...még annyit ehhez, osztrákban se a felső vezetők magyarok, hanem a pincérek, szállodai takarítók, kétkezi melósok, meg van egy-két vonatvezető is. 😅 Mind ilyen 2000 jurós állás... persze ehhez is lehet tapsolni, ha 400-al számolod át, és Magyarországon költöd el, de ott kint bezony ez alja fizetés... sofőr minimál bér 1600-1700 juró.
kerestem olyan részt ahol nemrég volt felújítás, többsége újszerű
meg felénk már kb 40 éve beton a talpfa nincs kátrány csak kicsit rozsdásak
amúgy hegyekben áll az új kő, mert építik a pályát, de ez a régi meg nem fog hiányozni senkinek sem
ez annyiból jó hogy simán kibírja a dobást is, teszteltem és nem szakad ki a 300 grammos, szegény c1 bot azt hittem eltörik de bírta, 100+ méterekre eldobáltam
Rosszul értelmezted ezt. Én nem bánom, hogy az osztrák eltartja Sopronban a fogas ipart... csak kicsit fura, hogy a nagy jólét meg a qrvajó ellátás hazájából átjönnek ide... hogy is magyarázzam: én ha lenézem és szarba se tartom a cigókat, akkor nem megyek el egy nyírségi cigó fogorvoshoz, hogy turkáljon a pofámban - na jó, nem a legjobb példa, cigó fogorvos elég kevés lehet 😅
És hogy miért magasak a bérek, nagy a jólét OTT? Hát mert az alja rabszolga melót ITT csináltatják meg velünk, és az így nyert extra profit jelenik meg OTT. Régen az afrikai gyarmatokon se a nigger volt gazdag, hanem az ott regnáló európai (portugál, holland, angol, stb.) 😂
Mondjuk a 3-ik kép elég árulkodó(gondolkodós) Látszik, hogy csak szájhős vagy és nem vered eléggé az asszonyt (kezeit széttáró)
A fuga közül a füvet késsel már rég ki kellett volna takarítania(kezeit széttáró)
te ez nem ilyen vasúti talpfa kövek? Gondolkoztam már én is ilyenen csak elég ilyen kátrányszagúak én attól egy kicsit féltem(kezeit széttáró)
Egyébként ez a módszer sem rossz, kb, eben guba(kezeit széttáró)
gondolkozzunk:
miért kellene többet keresni egy diplomásnak mint egy segédmunkásnak?
régen azt mondták azért emeltebb a fizetés a tanultabbaknak mert amíg tanul nem tud pénzt keresni
szóval egy segédmunkás 16-18 évesen már kereshet pénzt, de mondjuk egy tanár csak mondjuk 22 vagy 25 évesen
ez igaz is
de
egy tanár még 65-70 évesen is oktathat, (ha nem a komcsi alkesz tagozatos mert akkor 50 évesen már a föld alatt van) akár otthon magánban akár máshol is
de egy segédmunkás már akkor is egy roncs 50évesen ha nem alkesz
szóval túl sok eltérés nincs a ledolgozott évek számában
én azt mondom a segédmunkást azért fizessék meg mert megszakad, a tanárt meg azért mert tanult és van türelme másokat oktatni
Van ebben is igazság, bár mindenki pénzből él! Mi a furcsa ebben hogy Sopronban olcsóbb a fogorvosi ellátás mint kint? Megtehetik? Meg... És ezt ki is használják! Szerinted az audi, merci, bármelyik nagy cég miért velünk dolgoztat? És ha igen miért nem osztrák, vagy német bérért? Pipifax miért nem fizeti meg a rendes munkást? Miért ő gányolja (már bocs) össze a csempézést, felújítást, bármit? Mert tud spórolni, és "jó lesz az oda"? Akkor az oszrák nem mindegy hogy átjön? Legalább a magyar oldalon költ... Tudod mint lölö. "Azért jó hogy övé fél magyarország mer nem a külföldié, és nem viszi ki a hasznot" (kíváncsi lennék mennyi külföldi bankszámlája van...)
Ráadásul mai világban elég gáz hogy egy segédmunkás is megkeresheti a 2000/órát, csak ez nem teljesen normális! A gyerekeket mennyiért is tanítják? Diplomával? Ez is nonszensz...
Szerintem mindenki tud rossz-jó példát is hozni, bárhonnan bármire is... Csak azért van különbség, hogy mo-on legtöbb esetben nem az érdemei alapján fizetik az emberek többségét, kint talán jobban el lehet karistolni ha az ember szorgalmas... Természetesen munka nélkül senki ne akarjon jól élni...
az elhagyós is fix. (kezeit széttáró) Nem tudom megéri e baszakodni a dróthajligatással amikor a 200 ft-os gemkapocs készen van(kezeit széttáró)
egyébként érdekel a téma dobj már fel egy képet a tiéd hogy néz ki?
nem volt 2500 a 25 kilós ragasztó, ebből megvan szerintem 5 ezer kő is
gemkapocs is felesleges én egy drótot meghajlítok aztán annyi
dvcs-n nekem fix az ólom, balatonon voltak elhagyósak a vége felé, de csak ha be tudtam vinni, ha dobni kellett akkor maradt az ólom
háromfa is kavicsos, de ha már csinálok kipróbáljuk a fülest is ha megyünk, nekem a gumis is megfelelt, hiszen csak le kell engedni a csónakból
Miért ne lenne egyenes? Sok helyen már nem is vakolnak, Ytong vagy csiszolt Wienerberger téglás falra a két sor glett elég, és tükör sima.
Le vagy kicsit maradva, nem sokkal, úgy kb. 20 évvel 😅
Olyan sörös üveggel kihúzott holkert se csinálnak már vagy 30 éve 😅 ha meg "elvileg" egyenes, inkább ki kell javítani, mint takargatni ilyen hungarocell szarral - de kinek-mi... 😁
Én csak elhagyóssal horgászom. Na nem azért mert zöld vagyok (ujjával nemet mutató) én vastagon teszek a környezetvédelemre azt meghagyom bogyóféléknek 😆 Azért jó az elhagyós mert amikor 200+ méterről húzod kifelé a halat és cibálja a fejét a 150+-os ólom ráncigálása közben szép nagy lyukat csinál a horog a hal pofáján azt elveszted a halat(kezeit széttáró) Régen nagyon sok hal ezért ment el(kezeit széttáró) Így meg kapás után azonnal leold a nehezék, ráadásul mindig fütyülős a kapásod a technika miatt(meghajlós)
nem mondom 600 Ft-ot elkérnek egy darab kőért meg egy forgóért(fetrengős) nekünk nagyon mínuszos lenne a pecánk a sógorral 100 felett hagyunk bent a vízben egy hetes pecán (kezeit széttáró) A forgó is hülyeség rá mi a fasznak??? Lerakod a rendeltetési helyére kapás után meg leold(kezeit széttáró) Az meg, hogy a súly rá van írva na az tényleg teljesen felesleges a hal nem olvassa 😂 hosszú bolyára 200-230 méterre nagyobbat fél vízre közepeset, rövidre 30-50 méter kisebbet rakok oszt kész 😂 Én veszek egy doboz GEM kapcsot meg egy 5 perces uverapidot 2-őt, kavics meg mindig akad ingyen kb 2500 Ft-ból megvan 100-120 kő(kezeit széttáró) El szoktam indulni mindig az előző évi maradékkal aztán helyszínen meg unalmunkban elragasztgatjuk sörözés mellett, másnapra használható, kb. 1 óra meló(kezeit széttáró)
Te tényleg hülye vagy ehhez, de látod, itt ingyen kapsz tanácsot! Jó kis poli fórum ez! 😅
Eleve több féle fogazott létezik, pár mm fogútól centisig, és még a vastagságot is tudod szabályozni, hogy milyen szögben van, mikor húzod.
Ha meg nem csak ilyen hitelcsődösöktől visszavett városszéli gányolt kecókat néznél, láthatnál egyenes falat is 😁
meg kb leszarom arrafelé ritkán járok, kanapétól vagy 30 méterre van
meg felénk már kb 40 éve beton a talpfa nincs kátrány csak kicsit rozsdásak
amúgy hegyekben áll az új kő, mert építik a pályát, de ez a régi meg nem fog hiányozni senkinek sem
ez annyiból jó hogy simán kibírja a dobást is, teszteltem és nem szakad ki a 300 grammos, szegény c1 bot azt hittem eltörik de bírta, 100+ méterekre eldobáltam
És hogy miért magasak a bérek, nagy a jólét OTT? Hát mert az alja rabszolga melót ITT csináltatják meg velünk, és az így nyert extra profit jelenik meg OTT. Régen az afrikai gyarmatokon se a nigger volt gazdag, hanem az ott regnáló európai (portugál, holland, angol, stb.) 😂
A fuga közül a füvet késsel már rég ki kellett volna takarítania(kezeit széttáró)
Egyébként ez a módszer sem rossz, kb, eben guba(kezeit széttáró)
miért kellene többet keresni egy diplomásnak mint egy segédmunkásnak?
régen azt mondták azért emeltebb a fizetés a tanultabbaknak mert amíg tanul nem tud pénzt keresni
szóval egy segédmunkás 16-18 évesen már kereshet pénzt, de mondjuk egy tanár csak mondjuk 22 vagy 25 évesen
ez igaz is
de
egy tanár még 65-70 évesen is oktathat, (ha nem a komcsi alkesz tagozatos mert akkor 50 évesen már a föld alatt van) akár otthon magánban akár máshol is
de egy segédmunkás már akkor is egy roncs 50évesen ha nem alkesz
szóval túl sok eltérés nincs a ledolgozott évek számában
én azt mondom a segédmunkást azért fizessék meg mert megszakad, a tanárt meg azért mert tanult és van türelme másokat oktatni
Ráadásul mai világban elég gáz hogy egy segédmunkás is megkeresheti a 2000/órát, csak ez nem teljesen normális! A gyerekeket mennyiért is tanítják? Diplomával? Ez is nonszensz...
Szerintem mindenki tud rossz-jó példát is hozni, bárhonnan bármire is... Csak azért van különbség, hogy mo-on legtöbb esetben nem az érdemei alapján fizetik az emberek többségét, kint talán jobban el lehet karistolni ha az ember szorgalmas... Természetesen munka nélkül senki ne akarjon jól élni...
egyébként érdekel a téma dobj már fel egy képet a tiéd hogy néz ki?
gemkapocs is felesleges én egy drótot meghajlítok aztán annyi
dvcs-n nekem fix az ólom, balatonon voltak elhagyósak a vége felé, de csak ha be tudtam vinni, ha dobni kellett akkor maradt az ólom
háromfa is kavicsos, de ha már csinálok kipróbáljuk a fülest is ha megyünk, nekem a gumis is megfelelt, hiszen csak le kell engedni a csónakból
Még a beton panel is girbe-gurba.
Le vagy kicsit maradva, nem sokkal, úgy kb. 20 évvel 😅
nem mondom 600 Ft-ot elkérnek egy darab kőért meg egy forgóért(fetrengős) nekünk nagyon mínuszos lenne a pecánk a sógorral 100 felett hagyunk bent a vízben egy hetes pecán (kezeit széttáró) A forgó is hülyeség rá mi a fasznak??? Lerakod a rendeltetési helyére kapás után meg leold(kezeit széttáró) Az meg, hogy a súly rá van írva na az tényleg teljesen felesleges a hal nem olvassa 😂 hosszú bolyára 200-230 méterre nagyobbat fél vízre közepeset, rövidre 30-50 méter kisebbet rakok oszt kész 😂 Én veszek egy doboz GEM kapcsot meg egy 5 perces uverapidot 2-őt, kavics meg mindig akad ingyen kb 2500 Ft-ból megvan 100-120 kő(kezeit széttáró) El szoktam indulni mindig az előző évi maradékkal aztán helyszínen meg unalmunkban elragasztgatjuk sörözés mellett, másnapra használható, kb. 1 óra meló(kezeit széttáró)
Eleve több féle fogazott létezik, pár mm fogútól centisig, és még a vastagságot is tudod szabályozni, hogy milyen szögben van, mikor húzod.
Ha meg nem csak ilyen hitelcsődösöktől visszavett városszéli gányolt kecókat néznél, láthatnál egyenes falat is 😁