Igen, emléxem, mennyivel jobb volt nekünk, míg a szocik alatt a békaevő franciáknak fizettük a gázdíjat - ami mellesleg ugyanez az orosz gáz volt 😅
Köbméterenként többet fizettünk akkor érte, mint egy francia ☹️
..mert nagyon sok autó van forgalomban. Látjuk, neked is 15 éves van, Pipinek is, F2-nek is, KériLacinak is, nekem is... 😁
(jegyzem meg halkan, nekem van még egy 23 meg egy 16 éves is)
Hat, talan ez valahol egyenes kovetkezmenye annak, hogy a szocializmusbol fejest ugrottunk a kapitalizmusba es meg mindig nehezunkre esik a helyukon kezelni a javakat. Talan egy szep napon felnovunk a polgarsag szintjere, ahol mar nem a reprezentalni kivant eletszinvonal, hanem a valos szukseglet iranyit es akkor majd megtanulunk nem sargulni meg puffogni az oltonyos Jaguarosok lattan az Ignisben ulve.
Nem ezt mondtam. De hogy Lorincunk kb. annyira self-made man, mint Bogyo, az kurvaisten es hogy ennek a latvanya ilyen reakciot valt ki.
Valoban mondhatnank, hogy igy legalabb itthon marad a toke es nem multik talicskazzak ki, de nincsenek illuzioim.
A proli zsebében akkor is már nyílik a bicska, ha a szomszéd jobb autót vesz, mint ő... hogy mennyije van lölönek, csányinak, gyurcsótánynak, stb. az csak hír. Minden kormánynak megvoltak (és meg is lesznek) az erős emberei, akik a szivattyút üzemeltetik, és a pártot finanszírozzák. A régiekre persze nem emléxik már senki, a régi hír nem hír, pedig volt Strabag, Fotex, Altus, mittudomén, én se jegyzem meg mindet 😁
A pórnép viszont kibasszott jól él ma, ha egy átlagos szakmunkás összehoz havi 800-1 millát, arra senkinek a szeme se rebben, sőt a multiknál is ennyit osztanak már művezető szinten is...
Szaros alföldi kisvárosunk tele van S meg T rendszáms autókkal, az R-esbe már égetem magam 😅 hogy Pesten meg mi van, arról ne is beszéljünk.
Ha valaki ugy gondolja hogy egy cegkekbol allo vallati strukturat egyszemelyben hoz letre egy tulaj,az kurvara nem latja at.
Es most nem arra gondolok hogy mar megint orban lopja ki a dunna alol a magyarok penzet.
A lenyeg kb a ruszki-ukran kozti kulonbseg.
Az ukranoknal az oligarha uralja a politikust,ruszkiban forditva van.
Szerintem meg mindig jobb mintha a megacegek tenyerelnenek be ide.
Azt ne tolem kerdezd, hogy o mit gondol es hogy mi alapjan disztingval :)
De az fix, hogy akit ez a rendszer pozicioba hozott (hogy fonoman fogalmazzak), az rekord ido alatt ugrott a top 50 leggazdagabb magyar koze. Aztan amikor ennek a tendencianak egy harom ertelmes mondatot osszefuzni nem tudo gazszerelo a szimboluma s egyszersmint a lista vezetoje, akkor nem kell meglepodni azon, ha a proli zsebeben kinyilik a bicska. Plane, ha olyan is kiesik a szajan, hogy o okosabb, mint Zuckerberg.
Mas kerdes es jogos ellenpont, hogy Ferencunk is ebul szerezte a milliardjait es az is kvazi tolunk lett ellopva avagy mi grundoltuk ossze igy vagy ugy.
Köbméterenként többet fizettünk akkor érte, mint egy francia ☹️