Nem hűtenék be pezsgőt - minden rosszindulat nélkül. Volt már itten G-nap is. Annak hat éve és nem lett tőle kormányváltás, de még csak a kétharmad se esett ki a kézből.
Egy fideszes oligarcháról van szó, ha nem tévedek. Szerintem, ha le merte írni a neveket, akkor vannak bizonyítékai. Kíváncsi leszek...
Mindenesetre ez a fideszes oligarcha egyetért Gyuri bácsival: "Magyarország vezetője az illiberális demokrácia feltalálójának szerepében tetszeleg, de a legtöbb ember a maffiaállam megalapítójaként tekint rá - mondta Soros György" https://hu.euronews.com/2021/0...
Pont ez a hisztériakeltés és hisztizés az, ami miatt még a faszi köszönését sem hinném el.
Ne foglalkozzon a buzi az én vagyonommal, álljon elő a bizonyítékokkal, majd akkor elgondolkodom.
"A kiadás-bevétel oldalnak egyensúlyban kell lennie." Az elmúlt 30 évben hányszor hallottuk, hogy az éves államháztartás szufficites lett? Az orbánisztáni emberek még a szót sem ismerik.
A kiadás-bevétel oldalnak egyensúlyban kell lennie. Az okosabbja valamennyit tartalékol is, de ez már kinek-kinek a lehetősége szerint.
Lehet csökkenteni a bevételt (kisebb áfa), de akkor a kiadást is csökkenteni kell. csak akkor meg oda a szavazatoknak is.
Ördögi kör ez.
(Persze tudom a megoldást, engem 10 évre, hogy a kellemetlen dolgokat is legyen idő megcsinálni, de utána... az idő úgy is megszépítené a rossz emlékeket.)
Na jo de pont nem.dolgozol meg többért mint amit keresel. Másnak.meg mit kampányolsz hülyeségeket 😄
Nagyon bele látsz az államháztartásba, csak nem te leszel.markizaj tanácsadója? 😄
Ácsi! Most gondolj szépen a tegnap általad berakott diagramra (ami szerint a gazdaságunk teljesítőképessége a nyugat-európai átlag közel 70%-a felé jár). Ehhez asdd még szépen hozzá az EU-tól kapott támogatásokat.
Ha NER-lovagok nem lopnák el a felét, a maradékot meg nem szórná el a kormányunk értelmetlen kirakat-beruházásokra, akkor ugye egy teljes munkaidőben foglakoztatott melósnak pont 70%-át kellene keresnie a nyugati sorstársához képest. Hol is állunk ehhez, mennyit is keres egy átlagpolgár?
Nem rezsicsökkenteni kell, nem segélyeket osztogatni, hanem odaadni a melósnak amiért megdolgozott.
A magas áfa miatt lehet a cégeknek alacsonyabb az egyéb adó (vagy bármilyen elvonás, járulék, hozzájárulás) fizetési kötelezettsége.
Azt meglehetne fordítani, olcsóbb lenne a kenyér, ha a kereskedő le nem nyelné, csak akkor azt az olcsóbb kenyeret sem tudnák megfizetni sokan, hiszen ha nem lennének multik, egy csomó munkahely sem lenne.
Tudom-tudom, majd a magyar vállalkozók... persze.
Az áfacsökkentés nem más mint a kivételezettek körét támogatni és persze semmi nem lesz olcsóbb tőle........sajnos míg konténereztem a fuvarok nagyrésze egy idióta törvény miatt áfa mentes volt mert nemzetközinek minnősült míg én minden kiadásomra kifizettem az áfát így persze visszaigénylő voltam amit talán nem kell részletezni, de ha kéne sem teszem így nem volt nagy szám a történet, persze mikor abbahagytam a következő évben eltörölték ezt a törvényt, de hát akkor már mindegy volt.
Az áfát bármeddig lehet csökkenteni, sőt, ha rajtam múlna, az adót is, hogy mindenki örüljön.
Csak akkor nem lesz kórház, közvilágítás, gyógyszertámogatás.
Értem, hogy mindenki nyugati színvonalon szeretne élni, csak akkor a termelőképességnek is annyinak kellene lennie. Abból futná.
Ehhez nem is kellene sokat tenni, egyszerűen a lázítókat, a visszahúzókat, a lustákat ki kéne baszkodni a rendszerből, ha nem akarnak a társadalomban az itt megszokott és elvárt módon élni és dolgozni, akkor nem kell.
az a 7% szerinted mit fog érni?
pici fényt engedsz a fejedbe és visszagondolsz arra amikor a hús termék áfája 5% lett akkor érezhetően olcsóbb lett a hús a boltokban, de nem sokáig mert szépen lassan közel arra az árra vissza is ment
a 27-ről 20 kb lófaszt se érne, 7% max egy autó vásárlásnál lenne érezhető összeg, az hogy egy nagybevásárlás nem 70 ezer hanem 65 lesz észre sem veszed, főleg ha így emelkednek az árak
szóval ez az áfa dolog csökkenés csak papíron ér bármit is
Mindenesetre ez a fideszes oligarcha egyetért Gyuri bácsival: "Magyarország vezetője az illiberális demokrácia feltalálójának szerepében tetszeleg, de a legtöbb ember a maffiaállam megalapítójaként tekint rá - mondta Soros György" https://hu.euronews.com/2021/0...
Ne foglalkozzon a buzi az én vagyonommal, álljon elő a bizonyítékokkal, majd akkor elgondolkodom.
"Az igazságszolgáltatással is szövetkező bűnözői maffiák miatt az Ön vagyona sincs biztonságban!"
https://alfahir.hu/2021/11/12/...
Lehet csökkenteni a bevételt (kisebb áfa), de akkor a kiadást is csökkenteni kell. csak akkor meg oda a szavazatoknak is.
Ördögi kör ez.
(Persze tudom a megoldást, engem 10 évre, hogy a kellemetlen dolgokat is legyen idő megcsinálni, de utána... az idő úgy is megszépítené a rossz emlékeket.)
Nagyon bele látsz az államháztartásba, csak nem te leszel.markizaj tanácsadója? 😄
Most pl. valami szűrőt raknék a laptopjára, hogy hülyeségeket ne olvasson.
Ha NER-lovagok nem lopnák el a felét, a maradékot meg nem szórná el a kormányunk értelmetlen kirakat-beruházásokra, akkor ugye egy teljes munkaidőben foglakoztatott melósnak pont 70%-át kellene keresnie a nyugati sorstársához képest. Hol is állunk ehhez, mennyit is keres egy átlagpolgár?
Nem rezsicsökkenteni kell, nem segélyeket osztogatni, hanem odaadni a melósnak amiért megdolgozott.
Azt meglehetne fordítani, olcsóbb lenne a kenyér, ha a kereskedő le nem nyelné, csak akkor azt az olcsóbb kenyeret sem tudnák megfizetni sokan, hiszen ha nem lennének multik, egy csomó munkahely sem lenne.
Tudom-tudom, majd a magyar vállalkozók... persze.
Csak akkor nem lesz kórház, közvilágítás, gyógyszertámogatás.
Értem, hogy mindenki nyugati színvonalon szeretne élni, csak akkor a termelőképességnek is annyinak kellene lennie. Abból futná.
Ehhez nem is kellene sokat tenni, egyszerűen a lázítókat, a visszahúzókat, a lustákat ki kéne baszkodni a rendszerből, ha nem akarnak a társadalomban az itt megszokott és elvárt módon élni és dolgozni, akkor nem kell.
pici fényt engedsz a fejedbe és visszagondolsz arra amikor a hús termék áfája 5% lett akkor érezhetően olcsóbb lett a hús a boltokban, de nem sokáig mert szépen lassan közel arra az árra vissza is ment
a 27-ről 20 kb lófaszt se érne, 7% max egy autó vásárlásnál lenne érezhető összeg, az hogy egy nagybevásárlás nem 70 ezer hanem 65 lesz észre sem veszed, főleg ha így emelkednek az árak
szóval ez az áfa dolog csökkenés csak papíron ér bármit is
az euróval meg már elkéstünk kb 15 évet......