Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

azt tudtad, h mark twain rabszolgatartó volt és szabadkőműves?
Nincs modernitás, azt a napelemet előállították meglehetősen környezetszennyező módon és aljasul munkát adva egy halom embernek, aki vissza akar menni az ne alkudozzon hanem rajta, vállalja be. 🤘
Így van, én örülök, hogy így átbasznak és nem danuviával kell munkába járnom hóban fagyban inkább tolva mint rajta ülve........én éltem így, 80-as évek végén, tanyáról jártam egy hulladék jawa-val vagy trabanttal (attól függően épp melyik volt üzemképes) Bp.-re melózni igen sokszor lerobbanva és ugyan tiszta mázli, hogy nem volt telefonom mert úgysem lett volna kit hívni mert ugye senkinek sem volt. És igen, én örülök ha legalább 2 évente valami közepesre lecserélem a telóm ami többet tud mint a 2 évvel azelőtti luxibb teló, én alig várom, hogy folytonosan így átbasszanak és kénytelen vagyok bármiből is a modernebbet használni. 😁
nagyon végletekben gondolkozol
pl egy tanyán 3 millából össze lehet hozni egy olyan napelem rendszert ami az év 3/4 részében kompromisszummentes (akár pazarló) életvitelt biztosít, a maradék 1/4 részben meg egy minimális kényelmetlenséggel jár, na de ha nyugger akkor kurvára mindegy hogy szerdán mos vagy szombaton
és van évente 20-25 nap amikor vissza kell fogni minimumra az energia felhaszálást, de még ekkor is simán lehet nézni a tévében a győzikesót, csak pl nem a mikróban melegítünk hanem a palackos gáztűzhelyen
A vaskályhával csak annyi a gond, azzal együtt jár a többi voszalépés is, nincs áram, nincs géppel hajtott jármű stb., azért ezzel közülünk itt igen kevesen tudnának azonosulni 3 napnál hosszabb időre és aki jeleneg így él a világban vajon miért akar legalább úgy élni mint mi? Nyilván mert nem elég modern a zöld gonddolkodásuk és nem érik fel ésszel, hogy nekik sokkal jobb a nyomornegyedekben és az elzárt falvakban. 😄
látod te már elhitted ogy ha egy adott dologból neked van lehetőséged újabbat venni máris jobban élsz
szóval ha neked ájfón nyolcasod van és tudsz venni egy kilencest máris minden jobb lesz, még akkor is ha semmivel sem használsz több funkcióta kilencesben mint előtte
ez a lényege az átbaszásnak 😂
de ezt neked ugyanúgy nem lehet elmagyarázni mint egy hithű muzulmánnak hogy milyen kurva jó kaja a füstült szalonna
most nem lehet erre visszatérni, hiszen amint írtad összeomlik a gazdaság
kormányzati/eu/világ szinten lehetne tenni dolgokat, ami nem lenne nagyon kényelmetlen de némi lemondással járna
amúgy a vaskályhás megoldással mi a gond? azt kell csak megoldani hogy ne a lakásból kelljen fűteni hanem valami előtérből
amúgy egy vízteres kandalló egy nagyon jó alternatíva a modern és a hagyományos fűtési mód között
A véges itt a kulcsszó és nem arról van szó, hogy a telhetetlen embereknek mindenből több kell hanem mindössze az van, hogy minden ember elfogadható és az elérhető legjobb életszínvonalon akar élni........és ezért kell forszírozni a kirajzást, lehet népirtásokról elmélkedni csak hát abban bizony erősen benne van, hogy nem mi leszünk azok akik életben maradnak hanem simán a kiirtottak is lehetünk, ennél azért jobb a kirajzás.
Vazz, így van és élt vidáman az akkori életszínvonalon, most is vissza lehet térni bárkinek, az első: kapcsold ki a netet és vágd le a hálózatot és lehet folytatni.......,ja, hogy az már kényelmetlen? Havernek van 2 tanyája és minden vágya az, hogy majd ott szépen éldegél vaskályhával meg ilyenek, érdekes módon az aszonyának és velük élő lányuknak ehhez nincs kedvük sőt a tanyák közelébe sem hajlandók menni, érthetetlen. 😁
Fogyasztói társadalom = pazarlás. Elég kevés paraszti ésszel is belátható, hogy egy véges méretű földgolyón ez a módszer nem mehet a végtelenségig...
"mert egyáltalán az tart életben minket." - nem, csak elhitették ezt az emberekkel, hogy mindig mindenből TÖBB kell, de csak mert akkor egyeseknek TÖBB lesz ☹️
igen, pont így beszél egy "átállított" agyú ember
menjönk vissza pár évtizedet mondjuk az 1vh előttre
akkor a suszter csinált havi néhány cipőt és megélt belőle, persze nem nyaralt az adrián, és nem is volt neki mercikocsi, de megélt belőle, és minden embernek volt cipője-csizmája volt akinek kettő is.......
most meg konténerszám ömlik kínából a cipő ami sok esetben pár napos-hetes korában a kukába végzi(főleg a nőknél) némelyikben nincs 2 km megtett út
aztán lesz belőle szép nagy szeméthegy
szóval azért nem a dzsungel&ágyékkötő a cél(nem is lehetne nincs annyi kaja szabadon) csak egy ésszerű felhasználás
az hogy te 100 darab valamit csinálsz egy óra alatt vagy 10 darabot teljesen mindegy, mert ugye ha a 10 darab használata kitart addig mint a 100 és 10x annyiért adják ugyanott van a költség is meg a vásárló erő is
Nekem azzal semmi bajom ha keveset fogyasztasz.......illetve de, hiaz ha nem vásárolsz akkor kevesebb árú kell ami miatt kevesebb embernek lesz munkája ami miatt kevesebbet vásárolnak ami miatt még kevesebb ember fog dolgozni és így tovább..........a fogyasztói társadalom jelenleg a legtöbb ember érdeke főleg mert egyáltalán az tart életben minket. Amúgy áll a zászló mindenkinek, irány a dzsungel egy szál gatyában és lehet ott éldegélni........amíg valami ragadozó hagyja. 😄
egyszerű a képlet:
nem kell nagy arcunknak lenni és máris tizede erőforrás sem kell a jelenlegi emberiség eltartásához
csak ugye ez nem fér bele a kapitalista szemléletbe, így addig sulykolják az emberekbe hogy boldogok lesznek ha sokat fogyasztanak amíg el nem hiszik
A kirajzás más exobolygók benépesítését jelenti semmiképp a népirtást. 😁 Az életteret itt a földön csak úgy lehet növelni ha másoktól vesszük el hisz már a sarkoknak is vannak lakóik.
Sztem a "kirajzás" fogalmat arra használják, hogy az ember bővítené a túlnépesedés miatt csökkenő életterét.. Erre több opció is van:
1) a már meglévő népességet szelektáljuk oly módon, hogy az alkalmatlannak vélt részét kiirtjuk - erre volt próbálkozás, de nem vált be.
2) az életteret növeljük, de ez technikailag még nem adott.
3) a jelenlegit használjuk ki jobban, mely szerint az élhetetlen részekből (őserdő, sivatag) a fejlettebb infrastruktúrájú részre megyünk - ez zajlik épp.
Az nem a mi kirajzásunk hanem ránk rajzanak, a lényeg, hogy legyen bőven elérhető lakható bolgyó és akkor mi el húzhatunk. 😆
De, hosszú időre mert tágulna a tér és elvileg ha végtelen akkor végtelen ideig tudjuk egymást elkerülni. 😄
nyugatra 😂 de bűntudatot terítenék erre fele is
jó üzlet a hasznot leszüretelték de járjunk lehajtott fővel mindannyian ,hogy ja bocs ( hát a pék faszát ) 😤
Kirajzás? Elértük... ide, az öreg kontinensre kirajzottak a bantuk... jönnek több100 ezrével (talán milliónyi is) évente. 100 éve még csak az lehetett itt, akit cselédnek "hoztak" 😅
semmit sem oldana meg, mivel az emberi jellem nem változna
Én azért bízom hosszú távon a kiegyenlítődésben amit igazából egy jól sikerült kirajzás hozhat el mert annak biza meg kell lennie és meg is lesz legfeljebb mi már nem érjük meg (nekem sajnos, én szeretnék világot, világokat látni. 😁 ).
Igen, de miért? Mert lelkiismereti okokból szép lassan feladtuk az elnyomó politikát és teret engedtünk más rasszoknak akik ebben nyilván a gyengeséget látják (valamennyire az is) és ezt most kihasználják.
Mindig az üzletről szólt, de a fehér mindig egy kicsit előrébb járt emberség dolgában mint a többi bár ugyanúgy átment egyfajta érzelmi fejlődésen ami mondjuk az anyagi jóléttel is összefügg, ha most visszazuhanunk a kőkorba megint ugyanúgy kihasználnánk akit lehet a túlélésért, de a fejlődés erről is szól nem csak az anyagiakról.
Mindenki rasszista, aki kinőtt a gyerekkorból - csak a többség nem meri bevallani, még saját magának se. Inkább puffogtatják a "minden ember egyenlő" libsi lózungot, mert az a trendi.