csak azt nem látod be hogy a szaldónak vége (szerintem hanarosan mindenkinek)szóval teljesen mindegy mennyit termelsz be délben hiszen megveszi 5 forinttért du 4 kor meg már meg is veszed az 50 forintos áramot
sokkal célszerűbb arra törekedni hogy minél kevesebb ideig ne legyen termelés
amúgy egy tábla napelem a szolvákoknál számlával garival geci drága euróval is 70 ezer felé van, magyar nyelvű ügyintézéssel
ennek tükrében a 2 string nem egy ördögtől való mert max 50% többlet kell ahhoz hogy fedezte a full déli nyári beállításnál keletkező energiát
meglátásom szerint aki ma betermelős rendszert épít saját pénzből az hülye
legalább egy hibrid rendszer a minimum, aztán megtoldja akkuval ha a szaldót megszüntetik
vakahol olvastam hogy ha 5 forintos eladási ár meg a 45 firintos vételi áron egész gyors megtérül az akku, jóval az élettartam közepe előtt
persze ezt a lifepo4 akkuval és 20+ évvel számolva
ez a mikrosilver mestere a szarból épített váraknak
némelyik meredek cucc, de működik
de ezek a megoldások átlag embernek nem valóak, mert szért van benne önszopatás nem kevés
ha én egx tized ennyire lennék aktív akkor kb semmi számlát nem fizetnék már minden meg lenne okosba oldva
még az astra is villany hajtású lenne 😂
hogyne érteném... de azt vakogom, hogy nem hoz maximumot, ha nincs délre... persze az is megoldás, hogy egy helyett felteszel négyet, mindenfelé állítva, és akkor az is hoz annyit, mint egy jó - csak 4x áron.
Egységnyi felületre délben jön a legtöbb energia, eszelhettek a tájoláson akárhogy 😁
Az OK, hogy hűtőtorony, azt gondoltam, hogy nem nézitek túlméretes jurtának 😅 - de hol van ekkora, ahol ilyen közel lehet menni?
Segítség: 4 van egymás mellett, párszáz méterre meg még 4...
Ez nem tűnik olyan nagyon drága dolognak inkább ötletesnek, nagyobb szériában elérhető árúvá lehetne tenni egy ilyen holmit, amúgy ilyesmire gondoltam, de úgy tűnik nem elsőként. 😁
heller torony a becsületes neve. De funkciójában hűtőtorony. Általában erőművek hűtővizét hűtik vissza ahol nincs folyó viz. Belsejében tekeregnek fel a vizcsövek és a kéményhatás alapján felszálló belső levegő huzata hűt. Belül kibaszott huzatos:)
az a helyzet hogy még mindig nem érted a lényeget
akkor egyszerűbben és kicsit eltúlozva hogy felfogd a 2 sting lényegét
mennél sopronból mátészalkára aztán az m0 kapnál ingyen energiát amivel 300al tudsz hasítani de az út többi részén meg 60-al és pénzért
vagy választhatod azt is hogy egész úton 80al haladsz szinte ingyen
el akars
HA olyan a rendszer es ket kulon string van a ket oldalnak. Ha minden panel sorosan van es se optimalizalo, se mikroinverter... Ki tudja, milyen szakember telepitette? Boldog-boldogtalan napelemezik sajnos, ilyen hibat kovettek el ket "utcaval" odebb is.
Nem azt mondtam hogy megvalósíthatatlan, csak nem éri meg.
Nagyban még talán, ha jók az adottságok. Egyik ismerősék telepítettek olyan erőművet a franciáknál, hogy hosszú sorokban vannak a napelemek és át tudják fordítani keletről nyugatra. De házi viszonylatban ettől még nem éri meg forgatni, és sok helyet is igényel.
És ki a fenét érdekel hogy délelőtt nem termel? Éves szinten ennyit hoz, vagyis nem lényegesen kevesebbet. Ha keletre és nyugatra is tesz, akkor meg reggeltől estig dől a villany, az inverter teljesítményhez képest akár duplája is mehet.
Nem csak egyetlen optimális szög van. Ez egy komplex dolog amit te nyilván nem értesz, és használattól, költségektől, adottságoktól is függ hogy mi a jó.
Itt is van az egyik bolt előtt, de már pár éve nem működik. Biztos javítható lenne, de úgy láttam csóró a tulaj. Ez egy elég régi dolog, még a napelemezés elején csinálták, kint volt valamelyik építész kiállításon is a BNV-n. Főleg ilyen kitelepülések áramforrásának szánták. A talapzatban van akku, meg minden vezérlés, amikor összecsukódik akkor elég kis helyen elfér. Annak idején horror ára volt ennek.
Ez szép táblázat, de nem sok köze van ahhoz, amit írtam... mivel nem forgatjátok... pl. a nyugat felé rakott délelőtt semmit sem termel. A szomszédnál a K-NY tájolású 45 fokos nyeregtetőre rakott panel fele mindig rosszul termel - vagy sehogy.
amúgy elég vicces ez a jelenetsot
bazi nagy fegyverekhez van mini áram generátor, de szegény szkájvóker lajosnak nem tellett egy izmos mini akkura a fűthető ruhához
sokkal célszerűbb arra törekedni hogy minél kevesebb ideig ne legyen termelés
amúgy egy tábla napelem a szolvákoknál számlával garival geci drága euróval is 70 ezer felé van, magyar nyelvű ügyintézéssel
ennek tükrében a 2 string nem egy ördögtől való mert max 50% többlet kell ahhoz hogy fedezte a full déli nyári beállításnál keletkező energiát
meglátásom szerint aki ma betermelős rendszert épít saját pénzből az hülye
legalább egy hibrid rendszer a minimum, aztán megtoldja akkuval ha a szaldót megszüntetik
vakahol olvastam hogy ha 5 forintos eladási ár meg a 45 firintos vételi áron egész gyors megtérül az akku, jóval az élettartam közepe előtt
persze ezt a lifepo4 akkuval és 20+ évvel számolva
némelyik meredek cucc, de működik
de ezek a megoldások átlag embernek nem valóak, mert szért van benne önszopatás nem kevés
ha én egx tized ennyire lennék aktív akkor kb semmi számlát nem fizetnék már minden meg lenne okosba oldva
még az astra is villany hajtású lenne 😂
Egységnyi felületre délben jön a legtöbb energia, eszelhettek a tájoláson akárhogy 😁
Segítség: 4 van egymás mellett, párszáz méterre meg még 4...
Haver most akart taknyolni magának egy forgatót, de számolt és rájött a vasanyag többe van mint eggyel több tábla 😆
De ha úgy érzed hogy ez egy piaci űr, nosza rajta, építs rá vállalkozást, de ne sírj nekem ha nem jön be, mert "én megmondtam" 😁
akkor egyszerűbben és kicsit eltúlozva hogy felfogd a 2 sting lényegét
mennél sopronból mátészalkára aztán az m0 kapnál ingyen energiát amivel 300al tudsz hasítani de az út többi részén meg 60-al és pénzért
vagy választhatod azt is hogy egész úton 80al haladsz szinte ingyen
el akars
Nagyban még talán, ha jók az adottságok. Egyik ismerősék telepítettek olyan erőművet a franciáknál, hogy hosszú sorokban vannak a napelemek és át tudják fordítani keletről nyugatra. De házi viszonylatban ettől még nem éri meg forgatni, és sok helyet is igényel.
Nem csak egyetlen optimális szög van. Ez egy komplex dolog amit te nyilván nem értesz, és használattól, költségektől, adottságoktól is függ hogy mi a jó.
http://youtu.be/SyMSsNrD_bE
itt pár tükröt mozgatnak, szóval nem megvalósíthatatlan az elv... 😁
bazi nagy fegyverekhez van mini áram generátor, de szegény szkájvóker lajosnak nem tellett egy izmos mini akkura a fűthető ruhához
2 lövés aztán el is fogyott a rezsivédett mennyiség