csak olyan dolgot csinálok meg csokiért amivel nem kell fáradni
pl veszel valami régi opelt egy csokiért kiolvasom a hibáit, kettőért ki is törlöm 😉
amúgy épp csemperagasztok, találtam egy hülye pecást aki ilyen kibaszott zöld és kell csinálni neki elhagyós pecára füles köveket, hiába mondtam neki menj ki a vasúthoz szedj követ és belső gumival fel lehet tenni
ennek a paraszt verzióját csinálom 300 forintért: https://www.haldorado.hu/terme...
mondanom se kell németből költözött ide jó pár éve
fél centi??? az már gépi vakolás(fetrengős) 2-4 centik is beleszaladnak ezekbe a falakba. Most csinálom a nagyszobát hát a díszcsík is kihívás. Lézerhez nem merem tenni mert a szoba egyik végétől a másik van a plafonba 8 cm diffi 😂 Ez csak a plafon azt a fal is jó girbe-gurba 😆 Az a fura, hogy faszán feltapétáztam lefestettem ez szabad szemmel még oldalról sem látszik, egész addig amíg a 2 méter hosszú nyíl egyenes diszcsíkokat nem próbálod felragasztani 😅
a fogas glettvas megadja a a ragasztó magasságát, olyan meg,hogy egyenes fal nem volt, most sincs és nem is lesz soha még új építésnél sem.(kezeit széttáró)
van valami csoport hogy kóklerek listája vagy mi, oda teszik az ilyen munkákat fel a károsultak
na de aki egy füstössel végeztet szakmunkát 0 referenciával mire is gondol?
persze a pénz legalább felét előre kérik....
amúgy ezeket a nagy lapokat sosem értettem a 30-50 centisek szerintem teljesen megfelelőek mindenhová, olcsó az előállítása, nem kell hozzá nagy szakértelem lerakni, és kurva gyorsan megy
nálunk a 25+20nm 2 nap alatt kész lett fugázva+felmosószegéllyel, igaz a beton 100%os volt após simította le nem csak elhúzták nagyjából léccel mint ahogy szokták
és sehol sem kopog, sehol sem akadt bele a 2 méteres léc
"miiért az olcsón szarul dolgozók kenik a lap hátulját?"
- mert nem ismerik a technológiát
- mert nincs előkészítve a felület, és fél centi hullámosság van a falban, és hogy azt kivedd, vastag ragacs kell, és egyben nem lehet annyit felkenni. Ezért kenik mind2 felületre 😅 igazi kókler munka. Ha jó a fal, 2-3 mm ragacsnál nem kell több.
alapot kénytelen leszek a fürdőben mert a vízvezeték és a villany miatt qvázi szétveretem az egészet. A 8 cm gipsz válaszfal át is szakadt amikor a vésőgéppel vettem ki a régi csöveket 😅 A fürdőből át tudtam bújni a konyhába azóta már ytongból visszafalaztam 😆 A konyhában meg sosem volt csempe ott simán a falfixezett falra teszem a lapokat, ugyan így a wc-be is és a folyosón a járólapokat. Persze kicsit izgulok ilyet még nem csináltam de ha nagyon szar lesz leverem az egészet azt elhívom init egy balcsi szeletért megcsinálja 😆
a lapszintező miatt egyenes lesz a csempe ha ilyen cucc nem létezne bele sem mernék vágni(fetrengős) Vizezni már nem kell a lapokat mert ezek a modern ragasztók már nem érzékenyek a nedvességelszívásra. Az még a misung időszakában volt. Fal felől meg mély alapozok(kezeit széttáró)
Azt nem is értem, miiért az olcsón szarul dolgozók kenik a lap hátulját mint ahogy írod? Körülbelül megnégyszerezi a munkaidőt ha keni a lap hátulját na pont ezt szeretném elkerülni, mert feleslegesen nem szeretek dolgozni(nevetős) Mire tegnap annak az 1 lapnak elcizellálgattam a hátulján a ragasztót na annyi idő alatt a fél falat felhúztam volna a fogassal 😅
Burkoláshoz nem kell ész, látod, Pipinek is megy 😅 meg nekünk is 😂
Aki tényleg TUD burkolni, az nem a féccbukon faxkodik, mert előre el van táblázva egy évre... nagy lapokat rakni hibátlanul, na az a kihívás... és itt nem a 60*30-asra gondolok, hanem a méteresre. Ott az ár is ütős, azt nem kifizetődő elbaszni 😁 sokba lesz, ha levereti veled a tulaj a munka kifizetése előtt 😁
Láttam ilyet, egy jó nagy nappali 5 nap alatt lett kész, úgy, hogy 3 napig csak a felületet készítették elő, aztán bő egy nap alatt leszórták lappal... az előkészítés a lényeg.
unokatesóm vett az aliról egy műkörmös szettet mindenféle szarokkal, aztán magának festegette a körmeit mert angoloknál valami 30-80 font körül van egy ilyen akció, de egy natúr hajvágás is 30-40 font
gondolhatod milyen árak vannak amikor autóval jártak haza(ami nem olcsó) azért hogy tudjanak kaját vinni
ők is hazacuccoltak mert értelmetlen volt kint maradni,hárman laktak egy albérletben, 0 szórakozással 0 költéssel tudott annyi pénz összespórolni sok év alatt hogy öreganyám házát talán sikerül felújítani
persze ezekről nem beszél se a tv se a net 😂
nekem is a fal jött le, vagyis a simító réteg, bár néhol mélyebben
le is kellett vakolni csempézés előtt, amúgy ezek a zsákos vakoló anyagok kurva jó cuccok, sokkal jobb mint amit az ember keverget az udvaron
a vályogfalra rakott malteres-misungos cucc egész addig tart amíg nem süllyed meg a ház és egyből potyog a csempe, vagy beázik
anyéméknál kitartott kb 35 évig akkor kezdett potyogni amikor állt a kertben térdig érő belvíz a szomszéd meg szívatta a vízórából meg innen onnan(pincéjében derékig ért a víz) aztán kicsit megsüllyedt mind a két ház
mostani tudásommal simán el tudnék menni burkolónak ilyen alap vackokhoz,de nem kell annyira a pénz hogy minden nap elfáradjak, a fészbukon sokat röhögök a hülyéken amikor felteszik a kókler munkát, meg aki elkövette....orsós meg kolompár meg hasonló nevekkel, nem is értem ezek mire gondoltak amikor megbízták ezeket a retkeket
Szomszéd angolban dolgozó öregasszony mikor hazajött 2 havonta, azzal kezdte, hogy felíratta magának a gyóccert TB-re, meg a szomszédjának, meg a barátos nőjének 😅 Itt ment el orvoshoz is mindig, mert az ángoloknál fizetni kellett érte 😅 és azt már nem bírta el a gyerekre vigyázós munkakör 😁
vissza haza is költözött az egyész pereputty egy bő éve.
Nakstejn barátod is elmesélhetné, Sopronban miért esik 1 négyzetméterre 3 fogorvos, csak osztrák betegekkel 😅 bár biztos azért, mert kint olyan jó és olcsó az ellátás 😂 (meg amúgy ezek a jó osztrákok mind sokat keresnek, jól élnek ugye, de egy juróért mind megbaxná az anyját 😅)
Olyan burkolót kérdezz, amelyik tanulta 😁 és lehetőleg nem 1982 előtt 😁 Sose kenik a lapokat, mert akkor tuti nem lesz egyenes a felület, és sok ragasztó lesz alatta. Így azok raknak, akik nem csinálták meg az alapot, vagy csak olcsó szar munka kell.
A csempéd úgy fog lejönni, hogy a ragasztó a lapon marad, és a fal enged... vagy a lap törik. leváló csempét én nem láttam 30 éve, akkor is azokat, amiket régen raktak, mischungba. A ragasztó nem engedi el.
Esetleg ha maximalista akarsz lenni (tudom, a lényedben van 😁) akkor a natúr hátuljú lapokat meg kell áztatni felrakás előtt, és akkor nem a ragasztóból szívja ki a vizet, erősebben köt.
Ez amúgy tök jó politikai téma 😅
manapság ennyit megkeres egy segédmunkás az építőiparban(gondolkodós) Azt meg se kell szakadnia bekever egy nap 5-10 vödör anyagot 😅 20 ezer alatt nincs már melós(kezeit széttáró)
hát igen 2 ezret megkap lazán egy segédmunkás aki nem full alkesz és dolgozik is, aki full alkesz és folyamatosan itatni kell az ilyen 1000-1200 felé van nálunk alkalmi munkákban, többnyire délelőtti foglalkoztatással mert délután már nem munkaképes
azért napi 20 ezrével heti 6 nappal meg lehet keresni 500 felé, és ekkor még egy képzetlen segédmunkásról beszélünk
pl nálunk a helyi villanyszerelő 20 ezres órabérben van, és attól indul az óra hogy előveszi a megrendelőlapot és elkezdi írni mi az ügyfél kívánsága
ha napi 3-4 órát dolgozik(többi anyag és egyéb után futkosás) akkor is jóval több pénze van mint az az álom 600 ezer....
és bár egy villanyszerlőnek is sok tudásanyag kell de nem egy agysebészet
Egy átlag proli miért akar 600 ezres fizetést?
Miért gondolja azt hogy ennyit érdemel?
Akinek 600 ezres pénz kell keressen olyan munkát ahol ennyit fizetnek.....
Ha a falfix a mély alapozó akkor elég a falat kenni
Ha nincs ilyen akkor a csempét kend meg egyesével mert ha nincs alapozva gyorsan meghúzza a ragasztót aztán nem tudod egyenesen rakni mert lassú vagy
Járólap is ugyanez, ha egyenes az aljzat sokat nem kell szarolni, de ha sok a hiba kenheted mindkettőt hogy egyenes legyen
Bár szerintem érdemes egy egyenes felületet kialakítani kevesebb a szopás egy kezdőnek
csak fogcserét fizet? mert abból van a legkevesebb(gondolkodós) tömés gyökérkezelés, röntgenezés, bölcsesség fog műtét stb. elég széles a paletta és elég húzósak az árak még itthon is. Kint meg egyenes horror milliós tételek. Bár itthon is vannak már ilyen összegek. 4-5 éve pár tömésért fogkő leszedésért néhány encsöm bencsömért fizettem 225 ezret. Az asszonynak valamit baxtak 2 fogával nem emléxem 300 kiló volt 5 éve(dollárjeles)
20 éve voltak ilyenek, nálunk is van, festéskor le is veretem az egészet a gecibe
pl veszel valami régi opelt egy csokiért kiolvasom a hibáit, kettőért ki is törlöm 😉
amúgy épp csemperagasztok, találtam egy hülye pecást aki ilyen kibaszott zöld és kell csinálni neki elhagyós pecára füles köveket, hiába mondtam neki menj ki a vasúthoz szedj követ és belső gumival fel lehet tenni
ennek a paraszt verzióját csinálom 300 forintért: https://www.haldorado.hu/terme...
mondanom se kell németből költözött ide jó pár éve
na de aki egy füstössel végeztet szakmunkát 0 referenciával mire is gondol?
persze a pénz legalább felét előre kérik....
amúgy ezeket a nagy lapokat sosem értettem a 30-50 centisek szerintem teljesen megfelelőek mindenhová, olcsó az előállítása, nem kell hozzá nagy szakértelem lerakni, és kurva gyorsan megy
nálunk a 25+20nm 2 nap alatt kész lett fugázva+felmosószegéllyel, igaz a beton 100%os volt após simította le nem csak elhúzták nagyjából léccel mint ahogy szokták
és sehol sem kopog, sehol sem akadt bele a 2 méteres léc
- mert nem ismerik a technológiát
- mert nincs előkészítve a felület, és fél centi hullámosság van a falban, és hogy azt kivedd, vastag ragacs kell, és egyben nem lehet annyit felkenni. Ezért kenik mind2 felületre 😅 igazi kókler munka. Ha jó a fal, 2-3 mm ragacsnál nem kell több.
Azt nem is értem, miiért az olcsón szarul dolgozók kenik a lap hátulját mint ahogy írod? Körülbelül megnégyszerezi a munkaidőt ha keni a lap hátulját na pont ezt szeretném elkerülni, mert feleslegesen nem szeretek dolgozni(nevetős) Mire tegnap annak az 1 lapnak elcizellálgattam a hátulján a ragasztót na annyi idő alatt a fél falat felhúztam volna a fogassal 😅
Aki tényleg TUD burkolni, az nem a féccbukon faxkodik, mert előre el van táblázva egy évre... nagy lapokat rakni hibátlanul, na az a kihívás... és itt nem a 60*30-asra gondolok, hanem a méteresre. Ott az ár is ütős, azt nem kifizetődő elbaszni 😁 sokba lesz, ha levereti veled a tulaj a munka kifizetése előtt 😁
Láttam ilyet, egy jó nagy nappali 5 nap alatt lett kész, úgy, hogy 3 napig csak a felületet készítették elő, aztán bő egy nap alatt leszórták lappal... az előkészítés a lényeg.
gondolhatod milyen árak vannak amikor autóval jártak haza(ami nem olcsó) azért hogy tudjanak kaját vinni
ők is hazacuccoltak mert értelmetlen volt kint maradni,hárman laktak egy albérletben, 0 szórakozással 0 költéssel tudott annyi pénz összespórolni sok év alatt hogy öreganyám házát talán sikerül felújítani
persze ezekről nem beszél se a tv se a net 😂
le is kellett vakolni csempézés előtt, amúgy ezek a zsákos vakoló anyagok kurva jó cuccok, sokkal jobb mint amit az ember keverget az udvaron
a vályogfalra rakott malteres-misungos cucc egész addig tart amíg nem süllyed meg a ház és egyből potyog a csempe, vagy beázik
anyéméknál kitartott kb 35 évig akkor kezdett potyogni amikor állt a kertben térdig érő belvíz a szomszéd meg szívatta a vízórából meg innen onnan(pincéjében derékig ért a víz) aztán kicsit megsüllyedt mind a két ház
mostani tudásommal simán el tudnék menni burkolónak ilyen alap vackokhoz,de nem kell annyira a pénz hogy minden nap elfáradjak, a fészbukon sokat röhögök a hülyéken amikor felteszik a kókler munkát, meg aki elkövette....orsós meg kolompár meg hasonló nevekkel, nem is értem ezek mire gondoltak amikor megbízták ezeket a retkeket
vissza haza is költözött az egyész pereputty egy bő éve.
Nakstejn barátod is elmesélhetné, Sopronban miért esik 1 négyzetméterre 3 fogorvos, csak osztrák betegekkel 😅 bár biztos azért, mert kint olyan jó és olcsó az ellátás 😂 (meg amúgy ezek a jó osztrákok mind sokat keresnek, jól élnek ugye, de egy juróért mind megbaxná az anyját 😅)
A csempéd úgy fog lejönni, hogy a ragasztó a lapon marad, és a fal enged... vagy a lap törik. leváló csempét én nem láttam 30 éve, akkor is azokat, amiket régen raktak, mischungba. A ragasztó nem engedi el.
Esetleg ha maximalista akarsz lenni (tudom, a lényedben van 😁) akkor a natúr hátuljú lapokat meg kell áztatni felrakás előtt, és akkor nem a ragasztóból szívja ki a vizet, erősebben köt.
Ez amúgy tök jó politikai téma 😅
Mondjuk kb. ugyanazt írtuk 😅
azért napi 20 ezrével heti 6 nappal meg lehet keresni 500 felé, és ekkor még egy képzetlen segédmunkásról beszélünk
pl nálunk a helyi villanyszerelő 20 ezres órabérben van, és attól indul az óra hogy előveszi a megrendelőlapot és elkezdi írni mi az ügyfél kívánsága
ha napi 3-4 órát dolgozik(többi anyag és egyéb után futkosás) akkor is jóval több pénze van mint az az álom 600 ezer....
és bár egy villanyszerlőnek is sok tudásanyag kell de nem egy agysebészet
Miért gondolja azt hogy ennyit érdemel?
Akinek 600 ezres pénz kell keressen olyan munkát ahol ennyit fizetnek.....
Ha nincs ilyen akkor a csempét kend meg egyesével mert ha nincs alapozva gyorsan meghúzza a ragasztót aztán nem tudod egyenesen rakni mert lassú vagy
Járólap is ugyanez, ha egyenes az aljzat sokat nem kell szarolni, de ha sok a hiba kenheted mindkettőt hogy egyenes legyen
Bár szerintem érdemes egy egyenes felületet kialakítani kevesebb a szopás egy kezdőnek