Elsosorban egy 2010 tol indulo haderoreform kozepen tartanak.Es a strategiai atomero meg a precizios raketacsapatok,legvedelmi rendszerek fejlesztese ment vegbe.
A szarazfoldi csapatok csak reszlegesen lett befejezve.
Ertem en hogy az egyszeru bakatol a kulonleges eroig mindenkinek van kb nyugati szintu felszereles es testpancel.De sajnos trehanyak es a tisztkepzest meg a merev hierarhikus vezetest nem valtoztattak meg,ez megbosszulja magat.
Namost nezzuk a felallast.
Ez nem haboru,kulonleges katonai muvelet.Szerintem fasszaag,se ahogy nezem valtozik.Mar vegeztek volna ha elengedik magukat es teszik a dolgukat.Pont mikor rajottek a mozgo harcaszat nem lesz jo,kijev alatt.Atalltak WWII style-ra.Es mukodott is.Delkorea hatara szintu reodrendszert tekernek fel nem egy sima sztyeppet.Es a cel szerintem nem feltetlen terulet,inkabb az uki hadero ledaralasa,jol haladtak,csak bekenyelmesedtek es vedtelen hagytak a harkivi frontot.
Kovetkezo.Sok hozzad hasonlo hiszi azt hogy a muveletben resztvevo egysegek ugyanolyanok,teves.
A kb 200e resztvevobol 50-70e LNR-DNR katona van,sokuk kenyszersorozott,rosszul kepzett,rosszabb felszerelessel.Kb az uki teroborona szint.A valodi orosz haderoben kb 50-60e kulonleges eros vdv,tengereszgyalog,specnaz stb van,a tobbi csecsen es mas tagkoztarsasag katonai.Ennyi,nincs tobb,kell vedelem szerte ruszkiban.
Namost,az uki oldalon is van kb 60-80e 14 ota amerikai kepzesu harcedzett mag,es kb 600e sorozott 3-4 hetes kepzessel.Jegyzem a kemenymag ugyanugy vagy tobb veszteseggel mukodik most is mint a ruszki.A teroborona egysegek meg sokszor maguk veszik a testpancelt,fegyvert,loszert,sajat kocsival mennek harcolni,stb,de lelkesek mert beszopattak a hazaszeretettel,esetleg nem tehetnek mast mert a kraken mogottuk hatbalovi azt aki megfut.Gyakorlatilag a veren vett idot jatsza a vezetes.A kijevi kivonulas ota tobb az uki veszteseg mint a ruszki.De van mibol mert sokan vannak.
Namost a ruszkik a precizios raketakkal es a tuzerseggel gyakorlatilag a tonk szelere juttattak ukrajnat,mar jo reg fizeteskeptelen,ha nem jonne a 7-9 milliard az eu vagy az usaktok mar osszedolt volna a budi.Egy teljes korosztaly hal ki vagy menekul el,nefeledd mar a noket is sorozzak.Ezzel szemben a ruszkiban az tuni fel az atlagnak hogy eltunt a nestle meg a mekdonci,de van helyette orosz,szocsiban meg torokben,egyiptomban lehet nyaralni romaban nem.A koporsok meg alsovasjanszkban jelenik meg es burjat vagy manysifoldon,nem szentpetervaron.
Teknika.Ja,a T72m az rosszabb mint a leopard 2,de az elobbibol van meg sok,meg ha szetloptak is leobol meg nincs,mert a soanyolet is szetloptak.Az m113 semmivel sem jobb mint a bmp,a kalasnyikovot meg az uki is jobban szerti mint az m4-et mert az elobbi atviszi s restpancelt,az utobbi nemigen.Most selejtezi az usa is,es ter at 6,5mm sig fegyverekre.
Amiben jok az ukik az a szemelyi pancelroro es legvedelem,abban tobb tizezer van,szedik is az aldozatot,de a ruszkinak belefer,van masik.Namost ami legtobb gondot okozza az a nyugati muholdas es titkosszolgalati valos ideju adatrendszet es a csapatszintu amerikai tiszti vezetes.Ezzel nyerik azt a par csatat ahol nem vaporizal mindent szet a ruszki tuzerseg.
Aztan azt se felejtsuk el hogy az angolszasz es europa fegyvertamogatasra mar 80 milliardot adott.Ez tobb mint amit afganisztanra koltottek 20 ev alatt,vagy mint az orosz eves teljes koltsegvetes,ami ugy 65 milliard dollar.Jegyzem az usa 800 milliard/ev.
Na ha ezt nezzuk,emberhatranybol totalcsod ukrajna szinten,valos 20,% elfoglalva,ez pont az ertekes tenger mellek es ipari ovezet,ukrajna nepessege 44 m rol 30 ra csokkent,elvandorlas stb.Elvagva szinte mindentol.Ugy hogy gyakorlatilag csak a katonai infrastruktura volt tamadva.
Eddig.Most jon a totalis.Az aramszolgaltatast mar celloztak.
Herszonnal meg a tamadast vizbe folytottak egy gat atlovesevel.Tudnak meg eszkalalni.
nem feltétlen virtuális pénzt
nálunk a gyerek ilyen "youtuber" jön az utalás minden hónapban
mondjuk a vírus óta nem lehet a bevétellel hencegni, de azért megkeres legalább annyit mint én még úgy is hogy a kata kifújt
én nem nézem le ezt a "munkát" sem, ez is része a szórakoztatóiparnak
ellenben nem tudok ezekkel azonosulni mert nem az én világom, igaz a színház sem szóval a színészekkel is így vagyok, vagy épp a szimfónikus zenakarral, néptánccal stbstb
Leginkább,ja.De mondjuk érdekes az is hogy egyik volt kollégám 3 hónapja lépett le ausztriába kőműves,ott úgy néz ki a hét hogy hétfőtől csütörtökig dolgoznak, hétfőn ugye hétfő van,ne nagyon dolgozzunk.Kedden szerdán meló van,csütörtökön már ne nagyon dolgozzunk mert elfáradunk és délután még haza kell jönni.5ig dolgoznak de ha fél 4kor elfogy az anyag akkor már ne keverjünk újat mert mindjárt megyünk haza.V olt kollégám jelenleg még hülyét kap ettől,mondtam majd megszokod.
"Mert mi a mai fogalmak szerinti "dolgozás" ?"
Az, ha nem termeled ki, amibe kerülsz + haszon, kibaxnak azonnal. Régen el lehetett lébecolni évtizedeket egy munkahelyen, úgy, hogy rádfizettek... de a nagy kalapból ment, mindenki leszarta. Volt is egyfajta létbiztonság, ami ma nincs (azoknak, akik nem akarnak dolgozni)
Én melóztam mind a 3 féle helyen amit írtam városban és tsz-ben is ( na vazz ott oszt tényleg csak a hihetetlen lógás volt) és nyilván sofőrként rengeteg gyárban is jártam és csak az volt az egész országban amit írtam kivétel nélkül, nem véletlen, hogy a rendszer a végére összeomlott. Ugyan ezt melósként az ember nem érzékelte hisz a fizetést megkaptuk és semmi nem látszott csak a végén derült mit műveltek csermanekék.
Hát ma kevés maszek, közepes vagy nagy cégnél lehet végigaludni a munkaidőt, a mostani helyemen még a régiek visszasírják, hogy milyen jó volt, hogy legalább a felében aludtak és a többit is igyekeztek ellógni.
Vazz, a maszekról beszélsz ahol persze, hogy épült-szépült ( inkább vidéken, a városi melós az telkezett/nyaralózott) mert a melóhelyen pihent és lopott amit tudott. 😁
Na ja, évtizedek alatt annyi ami ha magánszektor csinálja a tizede időbe és pénzbe sem került volna. Én kb. 10 évet dolgoztam pár helyen abban a korszakban, 3 féle melóhely volt, a lógós (ez volt a 80% és emellett volt az ügyeskedés/lopás vagy vidéken a háztáji), ahol tényleg dolgozni kellett és valamivel több volt a hivatalos pénz (kb. 20%-kal) és az ahol valóban meg lehetett szakadni ellenben a komoly lopást is elnézték és ilyen helyen akár az átlag pénz tízszereae vagy több is összejött, persze ezek a fizikaiakra volt érvényes, a főnökség és pártemberek más tészta.
putyinék nagyot hibáztak avval hogy nem számoltak avval hogy a nyugati nép idióta
elhiszik azt hogy ha fáznak, vagy egyéb kényelmetlenségük van ez jó dolog hiszen ukrajnának segítani KELL
szerintem ők csak az usa támogatással számoltak
Ezen még én is nevetem 😂 😂 😂 nagy leszűrés mert a oroszok odaküldtek pár rozsdaboglyát , leselejtezett haditechnikával idáig jutottak gondold el ah előveszik a komolyabb játékszereket . Nem is értem hogy Pl: technoid hol volt idáig . Oroszok voltak világ másik pólusa . Nem is értem miért rezget Amerika 😂 😂 😂 gondolom nem bírták el a mérges nézést azt úgy voltak ezekkel jobb lesz vigyázni 😂 😂 😂
a háború első napjaiban rengeteg stratégiai fontosságú pozíciót elfoglaltak; földön, vízen, levegőben is támadtak, rengeteg eszközt semlegesítettek. északról, keletről és délről is elindult az invázió. az ukránok, élükön az elnökkel, azonban kitartottak és a nato segítségével azóta is szépen kitartanak, SŐT.....
Te tényleg olyan hülye vagy hogy elhiszed ennyit tud az orosz hadsereg?Szerinted ha ennyit tudnának akkor ők ezzel nem lennének tisztába?Ha tisztába lennének vele,akkor kiterítenék a lapjaikat a világnak?Ugyan.Ha akarnák,két nap alatt lezárnák a háborút,csak akkor ott kő kövön nem marad.
én úgy gondolom a ruszki eleinte csak ímmel-ámmal támadt, emiatt rengeteget hibáztak
most nem tudom mi a helyzet úgy döntöttem nem érdekel a téma annyira hogy napi szinten foglalkozzak vele, de biztos vagyok abban hogy ha a ruszki le akarná tarolni ukrajnát már régen megtette volna
az orosz hadsereg mítosza a szememben teljesen összeomlott. elavult technika, de stratégiailag, logisztikailag, szemléletben el van maradva évtizedeket. általános mozgósítás nélkül, az ő hadseregük az önkéntesekkel együtt ennyit tud. ezt én sem hittem volna 7 hónappal ezelőtt, de most itt tartunk.
szóval az ukránok kitartását nem csak a hazaszeretet fűtötte, hanem az, hogy ők valszeg tudták, hogy az oroszok mégsem olyan erősek, amilyennek mutatják magukat, plusz a rengeteg nato segítség usa-tól, angoloktól és a németektől.
az ukrán nyelvtörvény tényleg geciség volt, majdnem akkora, mint az ukrán területek egy részének megszállása 2014-ben...
ha jobban belegondolsz pont így van ahogy leírod
a megindított háború egy végeredmény ami a sok éves baszakodás következménye
és ukrajna nem akkora hős hogy nagyságrendekkel nagyobb katonai erővel szemben merjen baszakodni csak úgy magától mert az ukrán tökösebb a ruszkitól.......
Egyébként meg ezek a felsorolt ágak nem termelnek egy fillért sem, csak elvonnak máshonnan!