az a 8 szankciós csomag az nem fegyver mi?
Tehát az energiaszektor szankcionálása öntökön lövés.
Az oligarhák szankcionálása az csak a lőtéri kutyát nem érdekli ellenoldalon,mert kiesik az a rengeteg guccitól a rolexig forgalom és biraitzban se költenek napi ezer dollárt hanem goában,dubaiban,indonéziában,kerülő úton jön rollsroyce meg az öszes luxus ájfon is,picit drágább lesz.Aki ezután is hőzöng az kiesődik a yahtjából vagy a 10.-ről és lesz helyette másik.Ez is öntökön lövés.
A nyersanyag szankciók,huhh továbi öntökön lövés,a világ nyersanyagainak a 75%-a bőven van ruszkiban.Most lehet nem tud eladni annyit,de ha kiépülnek a világ 3/4-re terjedő új láncok akkor igen.
Technológiai szankciók.Ja,ez fáj legjobban...............majd,középtávon.DE.
Első hogy nagyon kis százalékban dőltek meg szankciók miatt rezsimek.
Rövid-középtávon leseggelt az autóipar és az olajipar is fog mert nem kap technológiát.
De a tapasztalatok azt mutatják hogy ha egy kisebb ország is rá van kényszerítve szankciók által akkor kifejleszti a saját technológiáját.
Egy autóipari csipp nem okozhat olyan gondot hogy 5 éven belül egy olyan méretű ország ne tudjon önellátó lenni.
Már látszik is,ujra van abs,légkondi stb a ladákban.
Ugyanez igaz a hadiipari megoldásokra.
Egy full szankcionált irán is tudott komoly drónprogramot/ballisztikus rakétaprogramot fejleszteni amivel meglepik a mostani ellenfeleket.
Katonai erő.
Ja most elég szarul vannak,de itt is nagy léptekben látszik az oroszos adaptálódás,amíg lesejtezik nekik az ukránok a korrupt,hozzá nem értő tisztikart és szar stratégiákat vezénylési rendszereket addig megy szarul.
Most már látom hogy a tűzvezetés gatyába lett rázva,simán elsőre telibasszaák a támadó ukri tankokat.
Ha a wagner mintájára átszervezik a haderőt,kihullik gyorsított evolúció által a merev szovjet mintájú vezetés,friss erő kinevelődik pikpakk gondban lesz a NATO is.
Mert még mindig kényelmes békemódban van a nyugati fegyvergyártás,évente 60 leopardra képes a Krauss-Maffei,de a többi ágazat is ltolt gatyával van európában.
A muszka meg hadigazdaságra állt át.
Itt most nem csak nyugati tesztpálya az ukrán front,a muszka is ugyanúgy tanul.Bár nekik nehezebben és véresebben megy.
Analógia de a 2 világháború utánra lett kilencmillió tapasztalt veterán orosz katona és az akkor csúcs fegyverzet oriási mennyisége is.
Nagyon nem akarunk európai határok mentén ilyet látni.
Mert a mostani emos fiatal nem áll neki harcolni.
Még nem tudni semmit biztosan.
Ezek szerint az oroszok robbantottak 😆
Mikor vége lesz ennek az orosz gáz megint olcsó lehet, a palagáz azért mindig drágább lesz a kitermelés módja miatt és lehet, hogy a németek azért titkon ebben reménykednek és ezért nem fognak bele az lng terminálok tömeges építésébe, azért most egy cikkben olvastam, hogy úgy fest usák kérésre a britek robbanthatták fel a vezetékeket, persze ezt még csak az oroszok állítják, de már bizonyítékokról beszélnek és érdekes helyzet lesz ha igazak. Én még nem hiszem ezt a verziót, de persze ki sem zárhatom.
Ok, de ahogy írod pont onnan vannak messze ahol használnák a gázt.
biztos van ilyen tőbb is csak nem feltétlen jó az elosztói hálózat egy kikötői( közeli) betáplálásnál
kis módosítás tuti kelleni fog minden hálózaton
jövőre jó sok embernek az munkát ez a projekt
Van,spanyolban,a gond hogy a francik nem akarnak nagyon vezetéket építeni a pieneusokon át.
Sokkk.
Számszerűleg?
Ne lazsálj,keresd ki. 😅
Nem is a hajók inkább a fogadó állomások hiányoznak, eddig nem számolt senki a palagázzal ami amúgy is drágább volt mint idáig a földgáz így alig van pár lng fogadó és azoknak a kiépítésére azért kell pár év ha csak nem fekszenek usa raktárakban belőlük teljesen véletlenül.