Olyan csóró hajléktalanok erre szerencsére nincsenek...
Egy ideig volt import erdélyi cigány, jó sok. kéregettek, fosztogattak, de hála a menekülthullámnak, és az azzal járó gyakori ellenörizgetéseknek elkoptak innen az anyjukba...
A dobozos sört nálunk "Sandlerbier"-nek mondják, amit talán Lúzersörnek, vagy hajléktalan sörnek lehetne lefordítani...A sör hordós, esetleg üveges.
A kimondottan jó sörök meg nagyon drágak, nem ritkán még évjáratosak is.
Ó, és még mennyit el fognak adni! Meg kell inni a 2020-ban meg nem ívott mennyiséget, majd a 2021-ben meg nem ívottat és végül az ideit :-)
(ez nem a nagy Oktoberfest, hanem egy kisebb regionális a Rosenheimi Herbstfest)
Hat,afganistánra is rálocsoltak ezermilliárdot.
Jórészt azk usákok,most azért nagyobb lesz a végösszeg,de csuklóztatják európát is hogy szálljon bele a számlába elég vastagon.
Oszt az afgánfoknál is csak egy hétig tartottak ki amikor leléptek az amcsik.
Ez az ukrajna kezd már fájni pénzügyileg mindenkinek,de a bogyófajzatok miatt még tolják a falig.
A migrink hurráoptimizmusa hogy van miből..............na ezen azért jót röhögök.
A sör (itthoni) drágulásán én is fel vagyok háborodva, pedig ugye - orvosi javallatra, az új szívgyógyszereim miatt - eltiltottak a minimális alkoholfogyasztástól is, már másfél hónapja.... 😭
Kint biztos vannak jó sörök (annyi pénzért pláne), én a "német" sörök közül csak a diszkontáruházak olcsó / nem drága "német nevű" borzalmait ismerem. Ahhoz képest a lengyel / cseh (fajtától függ) Lidl-es petpalackos Argust sokkal jobbnak (és még olcsóbbnak) tartom. A dobozos söreiket viszont nem szeretem, engem zavar a mellékízük / utóízük.
Olyan 100 liter ezer szokott elfogyni! (1 liter-egy korsó, amúgy most is az étteremben, sörkerteben 4-5€ a fél liter.
De nem sok értelme van már az egésznek, mert futoszalagon itatják az vendéket. Déltöl nyitnak a sátrak és már csak 4 órásak a turnusok. (12-16, 16-20, 20-23-ig érvényes az asztalfoglalás, ami még plusz 1-2 száz euro.) Fejenkét simán ott lehet hagyni 100 eurot. Ezért van az, hogy idén megrendezhetik az eseményt, vagyis elindult a "sátrak" épitése, de csak saját felelöségre. Vagyis, ha "beüt a járvány", akkor bezárják, és nincs bevétel.
Amúgy az egyetlen dolog ami a közelmúltban felháborodást keltett a németeknél: Drágul a sör!!! :-)
Ez ukrán kritika legalább olyan értékü, mint mikor maga bogyo kritizálja... ;)
A magyar történelem viharos századaiban is volt tucatnyi olyan helyzet amikor az ország vezetésének komoly "hintapolitikát" kellett gyakorolniuk. A kortársak ezeket az emberek sok esetben hazaárulónak könyvelték el, mai kutatások beszámolók pedig rávilágítanak arra, hogy csupán annyit köszönhetünk nekik, hogy van még olyan, hogy Magyar nemzet. Azt hiszem ez egyik ilyen volt Perényi Péter korana ör, aki a füzéri várba rejtette a magyar koronát. Hányszor kellett az mihaszna osztrták, meg a török között hintázni, hogy ne tünjön el az ország a sülyesztöbe. Nyilván akik nem érnek fel ahhoz, hogy az ilyen helyzeteket átlássák, azok elintézik egy hazudozó, megalkuvó becsmérléssel...
Majd mikor a nyugat kifarol haboruból, meglátjuk hogyan változnak narratívák a szomszédban, és kik fogják újjáépíteni az országot valóban (nem papiron).
Szerintem nincs új a nap alatt, a történelem ismétli önmagát...csak hogy legyen benne pár panel.
Egy ideig volt import erdélyi cigány, jó sok. kéregettek, fosztogattak, de hála a menekülthullámnak, és az azzal járó gyakori ellenörizgetéseknek elkoptak innen az anyjukba...