Azt hiszem lassan el kell engednem a hozzászólásaidat! Bár így már értem hogy miért érettségiznek manapság az emberek szövegértésből?!?
Merthogy neked ez nem megy! Mondta itt ezt már más is, de belátom már én is!
Te hol olvastál olyat hogy a "cégtulajnak" is földet kell túrni gumicsizmában?!? Hol mondtam ilyet? Orbánt számra sem vettem!
Ha nem lett volna érthető: Az a bajom hogy ha én nem takarítom a földemet, megbüntetnek! Ha a mellettem lévő, akkor az kapja a támogatást, és hozzá sem mernek szólni, mert másik lista! Hol van itt cégvezető? Hol van orbán?
Vagy nálad már orbán=magyarország? Ajaj...
Nálunk ingatlanonként évi 300 kg-ig lehet ingyen leadni a tiszta zöldhulladékot a szeméttelepen, ha magad viszed ki. Viszont az utcára nem teheted ki már vagy 10 éve bezsákolva sem, mert nem viszik el. Nekem pici a telek, bőven beleférek a keretbe - évente kétszer szoktam kivinni cuccost, alkalmanként 60-80 kg mennyiségben.
Ezé szoktuk kitenni műanyagba.
Mondjuk azemberektől is herótot kapok,ki van írva hogy szelektív hulladék de szőnyegtől az autóhulladékon át a babakocsiig mindennel telihánnyák a műanyagos konténert.
Vagy kibasszák mellé,köré,naggyából 30 méteres körben.
Én földműves vagyok! Múlt 7en lenyírtam vagy 300 m2 füvet! Hol igényelhetem az EJU támogatást? 😅
Mondjuk az is elég támogatás lenne, ha a VÁROSI TULAJDONÚ zöldhulladék lerakó ingyen átvenné - amit ÉN lenyírtam, ÉN összegyűjtöttem, és ÉN kivittem a telephelyükre! Meg fizetek vagy ezeöccázat az átvételért.
...ami azért érdekes, mert ha műanyag zacsiba kiteszem az utcára, ingyen elviszik... ki érti ezt...
Felsőfokú raktáros 😂 hova jutott ez a világ, baxxameg 🙁
Persze majd 5 év alatt elvégzi a 3 éves iskolát, aztán megy tüntetni, hogy diplomásként neki is EU-s fizetés kell 😅
Kezdesz tenyleg hulye lenni.
A mezogazdasag is üzlet,cegkent es cegtulajkent nem kotelezo foldet turni gumicsizmaban.
Annyira mergezi az agyadat az o1g kod hogy ezt nem fogod fel?
Tenyleg koltozz svedorszagba vagy gyomorfekelyt kapasz es nem tudsz aludni vityatol.
Foleg hogy mondtam mar?
Aprilisban meglett a 4. 2/3 a 12 ev gigamennyisegu 54%-os eredmenyevel. 😆
Amióta világ van, mindig voltak, akik megtehettek valamit, amit mások nem... Urak meg szolgák is mindig voltak. Hány éves vagy te, királyfi? Hogy lehecc ilyen naív... neked az ősközösség való, vagy az idealista kommunizmus - igaz, mindkettő megbukott 😅
Támogatás van! De azért tenni is kell! Takarítani mindenképpen!
Ill. mivel magyarországon élünk itt is érdekesen zajlanak a dolgok! Vajon miért került olyan emberekhez nagy mennyiségű föld akiknek a mezőgazdasághoz nem sok köze van? Jó ugyebár a felvehető suska! És sajnos ez is tapasztalat: 2 lista van a földhivatalnál: Akiket lehet csesztetni pl. miért nem "parlagfűtleníti" a jóember a területét, és van akit nem csesztetünk mert a másik listán van! Mellettem... Akkora kórókkal hogy magasabb nálam, jóval! Sajnos még egyszer: tapasztalat!
egyébként én nagyon nem vágom ezeket (kezeit széttáró) de úgy sejtem olyan állami támogatások vannak ezekre a gépekre, hogy ihaj. Egy szaros traktor 100 milla, egy kombány meg lassan fél milliárd szerintem azt lassan többet látni ezekből mint az utakon dácsia szandérókból (gondolkodós) Nem elhanyagolható a föld alapú támogatás sem ami a megugrott eurót tekintve 90 ezer ft körül jár a gazdáknak hektáronként évente. (kezeit széttáró) Van a környékünkön egy-két nagy ga zda aki 1000 hektár körül művel. Ennek egy része saját egy része bérlemény. 1000 hektárnál azért zsebbe gyűr a semmiért éves szinten 90 milliót tisztán(hüledezős)
Pl a keresztlányom odajár, Debreceni egyetemen. A lányom második helyen jelentkezett Debrecenbe mezőgazdaságira ugyanabba a suliba ahová logisztikusnak felvették. Egyre többen mozdulnak ebbe az irányba.
Hmmmm,15-16 eves fejjel amikor fater visszakapott karpotlasbol par hektar foldet a nagypapa eredeti helyen megprobaltuk.
Fater csaldja kistermelo volt,az atkosban zoldseget piacra hordtak.
Meg akkor is reggel kelt kivitte nagmamat a piacra es ment be melozni majd haza a csaladhoz.
Anno warszavava,majd zsigulival.
Na nosztalgiabol nekiallt,koran reggel engem meg ocsemet vitte mutragyat rakodni,fizette a traktorost,kombajnt meg a tobbit.A ternenyt ugy tudtuk eladni,jobbara napraforgot hogy mi mentunk 3-400 zsakot megtolteni hetvegenkent es rokoni alapon fater galambasz ismerosei reven eladni hogy nullara kihozzuk.
En spec mezogazdasagi gepszereloi szakkozepet vegeztem.
Az adott erettsegit.
Egy dologra rajottem anno fiatal fejjel.
Csak ugy mgadban sosem lesz rentabilis a kis foldteruleten muveles kalaszos gabonabol.
Maximum zoldseges vonalon ad megelhetest,de meg az is csak kurvasok munkaval inkabb biogazdalkodassal.
Nagy teruleten muvelve eri meg a gabonatermeles.Es kozos tulajdon kizart.Ezt mar a kozos kis erdoreszlet tapasztalata.
Szoval vagy egy kurvanagy terulet egy kezben,vagy cegkent muvelve hoz hasznot.Nagyuzemi modon.
Minden mas csak álom.
Es a kulcs hogy helyben maradjon a haszon inkabb a feldolgozo ipar kozossegi tulajdonba kerulese.
Mert igy nincs a termelo kiszolgaltatva a nagy multi konzervgyaraknak.
Ez inkabb zoldseg-gyumolcs vonalon jo.Gabonaban is a malomipar,de az eluszott.
Amugy olyan gepigeny van penzben hogy nem sok az onnallosodasra az esely.
És ennek örülhetünk is!
De erre lettem volna kíváncsi: hányan, vagy hány fórumozó gyereke dolgozik/tanul mezőgazdaságban/mezőgazdasági suliban?
Akinek apai, anyai ágon nincs több ha. földje hogyan jut hozzá? Hányan vannak olyanok akik minden háttér nélkül mezőgazdaságra adják a fejüket, és majd lesz valahogy?!?
Amúgy ki csapatta szét a földeket nem megfelelő embereknek?
https://nepszava.hu/3043945_nem-aze-lett-a-fold-akik-megmuveli
https://atlatszo.hu/kozpenz/2022/03/02/zala-megyeben-is-a-csokosok-jutottak-jelentos-allami-foldteruletekhez-itt-a-legujabb-angyan-jelentes/
https://hvg.hu/gazdasag/20210218_Angyan_Jozsef_heves_foldarveres
Azért azt nem mondhatja senki hogy ez az ember nem ért hozzá, és nem a "föld" vagy aki megműveli érdekében dolgozott!
!
A nyilvánosságra hozott felsőoktatási ponthatárok alapján idén ősszel 24 százalékkal több új hallgató kezdheti meg tanulmányait a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen. Míg a tavalyi évben 2616 fő nyert felvételt a jogelőd intézmények valamelyikébe, addig idén 3244 fő érte el a ponthatárokat. Az agrárképzések népszerűségének egyértelmű növekedését jelzi, hogy a kaposvári agrár- és környezettudományi képzéseken több mint duplájával, 110 százalékkal több fiatal kezdheti meg tanulmányait, mint tavaly, de 12 százalékos növekedés látható a gödöllői mezőgazdasági és környezettudományi szakokra felvettek tekintetében is.
Gyakran járok el az agráregyetem előtt s a pallagi mezőgazdasági suli környékén is előferdülök időnként, hálistennek nem úgy néz ki, hogy be vannak zárva😁
Bár amikor a múltkori, a saját öreganyja (az anyja jelenlétében) egy négy éves gyereket megitatott egy liter töménnyel az usában, megemlítettem, hogy kép nélkül is biztosan egy büdös nigger volt, azt kaptam itt valami suttyótól, hogy persze-persze könnyű a dolgom, mert hülye neveket a pulyára aggatni az usában a niggerekre a leginkább jellemző, így könnyű kitalálnom az elkövetőt rassz... faját.
De most itt ez a késelés. Itt aztán nincs név, de vajon kikre a leginkább jellemző, hogy általános iskolás korukban késelnek?
A pirézek? A dánok? A svédek? A marslakók? A cigányok? A magyarok? A svejciak?
Merthogy neked ez nem megy! Mondta itt ezt már más is, de belátom már én is!
Te hol olvastál olyat hogy a "cégtulajnak" is földet kell túrni gumicsizmában?!? Hol mondtam ilyet? Orbánt számra sem vettem!
Ha nem lett volna érthető: Az a bajom hogy ha én nem takarítom a földemet, megbüntetnek! Ha a mellettem lévő, akkor az kapja a támogatást, és hozzá sem mernek szólni, mert másik lista! Hol van itt cégvezető? Hol van orbán?
Vagy nálad már orbán=magyarország? Ajaj...
Mondjuk azemberektől is herótot kapok,ki van írva hogy szelektív hulladék de szőnyegtől az autóhulladékon át a babakocsiig mindennel telihánnyák a műanyagos konténert.
Vagy kibasszák mellé,köré,naggyából 30 méteres körben.
Mondjuk az is elég támogatás lenne, ha a VÁROSI TULAJDONÚ zöldhulladék lerakó ingyen átvenné - amit ÉN lenyírtam, ÉN összegyűjtöttem, és ÉN kivittem a telephelyükre! Meg fizetek vagy ezeöccázat az átvételért.
...ami azért érdekes, mert ha műanyag zacsiba kiteszem az utcára, ingyen elviszik... ki érti ezt...
Persze majd 5 év alatt elvégzi a 3 éves iskolát, aztán megy tüntetni, hogy diplomásként neki is EU-s fizetés kell 😅
A mezogazdasag is üzlet,cegkent es cegtulajkent nem kotelezo foldet turni gumicsizmaban.
Annyira mergezi az agyadat az o1g kod hogy ezt nem fogod fel?
Tenyleg koltozz svedorszagba vagy gyomorfekelyt kapasz es nem tudsz aludni vityatol.
Foleg hogy mondtam mar?
Aprilisban meglett a 4. 2/3 a 12 ev gigamennyisegu 54%-os eredmenyevel. 😆
Ill. mivel magyarországon élünk itt is érdekesen zajlanak a dolgok! Vajon miért került olyan emberekhez nagy mennyiségű föld akiknek a mezőgazdasághoz nem sok köze van? Jó ugyebár a felvehető suska! És sajnos ez is tapasztalat: 2 lista van a földhivatalnál: Akiket lehet csesztetni pl. miért nem "parlagfűtleníti" a jóember a területét, és van akit nem csesztetünk mert a másik listán van! Mellettem... Akkora kórókkal hogy magasabb nálam, jóval! Sajnos még egyszer: tapasztalat!
Fater csaldja kistermelo volt,az atkosban zoldseget piacra hordtak.
Meg akkor is reggel kelt kivitte nagmamat a piacra es ment be melozni majd haza a csaladhoz.
Anno warszavava,majd zsigulival.
Na nosztalgiabol nekiallt,koran reggel engem meg ocsemet vitte mutragyat rakodni,fizette a traktorost,kombajnt meg a tobbit.A ternenyt ugy tudtuk eladni,jobbara napraforgot hogy mi mentunk 3-400 zsakot megtolteni hetvegenkent es rokoni alapon fater galambasz ismerosei reven eladni hogy nullara kihozzuk.
En spec mezogazdasagi gepszereloi szakkozepet vegeztem.
Az adott erettsegit.
Egy dologra rajottem anno fiatal fejjel.
Csak ugy mgadban sosem lesz rentabilis a kis foldteruleten muveles kalaszos gabonabol.
Maximum zoldseges vonalon ad megelhetest,de meg az is csak kurvasok munkaval inkabb biogazdalkodassal.
Nagy teruleten muvelve eri meg a gabonatermeles.Es kozos tulajdon kizart.Ezt mar a kozos kis erdoreszlet tapasztalata.
Szoval vagy egy kurvanagy terulet egy kezben,vagy cegkent muvelve hoz hasznot.Nagyuzemi modon.
Minden mas csak álom.
Es a kulcs hogy helyben maradjon a haszon inkabb a feldolgozo ipar kozossegi tulajdonba kerulese.
Mert igy nincs a termelo kiszolgaltatva a nagy multi konzervgyaraknak.
Ez inkabb zoldseg-gyumolcs vonalon jo.Gabonaban is a malomipar,de az eluszott.
Amugy olyan gepigeny van penzben hogy nem sok az onnallosodasra az esely.
És te?
Vagy irodista vagy? 🤔
De erre lettem volna kíváncsi: hányan, vagy hány fórumozó gyereke dolgozik/tanul mezőgazdaságban/mezőgazdasági suliban?
Akinek apai, anyai ágon nincs több ha. földje hogyan jut hozzá? Hányan vannak olyanok akik minden háttér nélkül mezőgazdaságra adják a fejüket, és majd lesz valahogy?!?
Amúgy ki csapatta szét a földeket nem megfelelő embereknek?
https://nepszava.hu/3043945_nem-aze-lett-a-fold-akik-megmuveli
https://atlatszo.hu/kozpenz/2022/03/02/zala-megyeben-is-a-csokosok-jutottak-jelentos-allami-foldteruletekhez-itt-a-legujabb-angyan-jelentes/
https://hvg.hu/gazdasag/20210218_Angyan_Jozsef_heves_foldarveres
Azért azt nem mondhatja senki hogy ez az ember nem ért hozzá, és nem a "föld" vagy aki megműveli érdekében dolgozott!
!
https://www.agrarszektor.hu/ka...
https://nyugatifeny.hu/2022/05/03/a-penzugyminiszteriumban-ugy-tudjak-minel-magasabb-az-inflacio-annal-jobb-lesz-nekunk
Bár amikor a múltkori, a saját öreganyja (az anyja jelenlétében) egy négy éves gyereket megitatott egy liter töménnyel az usában, megemlítettem, hogy kép nélkül is biztosan egy büdös nigger volt, azt kaptam itt valami suttyótól, hogy persze-persze könnyű a dolgom, mert hülye neveket a pulyára aggatni az usában a niggerekre a leginkább jellemző, így könnyű kitalálnom az elkövetőt rassz... faját.
De most itt ez a késelés. Itt aztán nincs név, de vajon kikre a leginkább jellemző, hogy általános iskolás korukban késelnek?
A pirézek? A dánok? A svédek? A marslakók? A cigányok? A magyarok? A svejciak?