na megkérdeztem, ha már ennyire pörgünk rajta
180 bruttó és 8 órás munkaviszony után fizetve minden
az hogy a munkáltató nem várja el a 20-21x8 órát havonta ehhez senkinek semmi köze
még szabadadságom is van 30 nap 😂
Ez így igaz! De ez máskorra is igaz! A mostani lopásokat se azzal magyarázzuk hogy régen is loptak! Meg én kicsit lopok, aki a fazék közelében van, az sokat! És ez így normális!
Normális?
...bocsánat, azt most le se írja senki, hogy más is lop, meg stadion, meg más is így csinálja, meg régen is így volt.
Ha valaki valami ilyent szeretne, vegye úgy, hogy leírta, mindenki olvasta és kész.
Ezzel csak az a baj, hogy a nyugdíjat is így kell majd számolni...
Gondolom nem volt még dolgod a biztosítóknál az "alulbiztosítás" fogalmával.
HA felértékelik az ingatlanodat, benne az ingósággal, kalkulálnak egy biztosítási összeget. Neked nem kell elfogadnod, hiszen a biztosításnál ALAPVETŐEN a törvény szerint te teszel ajánlatot a biztosítóknak, de ez most technikai kérdés, szóval ha nem fogadod el, mert szerinted az nem ér annyit, akkor alulbiztosítod az ingatlan/ingóságot.
Ekkor az történik, hogy 10 millió a ház, az éve biztosítási díj a te megállapításod szerint mondjuk csak 70% azaz 70 ezer forint, ami egy dolog.
Csakhogy lesz egy 2 ezer forintos károd, ami sokkal kevesebb, mint a biztosítás értéke, kevesebb még a te általad megállapított értéknél is, de még az éves díjnál is kevesebb, de tudod mit fog fizetni a biztosítód? A 2 ezernek a 70%-t!
Így kellene a nyugdíjnál is. Fele munkaidőt dolgozod? Nem baj, fele a nyugdíj, fele a TB-támogatás, fele a gyógyszerkassza használata, fele az utazási kedvezmény, fele a minden.
Nem kötelező dolgozni, hanem ahogy egyszer mondták: mindenkinek az érdemei szerint.
Ez nem kibaszás, nem kínzás, ez a tökéletesen igazságos társadalom.
Szerződés tartalmazza… ez sehogy nem teljes munkaidős….
A kisebb munkaidős szerződések pedig arányaiban nagyobb órabéresek minimumban, mert ez az. Azért jön ki neked így, de ez még mindig csak 120e…
Nincs előírva a 8 órás munka, elég ha annyit után fizet, szóval teljes munkaidős vagyok
Az hogy ezért ki hány órát dolgozik senkinek semmi köze
Nem is mentem volna oda heti 5x8 órában, ehhez már öreg vagyok
Havi 60 órát kell összehozni ehhez a 120 pont passzol
Akkor sehogy nem jön ki a 2000 nettó órabér…. Vagyis, ha ledolgozott rendesen a 8 órát, akar mozgóban is a mínuszt, havi 120e nettó korul kapsz. Ahhoz, hogy nettó 2000 legyen egy év alatt másfelet kell ledolgoznod 😂
Egy hónapban meg nem hatvan munkaóra van 😂 akkor hogy vagy rendesen napi 8 órában jelentve, heti 40 órára? 😂 sehogy…..
nem tudom hogy számolják, éves szinten minden fasza
nincs egy forint se feketén, minden munkánk számlás
én akkor is megkapok 120 ezret ha egy percet se dolgozok, de ekkor lesz 60 órám mínuszban
idén 200 feletti mínusszal kezdtem, most jelenleg van ha jól emlékszem ilyen 180 körüli plusszom
az az alap hogy havi 60 órákat dolgozok, ha nagyon kell többet és ez mozgóbérként van elszámolva
8 órába bejelentve, 120as nettó körüli összeggel, ha többet dolgozok akkor mozgóbérként van elszámolva
de nemigen dolgozok többet, max nyár végén meg ősszel, év elején meg egyáltalán nincs meló
sanya nem azt mondja, hogy ennyit kap 1 raktáros, hanem ennyiből lehetne nagyjából normálisan eléldegélni. Most mind1, hogy raktáros vagy kazánfűtő vagy postás. A mai árszinthez ez a bérezés kellene úgy átlagban. Bár a kormány szerint ez meg is van(fejét fogó)
persze úgy kijön, hogy az állami cégvezető felvesz havi 5 millát azaz nettó 3350-et ugyanannál a cégnél a takarítónő meg nettó 120 ezret akkor végül is a kettejük átlagfizetése 1,735 millió(kezeit széttáró) Mondjuk a statisztikák így készülnek(szemeit körbeforgató)
ha nem akarok fullba csirkeszaros lenni akkor kell
plusz nem akarok antibiotikum kúrát ezért az ffp3 maszk is alap
szerencsére ez azért nem minden évben van
100 forinton nem veszünk össze, legyen 1300
nekem 2000ft az órabérem aztán néha egész nap egy kisszéken ülök és ventillátorokat csapágyazok......
igaz talpig tyvek meg maszk de akkor is......
Inkább 1300 körül van az nettó… bruttó 330e körül, ami a munkaadónak 390e körüli kiadás, tehát jól láthatóan a nettó 220e olyan 170e adótartalommal bír…
ilyen lófaszjóskának vagyok felvéve annak csak +20 a bruttó
mondjuk annak nem örülök hogy 60 helyett 68 lesz az óra számom