Lakoautokban kb 100 literes a tartaly.
Ket embernek kb egy het.Tehat vagy kevesebbol is megy vagy kihaggyak az egyik napot.
Amugy szervaltam egy 12 voltos szettet,bedobva a vodorbe a szivattyut kiprobaltam.Es siman ment annyibol.
Ezt tanúsíthatom. 👍️Én kíváncsiságból egyszer megnéztem a vízlágyítón az átfolyást. 9liter egy normális zuhanyzás. Van amikor jól esik és biztos, hogy többet fogyasztok, de ez egy kényelmes tusolás.
Asszem olyasmit magyarázott a cimbi, hogy arra nem elég a 4 tartály, hogy a teljes fürdőszoba arról menjen. (4 fős család)
3 vagy 4 éve nyáron volt olyan, hogy nálunk 8 hétig egy csepp eső sem esett. Akkor nálam is kiürült minden, de idén pl nem.
Ha tényleg az egész fürdőt esővízzel akarjuk ellátni, akkor rendes mennyiséget be kell tárolni, és fagymentes helyen.
a fürdést ha ivóvízzel csináljuk az az igazi pazarlás, ráadásul a fürdésre sokkal több elmegy mint bármi másra összesen
én fúrott kútról akartam a budit meg a fürdést csinálni amikor építkeztünk de mindenki lehülyézett hogy minek az hiszen a víznek semmi ára sincs
most már 2-3 év alatt visszahozná az árát csak ugye ehhez fél lakást szét kellene vagdosni, új csövezés, burkolás stbstb aztán ez már súlyos összeg
ellenben tervben van egy kinti fürdőszoba fúrott kútról a víz, fatüzelésű bojler és már spórolunk is
ha ennyire baszakodnak az energia árakkal akkor ez lesz a vége
egy jobb házi vízmű 100 pénz, egy fatüzelésű bojler 200 pénz, kád szerelvények másik 200 pénz
aztán végre ingyen fürdök addig ameddig akarok 😁
Én 2 IBC-vel megoldottam a locsolást, vezetékesből egy csepp sem megy a kertre. Viszont azt úgy csináltam meg, hogy jó nagy tetőfelületről hoztam össze a csatornákat, nem kell nagy eső hogy megteljenek. Következő tervem az lesz, hogy a wc öblítést is esővizzel megoldani, mert egyrészt tök fölösleges ívóvíz minőségű vízzel lehúzni, másrészt szerintem ott komolyan lehet spórolni, duplán, mert bejövő+szennyvíz is kevesebb lesz.
Egyik haverom megcsinálta már korábban, nála 4 IBC-ről megy, de úgy emlékszem náluk a mosógép is arra van kötve. Csak a konyha és fürdővíz megy vezetékesről.
bennem egyre jobban erősödik az az érzés hogy ez az ukrán-ruszki háború mindkét oldalról egy kurva nagy kamu
kb olyan mint ha az usa meg a ruszkik megbeszélték volna csináljunk egy kis káoszt és degeszre kereshetjük magunkat vele + a régi haditeknikát lesz hová tenni így tudunk újabbat csinálni
nekem 20 méteren van a kút alja, tol percenként vagy 100 litert ha kell órákig is
felénk fasza kutak vannak, csak sajnos a rozsda eltömíti 10-15 év alatt a szűrő részt aztán kell másikat fúrni
bár az egyik kutam pár év alatt kifektettem de rengeteget ment sokszon 24/24ben
A felső rétegvíz kút valóban nem érdekel senkit, azt még létesíteni is valami könnyített eljárással lehet, de esélytelen hogy bejelentsem, mert tuti kitalálnának rá valami szopatást.
Na meg nekem is úgy volt hogy eddig mindig volt víz...idén mire locsolni kellett volna viszont kiszáradt, olyan aszály volt erre.
De még a 12méteres fenyőm is kiszáradt. Kivágattam, ültetem másiket, és most a nagy esők után fél méterrel a felszín alatt csont száraz volt a talaj. Nagyon durva.
Úgyhogy szerzek egy IBC-t, gyűjtöm az esővizet, ha lesz víz a kútban akkor szivattyúzom fel abba, meg majd a régi emésztőből tudok csinálni egy 7-8köbméteres ciszternát.
Azt nem tudom nálunk hogy csinálták, de amit láttam dokufilmekben az ilyen méréseknél. Igen, akár robbantással is lehet, pl. a semmi közepén, de van egy baszom nagy teherautójuk ami alján van egy nagy vaslap, azt hidraulikával odabasszák a földhöz, és az is kelt elég rezgést.
A felső rétegvíz kút amúgy se érdekelt senkit... nekünk az van, 12 méter, és a legszárazabb időszakban is adta a vizet. Persze nem ivóvíz, de kertnek jó volt.
Legalább is ezzel ijesztgették felénk a népet. Amíg nem szúrnak le nagyobb tenyérnyi műanyag gombákat a földbe a környező utcáitokban (szeizmográf) addig nincs gond 😁
Majd meglátjuk, mert most ráállt az önkori hogy mindenféle címen pénzt hajtson be, szóval tuti előveszik ezt a kút témát is ha valóban találtak valamit.
De szerintem nem lesz ebből semmi. Pont olyan ez, mint az 50-es motorok rendszámozása. Aki ezt meglépi annak reszeltek politikai téren. Legfeljebb olyan esetben tudom elképzelni a vazelinezést, amikor valami üzem ipari méretekben szivattyúzza a vizet, mert az valóban képes károkat okozni, nem a háztartási locsolás.
Ket embernek kb egy het.Tehat vagy kevesebbol is megy vagy kihaggyak az egyik napot.
Amugy szervaltam egy 12 voltos szettet,bedobva a vodorbe a szivattyut kiprobaltam.Es siman ment annyibol.
10 literből a fogam se tudom megmosni
Bevizez, elzár, beszappanoz, leöblít.
A 10 literrel lehet még sokat is mondtam.
3 vagy 4 éve nyáron volt olyan, hogy nálunk 8 hétig egy csepp eső sem esett. Akkor nálam is kiürült minden, de idén pl nem.
Ha tényleg az egész fürdőt esővízzel akarjuk ellátni, akkor rendes mennyiséget be kell tárolni, és fagymentes helyen.
én fúrott kútról akartam a budit meg a fürdést csinálni amikor építkeztünk de mindenki lehülyézett hogy minek az hiszen a víznek semmi ára sincs
most már 2-3 év alatt visszahozná az árát csak ugye ehhez fél lakást szét kellene vagdosni, új csövezés, burkolás stbstb aztán ez már súlyos összeg
ellenben tervben van egy kinti fürdőszoba fúrott kútról a víz, fatüzelésű bojler és már spórolunk is
ha ennyire baszakodnak az energia árakkal akkor ez lesz a vége
egy jobb házi vízmű 100 pénz, egy fatüzelésű bojler 200 pénz, kád szerelvények másik 200 pénz
aztán végre ingyen fürdök addig ameddig akarok 😁
Egyik haverom megcsinálta már korábban, nála 4 IBC-ről megy, de úgy emlékszem náluk a mosógép is arra van kötve. Csak a konyha és fürdővíz megy vezetékesről.
kb olyan mint ha az usa meg a ruszkik megbeszélték volna csináljunk egy kis káoszt és degeszre kereshetjük magunkat vele + a régi haditeknikát lesz hová tenni így tudunk újabbat csinálni
https://www.vadhajtasok.hu/202...
felénk fasza kutak vannak, csak sajnos a rozsda eltömíti 10-15 év alatt a szűrő részt aztán kell másikat fúrni
bár az egyik kutam pár év alatt kifektettem de rengeteget ment sokszon 24/24ben
Na meg nekem is úgy volt hogy eddig mindig volt víz...idén mire locsolni kellett volna viszont kiszáradt, olyan aszály volt erre.
De még a 12méteres fenyőm is kiszáradt. Kivágattam, ültetem másiket, és most a nagy esők után fél méterrel a felszín alatt csont száraz volt a talaj. Nagyon durva.
Úgyhogy szerzek egy IBC-t, gyűjtöm az esővizet, ha lesz víz a kútban akkor szivattyúzom fel abba, meg majd a régi emésztőből tudok csinálni egy 7-8köbméteres ciszternát.
Majd meglátjuk, mert most ráállt az önkori hogy mindenféle címen pénzt hajtson be, szóval tuti előveszik ezt a kút témát is ha valóban találtak valamit.
De szerintem nem lesz ebből semmi. Pont olyan ez, mint az 50-es motorok rendszámozása. Aki ezt meglépi annak reszeltek politikai téren. Legfeljebb olyan esetben tudom elképzelni a vazelinezést, amikor valami üzem ipari méretekben szivattyúzza a vizet, mert az valóban képes károkat okozni, nem a háztartási locsolás.