Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

már 15 éve áttértem a fatüzelésre, idén meg felugrik a napelem a tetőkre, a gázt meg szíjja el a geci
volt ilyen sok éve, hogy egy bácsika megunta a cigányok ténykedését a veteményesben azt a belső kerítésébe áramot vezetett. Na az meg is fogta a cígót,mert kimeredt mint a fagyott macskaláb(kezeit széttáró) Aztán Ő is börtönt kapott de országos állampolgári felháborodásra végül is egy felfüggesztett lett belőle. (kezeit széttáró) Volt olyan is aki megunta,hogy rendszeresen dézsmálják a borát a pincéből azt megturbózta egy kis fagyállóval (kezeit széttáró) A bűnelkövető ott is öröklétre szenderült az utolsó borvacsorán(kezeit széttáró) Hasonló bírósági ítélet született az Ő esetében is mint az előző(kezeit széttáró) Nehéz igazságot tenni. nyílván önbíráskodás az nincs hisz ez a hatósági szervek feladata. Azok meg nem tudnak mindenhol ott lenni sajnos általában inkább sehol sem ahol kellene (szemeit körbeforgató) ez szüli ezeket az eseményeket a békés állampolgár részéről. Nehéz igazságot tenni(gondolkodós) Hisz nyílván nincs arányában egy zöldség-gyümölcslopás vagy egy illetéktelen borkóstolás a halállal, de valamilyen módon az ember még is csak szeretné megvédeni a sajátját, ha ezt a hatóságok többszöri bejelentés után sem hajlandóak megtenni.(kezeit széttáró) Egyébként meg azt mondom én ilyen rútul nem fogok meghalni, mert hívatlanul nem megyek senkinek a veteményesébe és a borospincéjébe, ha más sem tenné más sem halna bele(kezeit széttáró)
https://index.hu/belfold/2022/...
Így büntetik nálunk az önvédelmet... ☹️
https://kuruc.info/r/2/243154/

Hát milyen érdekes, és vajon tapasztalati vagy előítéletes a sejtésem beigazolódása, hogy egy büdös cigány volt a bicskázó kis állatocska?
Mindig-mindig-mindig csak a jogok...
A kötelességet sehol nem olvasom soha.
igazából ha jó dönt a főni akkor nincs ezzel baj(kezeit széttáró) eddig ellavírozgatott egész jól, persze meg is kérte az árát a néptől a mérhetetlen síbolással. Lassan minden szektort kiszerveztek már saját maguknak. Ettől függetlenül haladt az ország előre a népnek jutott kenyérből is cirkuszból is(kezeit széttáró) Aki azt mondja,hogy az elmúlt 12 évben nem volt jobb az anyagi léte, mint az azt megelőző időszakban az egyszerűen nem mond igazat(gondolkodós) illetve egy kevés százalék biztos van ilyen is de mindenkinek nem lehet egyformán jó(kezeit széttáró) Ellentétben a böszméék csak a síbolásig jutottak de cserébe nem volt jobb az embereknek és nem előre felé haladt az ország, hanem kis híján koldusbotra jutott. Mentő ötletként azért még felkaptak némi imf hitelt és csak azután utána húzták le a rolót(kezeit széttáró) Vityáék visznek mindent ami mozdítható ami nem. De az tagadhatatlan, hogy cserébe hagyták az embert élni és érvényesülni(kezeit széttáró) Spec ha rajtam múlna én összeszedném az összes politikust az országba pártállástól függetlenül és beraknám első hullámba ukrajnába egy oroszország elleni támadáskor 😅
A demokráciáról meg az a véleményem, hogy egy szép szó és nagyon jó gesztus de igazi demokráciában kormányozni és eredményeket elérni nem lehet(kezeit széttáró) Nem lehet úgy előre haladni, hogy mindenkinek mindenbe beleszólása van, mert akkora érdekek feszülnek egymásnak, hogy soha egy épkézláb törvény meg nem tudna születni(kezeit széttáró)
Kb. ahhoz tudnám hasonlítani amikor a vízparton a szülinapi partimat tartottam és kineveztem egy igen jól főző haveromat a birkapörkölt elkészítésére. Meg lett mindenkinek mondva nincs beleszólás, belenyúkálás, mindenkinek mindössze annyi a dolga ha elkészül szed magának amennyi jól esik. Na ehhez képest úgy történt, hogy éppen ki ment el a bogrács mellett belekóstolt aztán az ő szája íze szerint dobott utána egy fél marék sót, borsot vagy pirospaprikát vagy bármi mást(fejét fogó)
Azt a fasza ünnepi birkapörköltem kb. ehetetlen lett a túlfűszerezés és a só miatt(kezeit széttáró) na ez van az életben is ha mindenki bele akar kotnyeleskedni(kezeit széttáró) Szóval a demokrácia addig jó amíg megbízzuk az 1-ik felet, hogy Ő csinálja szája íze kedve szerint. Ha a nagy többségnek nem lesz jó akkor majd jövőre más főzi a birkát.(kezeit széttáró) Ha a nagy többségnek meg jóízű akkor jövőre is ugyanaz a haver csinálja. Kb. eddig kellene szólni a demokráciának. Szóval ehhez képest egy diktatúra sokkal kifinomúltabb és jobban üzemeltethető államforma. Persze jelentése már régen degradálva van hiszen juj diktatúra ott ártatlan embereket hurcolnak el és akasztanak föl (fejét fogó) Egy jól működő diktatúrában ugyanolyan szabadon lehet létezni. Csak ott esetleg egy erős ellenzék nem tudja elgáncsolni a fejlődést és az előre haladás irányát. Most mondjuk 12 éve ezt láthatjuk, ugyan demokráciának hívjuk de az ellenzék 12 éven át tartó szánalmas szereplése alapvetően nem tud ráhatással lenni az ország folyamataira /szerencsére/
+vagy nem (ez valamiert leesett a tagmondat vegerol)
Az a helyzet, hogy a kepviseleti demokracia igy mukodik, igen. Nalunk a 2/3-os torvenyhozas ilyen sajatos szituaciokat eredmenyez, de beleszolasod mashol is csak negyevente van. Korabban is elhangzott, hogy mas orszagokban is vannak erdekes valasztasi rendszerek, ahol a ketszer ketto ot.
No persze egyes nyugati orszagokban szokas levelet irni a kepviselodnek, aki vagy foglalkozik az altalad felvetett uggyel (idonkent szoktak), ami mifelenk egy abszurd otlet.
De a lenyeges pontja a dolognak, hogy sajnos tenyleg nincs elfogadott alternativaja a jelenleg regnalo rezsimnek.
Pedig pont ez az erdeti elképzelés... nem "kormányozhat" mindenki, ezért a "nép" választ maga közül képviselőket, akik ezután az érdekükben tevékenykednek... nyilván lesz, akiében nem 😅 mert mindenki érdekében csak úgy lehetne képviselet, ha annyi db képviselő lenne, mint nép 😂
Ez eddig érthető?
De.
Szerinted a bidé mogotti erok hagynak beleszolast?
Vagy a cdu/csu mondja meg merre menjen nemetorszag?
Esetleg makaroni egyeztet lePenn-el hogy ejjmar hogy legyen az orosz szankciok? 😆
Azért az leesik hogy a demokrácia nem abból áll hogy valakit 3/5-ös többséggel megválasztanak, ami (nem)egyenlő 2/3-al, viszont innentől kezdve senkinek semmi beleszólása semmibe, a mit a főni dönt az úgy lesz!
Érdekes a ti demokrácia-elképzelésetek... ha a többség igénye érvényesül (jelen esetben Orbán) akkor az diktatúra, ti meg "demokratának" mondjátok magatokat, valójában nem a nép vagytok, hanem egy kisebbség.
Ezt valamiért nem kétlem, hogy így van(kezeit széttáró) Sok politikusnak van a tulajdonában állami földből szaré-hugyé megvett földterülete.
Aztán ahogy írod a gaz veti fel. A támogatási lóvét zsebre gyűrik. Aztán a földtörvénybe lenne, olyan is, hogy a lakóhelytől 20 km belül lehet csak vásárolni. Van akinek ez 300 km-e van(kezeit széttáró) Oda sem találna. (szemeit körbeforgató) Voltak erről régebben tényfeltáró újságírások de kb. annyi foganatja lett mint bármi másnak(kezeit széttáró)
Azért az első dolog,néhanyuknál már dereng,hogy a buborékvilágodban vagy te a többség.
Szar ügy de így van.
A másik hogy legyetek többen.
Hála az égnek hogy az értelmes többségnek,(ne gyere a buta,bunko,törött szemüveges,megvezette az M1,nincs sajtó stb sületlenséggel) nem elég a mindegy csak orbán ne.
De,igenis számít ki van mellé rakva.Lehet neked nem tünt fel ez az apró tény.
A másik problem igen a " Elkönyveltem hogy sok a *** ember Magyarországon!"
Ez is felejtős.Mindkét érvrendszer jelentős befolyással birt a választás eredményére.
Páran már kapisgálják az okokat, mérő László,hont András stb.
Szóval le kéne tenni egy jobb alternatívát,nek kell sok,csak akasszátok fel a jelenlegi ellenzéket és a mérhetetlen O1G zés helyett el kéne kezdeni szakpolitikával és jó programokkal (nem azzal a hülyeséggel amivel a mélyen tisztel összefosás próbálkozott az alkotmányozás feles többséggel kezdve) hanem jó programmal.
Na ezekkel lehet még nyernének is,de ha ugyanott folytatod (lathatóan igen) 26-ban 4/5 is kinéz.
Akkor megpukkadsz,vagy költözöl? 😆
Hát ha neked ez megelégedéssel szolgál ... Váljék egészségedre? Vagy sose legyen nagyobb örömöd? Ahogy jónak látod...
Sajnálom hogy csak gyomorfekély mellé jár a torta!
A nem lesz! Nagyon régen volt, elég volt... Elkönyveltem hogy sok a *** ember Magyarországon! 🙃

*** - helyettesítsen be mindenki azt amit akar, én már megtettem 😅
No látod már ez a tény megelégedéssel szolgál nekem.
Ha megvan a gyomorfekélyed emiatt szólj és viszek tortát neked. 😂
Lassan kapizsgálod!
Hát kicsit több mint 3 millió rászolgált mostanában... 😅 😅 😅
Tehát azt mondod nem is orbánra haragszol mindenért,csak egyszerűen az embereket gyűlölöd.................asztaaaa..........egyre jobb. 😂
Nálunk három kuka van, műanyag/papír havonta egyszer, zőld hulladék két hetente, kommunális hetente.
Nálunk kétheti, mert én rühellem csinálni. Eső utáni nedves, megszaladt fű - 80-100 kg kb. megvan 😁
Nálunk is ingyenes valameddig, de egy tavaszi nyesés-kertrendezés, és a keret el is megy*. Itt régebben kukás napon külön jött egy ufós traktor, az csak a fűves zsákot meg a kötegelt gallyat szedte. Mostanában nem látom sose...

* itt 700 m2-es telkek vannak, minusz az épületek ugye, de marad ződnek hely mindenütt.
Pesten, az aszfalt dzsungelben ez talán megy...de itt sok a fű. Régen vitték hetente, mostanság 2-3 hetente.... egy nyírás 6 zsák, tehát 3 hét alatt ott van kint 15-20 zsák, félig szétrohadva, szétszakadt zsákban - kösz nem, inkább elviszem.
Ha ebből te úgy gondolod hogy ez orbánra vonatkozik, akkor neked van becsípődve viktorod (főleg mivel a vagyonnyilatkozata alapján lényegében semmije sincs?!? 😅, és a főni szent és mindig igazat mond/ír! )? Ezek szerint te kelsz és fekszel vele, és azonnal mikor valami negatív felvetés van, beleképzeled! Sokat kellene fizetnie valakinek hogy én ennyire védjem... Tényleg hajó megvan már? Remélem...
"Vajon miért került olyan emberekhez nagy mennyiségű föld akiknek a mezőgazdasághoz nem sok köze van?"
Vagy nálad már nem o1g becsípődés van hanem M1G 😆