Valamiert becsipodese barmi hsz-be becsempeszni a szovjet-orosz szokapcsolatot.
Muris lenne ha labszaguan megprobalna a zoldseges omlet koruli eszmecsere egyik hsz-ebe.😂
Te igen erősen játszod az értetlent. Nem a számosság a lényeg, hanem az eleve meghatározott cél.
Pont mint a zsidóknál. Az észak-amerikai ingyánok többen haltak meg, az ukrán holodomorban is, a hutu-tuszi háborúban egységnyi idő alatt jóval több áldozat volt (hetekről beszélünk), mégis a zsidók maguknak vindikálják a leg-et arra alapozva, hogy a gonosz németek eleve a megsemmisítésüket akarták.
Nem igazán érted azt hogy ha nem dobják rájuk az atombombát, akkor többször ennyi civil hal meg - csak akkor még egy rakás szövetséges (szovjet is, mert tudom, neked ők a nagy szerelmeid) katona is.
Érdekes amúgy, hogy amikor a ruszkik lövik szándékosan, előre eltervelten az ukrán városokat, akkor nem tiltakozol ilyen hevesen. Csak nem az a bizonyos, általatok olyan gyakran emlegetett kettős mérce?
Nos,ezt azert erdemes elolvasni.Dánienlnek is.Bar szerintem rafogja hogy szovjet-orosz kreml propaganda.
De hat senkis sem szereti ot,foleg az eszéért. 😂
Nem igazán érted azt, hogy ha a háború során ha a civil fegyvert fog és lelövöldözik az egy dolog.
De az atomfegyver bevetésénél eleve, előre eltervelten a civileket vették célba.
Amúgy elég szánalmas a vergődésed épp a japánok esetében akik olyan köztudomásúan humánusan bántak a civil lakossággal az általuk elfoglalt területeken... https://rubicon.hu/kalendarium...
Csak a történelmi hűség kedvéért, a labanc nem az osztrák hanem a habsburgokkal szimpatizáló magyar volt, az osztrák az osztrák volt mindig. Az meg, hogy a németnek ki cigány és ki nem az érdekes kérdés.......pl. kérdés, hogy mi hol állunk ebben a sorban? 😄 ....nekem a német az egy darab szar....ahogy nekik mi is azok vagyunk, teljesen mások csak ezt elfelejtettük, érdemes olvasgatni régi írásokat mint a main kampf, ott világosan leírja az amúgy osztrák féltökű, hogy mire néz minket és hová telepítene.
Valószínűleg képtelen vagy felfogni, hogy amikor katonák partra szálnak egy szigeten, akkor a cél minden esetben az, hogy katonák ellen harcoljanak, kivéve a jenki szarevőket. Az atomfegyver szándékosan és előre tervezetten civilek ellen lett használva.
Ezen nem szépít az sem, hogy amikor a katona katona ellen indul, ott bizonyosan civilek is meghalnak.
Tehat kimondhatjuk mindenki jobban jar ha kijev kormanyzati negyedere ejtunk egy kisebb neutronkibocsajtara kalibralt eszkozt?
Kiszorodas minimalis,egy het es jarhato a terulet,infrastruktura nincs jelentosen bantva.
Amugy olvastam amerikai tabornokot aki az alkaida afgan barlangokba beasott eroi ellen pont ezt javasolta,mondvan "ennek a holdbeli tajnak mindegy,es kevesebb amerikai elet veszelyeztetett."
Tehát akkor kimondhatjuk hogy végső soron mindenki jobban járt hogy ledobták az atomot és ezzel vége lett a háborúnak.
Nyilván ha a japcsik hamarabb (mondjuk Tokió porrá bombázása után, amiben ugyanúgy meghalt kb. 90e civil) megadják magukat, akkor még ennek a 200e embernek az életét is meg lehetett volna kímélni - de ez meg nem az amerikaiakon múlott.
És továbbra sem értem hogy ehhez mi köze volt a norvég nehézvíznek 😄
Ezt a reszet nem vitatom, ismerve a japanokat ongyilkos civilek TNT-vel a hatukon rohantak volna a dzsipek koze.
Csak mivel az atombomba es a ket varos volt a tema - es mar ez is eleg tavol van a targytol - nem szerettem volna meg messzebb menni.
De pl. a koreai haboru alatt Douglas MacArthur tobb izben javasolta csuklobol, hogy vessenek be tomegpusztito fegyvereket. Vagy felhozhatnam peldanak a 41 es 46 kozott mukodo internalo taborokat, ahova a japan szarmazasuakat zartak be. Vagy a negerek eletkorulmenyeit es polgari jogaikat egeszen a hetvenes evekig.
Nem akarok a ruszkik melle allni a mostani konfliktusban, en agressziokent tekintek arra, ami folyik es az ukran-orosz konfliktus elintezesenek korantsem ezt a modjat valasztottam volna a muszkak helyett, ezt hidd el. De az is teny, hogy Amerikanak nincsenek baratai, Amerikanak erdekei vannak. (by H. Kissinger)
Sosem aggasztottak a japan aldozatok.
Akkor nemigen vettek emberszamba a japo katonakat a harcolo alakulatok.
De egy partraszallas a jo par sokkal kisebb volumenu szigeteki muveletek vesztesegei fenyeben korulbelul millios amerikai veszteseggel szamoltak a ket fo szigetnel.
Ezt nem vallalta volna be senki ha tudja hogy van egyszerubb modja.
Szerintem azt tudtak a szovetsegesek, hogy a nemet tudodok IS ezzel kiserleteznek. Hogy hol tartanak, azt szerintem nem tudtak pontosan, de abbol, hogy nehezvizet gyartatnak a megszallt norvegokkal, tudni lehetett, hogy mi a terv - plutoniumot eloallito FBR reaktort akartak epiteni tehat nem jartak tul messze tole.
43-ban meg a Manhattan Project se allt jol, ha jol emlekszem milligrammos mennyisegben allt akkor rendelkezesukre a plutonium, mert nekik is sem volt meg kesz az erre megfelelo reaktoruk. A Hiroshimara ledobott bomba U235 alapu volt, mert centrifugalni tudtak, ha lassan is.
Ennyiben mindenkepp befolyasolta az amerikai atombomba kiserleteket.
A Fat Man es a Little Boy ledobasa nehez tema ettolfuggetlenul. Igen, a japanok letettek a fegyvert, igen, a vilag ideiglenesen megrettent attol, hogy mi van a jenkik kezeben - de valoban, cirka 200 ezer ember eletebe kerult a dolog, es ezek 95%-ban civilek voltak.
A jenkik - hiaba a "szabad vilag" - sajnos idonkent ugyanolyan embertelenek tudnak lenni, mint egy civilizalatlan kannibal torzs, ha epp az az erdekuk.
Ja, aki nem a Kreml propagandaosztály féknyúzait meg a mindenféle elemi logikát nélkülöző összeesküvés-elméleteket böfögi vissza gondolkodás nélkül, az semmit sem ért a világból. Szokjál hozzá, én már csak ilyen egybites agyhalott maradok...
Erre gondolsz?
"Úgy, hogy lehetett-e tudni előre "pár héttel" többre, hogy az ellen mire készül, vagy mit készít.
Mert ha a nehézvízgyár esetében tudni lehetett, márpedig a nehézvíz csak a bombagyártást megelőző kísérletek során szükséges, akkor feltételezhető, hogy az összes hadviselő tudta nagyjából, ha a másik ilyesfajta tevékenységet végez.
Ezt gondolom."
Akkor megpróbálom követni a gondolatmenetedet: tehát az angol-amerikaiak tudták (vagy legalábbis erősen sejtették) hogy a németek kb. sehol sem tartanak az atombombával, eddig oké, ezt én is így tudom. Bár azt nem egészen értem hogy ezeket miért fogadod el tényként, hiszen csupa angol, meg amerikai könyvekben írták le őket (azok meg ugye mindig, mindenben hazudnak - ellentétben az igazmondásukról közismert szovjet-oroszokkal).
Innentől viszont teljesen elvesztettem a fonalat, mert ha megöltök se jövök rá hogy ennek mégis miért kellett volna befolyásolnia az amerikai atomprogramot, meg pláne a bombák Japán elleni bevetését...
Vannak kulonbsegek iraskepben, kiejtesben es sok szavuk is eltero, de nagyjabol ertik egymast, ha akarjak.
Picit olyan, mintha te beszelgetnel egy csango magyarral. Ha pl. te nem erted egy csomo szokatlan kifejezesuket, visszakerdezel, a csango pajtas meg vagy korulirja vagy tudja a magyar szot ra.
Na, kb. ilyen. Az orosz nem mindig erti az ukrant (sok szavuk lett pl. lengyelbol atveve), de ha visszakerdez, az ukran el tudja mondani orosz szamara ertheto szavakkal ujra.
De avatatlan ful nem erzi a difit, az irott nyelvben is csak az latja, aki tudja, mit keressen. (pl. a ruszki 'И' helyett az ukran irott szovegben 'i' a hasznalatos)
Muris lenne ha labszaguan megprobalna a zoldseges omlet koruli eszmecsere egyik hsz-ebe.😂