Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Azt varhatod. 😆
Ha lenyomják 20%-ra az ÁFá-t, bevezetik az Euro-t, akkor nekem teljesen OK lesz. 😆
Bogyó,

ezt a pár hónapot már csak kibírod ilyen alacsony energiaárakkal, utána eljön a számodra kánaán, fizetheted a világpiaci árat.

:-D
Három vaze', HÁROM! Hát sose' tanuljátok már meg?! 😆
Igazi 4 balheréses... 😅
Majd meghívlak egy pet-palackos Argusra! 😘
Hat,talan lesz arra dolgom. 😆
Á, csak ígérgeti, mint a 13. havi nyögdíjat szokás :D
Nagyon meg haragudott Bogyó a fityiszre, pedig még az autó színét is hozzá választotta. 😂Na kussolok mert az én vitarám színe is majdnem hasonló.
Druszám jó lesz már túlleni a választásokon, mert komolyan aggódok érted, hogy rámegy az egészséged erre a bábszínházra vagy még talán az életed is, ha neadja Zoli agyonbasz lapáttal! 😅
Én azt nem mondtam, hogy minden országot egyformán viselné meg egy eu összedőlés. Aki jobban el van köteleződve az eu-nak azt értelemszerűen jobban. Az autóipar miatt Magyarország sajnos pont idetartozna a véleményem szerint.

Hogy miért örülnek EGYESEK a szomszéd országok problémáinak? Mert bizonyos agyatlan firkászok a honor miatt baromságokat írkálnak, hogy pl. Babis kiesése meggyengíti a patást, és most így lehetőség lesz azt felnégyelni, aka Koppány, így az ingyen sör-vorsli és az ingyen szot-üdülő időszaka visszatér Magyarországra.
"Hát pont az ábra mutatja, hogy nem akkora hatással lesz a nemzeti valutával bíró országokra. Biztos hogy lesz, nem is kicsi, de nem akkora."
Ennek mértéke szerintem attól lehet függövé tenni, hogy mekkora az egyes országok gazdasági kitettsége az euro zóna fele. Magyarország ebben az esetben ugyan sokat javult szerintem (pont annak köszönhetöen, hogy a holdudvar fel lett tökésítve, és pár szektorban gazdaságialag megerösödött), de független nem lett. Itt mondjuk én a témát részemröl lezárnám, mert nem érzem kompetensnek magam tovább.

(((Talán még annyit, hogy itt jön az értelme annak, hogy Magyarország megpróbálja a gazdsági érdekeit (i) összefésülni a környezö országokkal (Visegrádi négyek), és egy küszöbön álló újabb válságot könnyebben át tud vészelni, mintha csak egyedül lenne. Ezért nem igazán értem, hogy miért próbáltak annak örülni, hogy egy kormányváltáskor szomszédos országokkal meggyengül, vagy megszakad a kapcsolata a magyar kormánynak...
Nem jobb az országnak, ha kölcsönyös elönyökön alapuló gazdasági eggyütmüködés van szomszédokkal, jobb lenne inkább odatérdelni a nyugat elé??? (költöi) )))
Hát pont az ábra mutatja, hogy nem akkora hatással lesz a nemzeti valutával bíró országokra. Biztos hogy lesz, nem is kicsi, de nem akkora.
Ami még probléma és általában sehol, még a nyugati médiák sem beszélnek róla, az az, hogy a nemzeti GDP-t hány, gazdaságilag produktív fővel kell számolni, azaz azt a GDP-t hány ember lapátolja össze? Itt jön majd a magas hozzáadott értékű munkák volumene, de ahová özönlik a sok burnuszos köcsög meg nigger, fene nagy liberalizmus van és arányaiban sok fiatal semmirekellő van akik szarságokat és nem értékteremtő tanulmányok folytatnak, ott ez a probléma fokozattan jelentkezik, de ami még nagyobb baj, hogy ezek az emberszabásúak a későbbiekben sem válnak értéktermtővé, hisz nincs hozzá meg a képességük.
Matolcsy bácsiéknál izzik is a számológép rendesen…. Kedden jelentik be a kamatemelést…. Hogy mennyi legyen, halvány fogalmuk nincs egyelőre, el is dőlt a forint rendesen… Ha túl kicsit mondanak, nem állítják meg a forint bedőlését, így a gazdaságunk beszopja, mi is, de ezt le tudja még nehezen trükközni 6%-ra, hogy jövőre megkapjuk az EU-s pénzeket és 2023-ban ne térdeljünk be, mert el kell kezdenünk visszafizetni a kínai es orosz hiteleket… ha nagyot mond, megmenti a forintot az inflációtól, de a jelenlegi 9% államháztartási hiány 10% fölé emelkedik es nem tudja év végén 6%-ra trükközni, tehát ismét beszopjuk…. Reméljük jó számot dob ki a gép és 50 bázispontot emel, akkor csak bele ragadjunk ebbe a szarba…. Max 75 (sztem ez lenne a legjobb), de akkor vért fog hugyozni év végéig…. Úgyhogy ennek a görbének a további alakulása lesz érdekes….
Èrtem.
A végét viszont nem...
Bogár Laszló, minden posztjában, ha szóba kerül elmondja a déli államok GDP arányos 120+ % -os eladósozottságát mint hatalmas gazdasági problémát. Meg azt is hogy a világ teljes vagyona (a nádkunyhótól - aTesla gyárig) lassan nem fedezi a világ felhalmozott teljes adóságát pár éven belül... ami egy "vicces" helyzetet fog eredményezni. De általában az is szóba kerül, hogy egy ilyen gazdasági összeomlásból mindenki "kiveszi" a részét. Ez abban az esetben is igaz, ha az euró zóna letérdel a déli államok miatt, azt a Eu többi országa is úgyan úgy meg fogja élni, nem csak a partvonalról végignézni..., legyen akármekkora mozgástere nemzeti valutával rendelkezö országoknak...
Ja, ha nincs kölcsön, nincs semmi. Ha a buzi lipppsik miatt behajóztatott migráltakat kell kitartani, arra tényleg kár kölcsönt felvenni, esetleg mondjuk torpedóra és lőszerre.
itt jön elő amit mondogatok, ha nincs kölcsön nincs semmi......
ezért nem kell küzdeni a kölcsön ellen
teljesen mindegy hogy 80 vagy 180% a kölcsön mértéke sosem fogjuk visszafizetni
https://www.portfolio.hu/gazda...

""Olaszország GDP-arányos államadóssága a tavalyi, pandémiás évben 155,6 százalékra ugrott a 2019. évi 134,8 százalékról.""

Így jöjjön be a lottó ötösöm.
Neked sem sikerült meglátni a lényeget.

Szlovákia 2009-től bevezette az eurót, mint fizetőeszköz.
A többiek, köztük Magyarország is megtartotta a nemzeti valutáját, sokkal nagyobb mozgásteret biztosítva az éppen regnáló kormányoknak a költségvetésnek.

A NextGeneration Eu, amiből nem adnának a buzeránsok, valójában nem az eunak, hanem az eu mediterrán országainak lenne roppant fontos, hiszen a legnagyobb gazdaságok irgalmatlan nagy bajban vannak, még ha ezt nem is nagyon reklámozzák.

Most nincs kedvem kigyűjteni, de keressétek ki a eu átlag eladósodottságát, ezen belül nézzétek az olaszokét (ezt most fejből azt mondom, olyan 150% körül lehet), a spanyolokét, etc.
Ha ezek az országok leguggolnak, akkor az eu, benne különösen az eurót bevezető országok rogynak meg. A nemzeti valutát használókhoz képest mindenképp.
És nem kicsit, nagyon.

De kicsit segítek a gugli barátommal:

https://www.google.com/publicd...!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:eu&idim=country:fr:hu:it:es&ifdim=country_group&hl=hu&dl=hu&ind=false

Y tengely adósság a GDP-hez viszonyítva, rajta a magyar, francia, olasz, spanyol adatokkal.

Tehát aki orbánozik, esetleg stadionozik, az először nézzen, ha más a gondolkodás nem megy.
...talán még annyi hogy szinte teljesen párhuzamos a sárga vonallal, csak a hátrány miatt ott van a különbség amit többiek sem tudtak ledolgozni a mai napra vetítvekb ugyan olyan távol vannak a csehektöl...
Bogyó, most segítek neked, hogy ne kelljen állandóan linkelgetni:

Ezért azt szeretném, hogy Magyarországon ne csak átutazzon több százezer menekült, hanem itt is akarjanak maradni, és mi tárt karokkal fogadjuk őket.
..
a menekültek között sokan fiatalok, jól képzettek és nagyon motiváltak, tehát pont olyanok, amilyen munkaerőre a például Mercedeseket is gyártó cégnek szüksége van.

https://444.hu/tldr/2015/09/08...
1 Az elejenén körülöttünk szinte mindenki emelkedett, Magyarország szinte stagnált..
2 Mostanára akik az elején nagyot léptek, beszakadtak, gyakorlatilag egy korrekcio történt a túl hirtelen meredek emelkedésre (pl Szolvákia)
3 Továbbá a piros vonal a kapott egy viszonylagos felfele mutató lineritást, és az esetleges "hullámvölgyek" is szépen tompítva lettek viszonylag hathatós beavatkozásokkal.
De lehet túl sokat magyarazok bele...
részemre = részemről
én ezért mondom mióta az alapjövedelmet, és utána az összes kedvezmény mehet a kukába