Igaz-igaz.
De azért a tapasztalatot, életszerűséget, logikát, valószínűséget soha ne feledd ki az egyenletből.
Mert mindenkit érhet baleset, én is járhatok rosszul, sőt, biztosan nehezebben élnék ha nem lenne a kormány olyan amilyen, de mi lesz azzal, aki most is a rezsicsökkentett számlákkal is éppen vegetál?
Tipikus lipppsi vélemény. Amúgy az enyémből RÉSZBEN. De a 20 forint támogatásért az általam fizetett adóból erre esik mondjuk 3 fillér. Szerintem ez egy KURVA JÓ üzlet a részemre. Akinek EZ nem tetszik, tessék feladni a csekken a különbözetet valami gyerekkórház részére, vagy egyszerűen a Pénzügyminisztériumba.
Ez volt a matematikai része a válaszomnak.
A lényegi része pedig az, hogy aztán miért baj, ha az állam támogatja az állampolgárokat?
De ha a többség nem akarja, akkor ne legyen. De akkor semmi. Se a cigányoknak "cigánkölcsön", se kárpi a zsidóknak, se a nyuggereknek sem buszjegy, és ami a legfőbb, a külföldön más szarát mosogató szarháziak jó kurva anyját se tudja állami pénzen emelt nyugdíjasházba berakni, csak és kizárólag, ha kifizeti a TELJES bekerülési költséget.
Hidd el, én is szopni fogok, de nem a legnagyobbat szopók fiókjában leszek.
plusz ahogy nézem a csehek majd 3x annyit gyártanak
cigóból meg negyed annyi van, gondolom ez nem egy eget rengető spórolás, de mi is örülnénk ha negyedelve lennének 😁
De,csak a csehek nem kezdték olyan mélyről,talán az iparukat se tette annyira TK-ra a módszerváltás mint a miénket.
Arra emlékszem hogy gyakorlatilag az összes nagy bútorgyár utód nélkül csődölt és bezárt,a lengyelek meg valamiért fél európát ellátják gyártással.
De gondolom itt is az o1g mindent visz. 😂
Nálunk itt az Audi, a Mercídesz, az Opel motorgyár, asszem valami béjemvé is készülődik, nem mellesleg a Sudzuki is van, meg egy rakás autóipari beszállító.
Minket nem húz felfelé?
Inkább a szlovák visszaesés az érdekes. Mégiscsak igazuk lehet a cseheknek, akik lenézik és buta földművesnek őket, miközben a csehek termelték ki a mérnököket, ipari, technológiai okosokat.
én ebben azt látok hogy kb ugyanabban a szarban tapsikol mindenki a keleten
a csehek kicsit előrébb vannak de az indulás is előrébb volt
a román meg azért nőt ekkorát mert őket a kárpátok géiusza eléggé beletaposta a sárba
igazándiból nekem a lengyelek a furcsák hogy nem tudtak igazán előrébb jutni, pedig rendszerváltáskor nekik volt kire leváltani az ős komcsikat
Hát én semmi jót 😁 Ott vagyunk, ahol a többiek, akik jóval lentebbről futottak neki... kivéve a cseheket, nekik a 15 évvel ezelőtti szintjüktől is messze vagyunk...
azt azért tudni kell hogy amikor itt nálunk 20 forint volt 1 köbméter gáz, akkor a ruszkik 2 forintért adták(dollárból átszámolva), a szállítási költség kb 3x annyi volt mint a kitermelési ár
szóval még mindig félár alatt volt itt nálunk a gáz mint amennyit kiszámláztak
persze itthon is volt további plusz költség, de haszon volt rajta bőségesen
amióta "állami" a gázszektor is nem feltétlen kell haszonnak lenni ha nullás a mérleg akkor már jó
Ennyire ne legyél már naív... Mert ha pl. 100 forint a gáz köbmétere, és ebből veled megfizettetnek 80-at. Mert az állam nem engedi a rezsit elszállni. Szerinted a maradék 20 forintot honnan pótolja? Nem az adódból?
Itt ez a valóban náci buzi német spd ratyi.
Azt javasolja, hogy Ukrajna fogadja be azokat a migráltakat, akiket a lengyelek nem akarnak beengedni.
(Persze aki erre rákeres, akkor olvashatja, hogy az ukrán valaki azt mondja, hogy a hülyeség helyett a náci buzik vigyék haza a saját otthonukba a sok rab ratyit.)
Itt a másik sutyerák. Még ő érzi magát kisemmizve, nem tetszik neki, hogy semmit, vagy éppen morzsákat fizetett és most az ennyit fialt, ha lehet ezt így mondani.
Legyen kormányváltás, ha lesz munkám, márpedig lesz, akkor én a minimális megélhetést kifizetem, de amikor majd a sok buzeránsnak, kettő, ne adj Isten háromszorosára emelik a rezsidíjait, akkor majd elgondolkodhat az összes.
A szarrágó migráltakról most ne is beszéljünk.
De azért a tapasztalatot, életszerűséget, logikát, valószínűséget soha ne feledd ki az egyenletből.
Mert mindenkit érhet baleset, én is járhatok rosszul, sőt, biztosan nehezebben élnék ha nem lenne a kormány olyan amilyen, de mi lesz azzal, aki most is a rezsicsökkentett számlákkal is éppen vegetál?