Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hááát az enyémek nem élnek huszon-harminc éve így én csak a tieidét fizetem (ha élnek és azt itthoni nyugdíjból teszik vagy fogják tenni) mert hát ugye felosztó-kirovó van, erről számtalanszor esett itt szó. Annak meg igazán örülök, hogy ki bírod fizetni a rezsidet meg minden mást, de akkor mit panaszkodsz, hogy magas és miért szidod a kinti létet? Zoli linkelte annak a fószernek a videóját amiben kifejtette mennyire szar ott felétek és ezt már nem bírja így hazaköltözik és azt hittem a megnyilvánulásaidból, hogy már Te is ezen a határon vagy és már csak ez a kis rezsi növelés kellett, hogy átbillenj, de tévedtem. Öcsémről többször szóltam itt, nagy eséllyel szarabbul keres és él mindannyiótoknál buszsofőrként egy két szobás 14. emeleti lakótelepi lakásban ahol csak migrik laknak jelenleg egyre több ukrán, de nem panaszkodik, nem sír, hogy magas a számla hanem csak él és főleg semmiféle politikai témában nem ír hazai fórumokra és biza a pénzét haza akarja hozni, itt akar házat venni legalábbis ezt mondja. Tehát ha kint szar haza kell jönni vagy ha mégsem annyira szar akkor meg miért a szidás? Persze a migrik tömege nyilván gond egy nagyvárosban és ezt az ember nehezen viseli, de hát ha maga is migri akkor mi van?
Hát, több sebből is vérzik ez a dolog:
Haza nem költözöm, megfogadtam Orbán tanácsát és keresek annyit, hogy ki tudjam fizetni a rezsit IS, köszönöm.
Az én szüleimet NEKED meg nem kell eltartanod, foglalkozz nyugodtan a te felmenőiddel, elég lesz az is. 👍️
Na végre, akkor egy újabb hazaköltöző itthon adófizető, szüleit nem velünk eltartó családdal bővül a népesség! 👍️
És azzal is kezdődött a bukása ahogy ceasar illetve nevelt fia octavianus (augustus néven első császár) elkezdték a diktatúra alapjait lerakni, rá 300 évre szétestek. Ugyan ő és még pár utódja bővítették és gazdagították a birodalmat, de a diktatúrák magukban hordozzák annak lehetőségét, hogy őrültek kezébe kerül a hatalom ahogy meg is történt többször. Amiről írsz az a hadi vagy inkább vész esetére kinevezett alkalmi diktátor volt, de ugye neki le kellett mondania a kijelölt időben.
azt nem lehet mert szennyező 😂
legalább azt várták volna meg amíg a fűtőelemek kimerülnek, ha márcannyira nem jó az atom
Gondolom meg mindig baszakodnak hogy vissza kene kapcsolni az atomeromuveket vagy nem. 🤔
az azért nem semmi ár
úgy gondolom nálunk is lesz emelve, 100 alatt biztos nem lesz áram
mindenféle rendszerhasználati van?
0.6879€ plusz a 11 eur havidíjat leosztva, kb. 0,72€/kWh
akkor most mennyi lesz 1 kwh áram nálatok?
Ja és nézem van egy motorkás ipse németben,valami Bali,egész jó túraútvonalakat tol vatta új GS1250-el,Akkora fatároló mellől indul otthonról hogy az még nekem is tetszene. 😂
Hátt,annak idején öcsém direkt többféle fűtést akart,így lett a vegyes.Most jól jön,főleg hogy a tavalyi 5 erdei fát lustaság/olcsó gáz miatt nem használtuk fel.Evvel szerintem rezsiátlagon belül megleszünk.Főleg ha enyhébb a tél mint a tavalyi.
Az erdészet előjegyzésbe vett,elvileg dec-januárban meglesz a rendelt 10 erdei csertölgy. 😆
A jó dolog hogy 3 méteres rönkben kértük,így azért elég kevesen kérik,talán még le is szállítják.
Erdészetes nő mondta a szálítás a gyenge láncszem.
Faluhelyen itt is sok helyen van még fafűtés, legalábbis kiegészítő/áthidaló fűtésként pl. kandallóban, de sok helyen van vegyestüzelés itt, "Bayern"- területen is.
Értemén,hogyne,csak furcsálom.A labanciában meg ahogy néztem még egész komolyan dívik a fafűtés,komplett beborítják a ház majd minden oldalát felhasogatott fával,gondolom nem azért veszkődnek ennyit mert a stílus kötelez. 🤔
konkrét ismerős vett házat,ő T5-el mikor ment ki innen vitt fát...........mondjuk azt is furcsálltam........de kicsit bogaras emberke volt.
Tudod,hogy van ez... helye és tulaja válogatja...
Ez a ház még a 70-es években épült, akkor még nem volt olyan elterjedt itt sem a gázfűtés. Miután a tulaj szülei kihaltak belőle, ki volt adva, kb a 2000-es évek elejétől. Fel lett újítva, műanyagablakok, új konyha, padlófűtés a konyhában stb..., de túl nagy beruházás azért nem volt, így a korszerűbb fűtés már elmaradt. A "Bauerek" (parasztok) meg amúgy sem annyira médiavezéreltek még itt sem, a bébifókák élete pl. teljesen hidegen hagyja őket 😅
Mondjuk érdekes hogy olajos fűtés van,az mi vagy 30 éve cseréltük elvileg környezetkímélősebb gázra.
Szóval már rég hőszivattyús megoldás kéne hogy legyen.Mert hát fejlett nyugat,megujuló,pénzbőség,környezttudatoság. 🤔
Na meg csöves argus.
Bogyó már rágja az intarziát a plafonon...........dupla bago fogy azóta.
Szoval mondhatjuk hogy van gond boven.
Bogyókával nyomattad a stílust. :)
Hmm, az Ausztria, arról nem tudok nyilatkozni. Múltkor kitárgyaltuk, nála tényleg olcsóbb. Persze hozzá kell tenni, valószínűleg azért mert ott van a Vízerőmű és gondolom az ottani lakosoknak van valami kialkudott kedvezmény, mert mellette 6km-rel már 3-szorosa az ár.(Update: jelenleg oda ((Kufsteinbe)) már nem is adnak el áramot a honlap szerint.
Támogatást eddig Németben 200€-t kaptunk, nos az az évi (még mindig jó csaj 😂)2200€-s áramszámla növekedést, plusz az olajos fűtés ugyancsak minimum 2500€-s emelkedését (eddig átlag 0,75/liter, most 1,56/L az aktuális ár) "épphogy fedezi"
Áhh,ilyet nem lehet gondolni sem............Legyünk sítilusosak,tartsunk önvizsgálatot és megbánást.............szeressük feleinket. 🤔
De jah,rá............
Ugye a labancok négere, magyarokat leköpőre szégyenszarhatárra gondolsz.
De allitolag nagyon olcso,de ha draga lenne akkori rengeeteg penz van ra,az osztrak kollega szerint,meg ott a 400 euro tamogatas es oraber plusz.
ezért volt hajdanán rómában csak fél évig diktátor
mondjuk sulla teli is szarta a diktátori rendszert miután örökös tagnak tette meg magát( persze nem ok nélkül se ez más téma)
amúgy anno castro se akart rosszat, csak pár dologgal nem számolt 😂